Jakie wydanie A Matter Of Life And Death planujecie kupić ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Jakie wydanie A Matter Of Life And Death planujecie kupić ?
CD+DVD - problem w tym czy się jeszcze załapie skoro to ma być limitowane... orientuje się ktoś ile sztuk tego ma wyjść?
CD+DVD pewnie będzie dostępne przez najbliższy rok
- Elevatorman
- -#Clansman

eee to mam nadzieje ze 2 wrzesnia we wrocku dopstane 
Ja tam sie bardziej martwie żeby LP w miarę normalnej cenie kupić
CD+DVD bo jak sie CDnie spodoba to tawsze cos ciekawego znajde na DVD( chociaż niewierze zeby płyta mi sie nie spodobała) 
- dostoevsky
- -#Assassin

Oj jest i to sie slyszy wiem po przesluchaniu japonczykow (mini lp) Led Zeppelin.paniron pisze: A co do CD to raczej nie ma różnicy, jedyna jest chyba tylko w opakowaniu
Jakoś w to nie wierzę, żeby identyczny album brzmiał lepiej...Qba666 pisze:Oj jest i to sie slyszy wiem po przesluchaniu japonczykow (mini lp) Led Zeppelin.
Oj jest różnica naprawdeMadril pisze:Jakoś w to nie wierzę, żeby identyczny album brzmiał lepiej...Qba666 pisze:Oj jest i to sie slyszy wiem po przesluchaniu japonczykow (mini lp) Led Zeppelin.
- dostoevsky
- -#Assassin

Bardzo lubię dokumenty Maiden, ponieważ zawsze przy oglądaniu tych materiałów śmieje mi się morda i przy okazji można zobaczyć jak to wszystko wyglądało "od kuchni".
Poszczęściło mi się
CD-DVD w dniu premiery 
wszystkie na CD i DVD
Ale z czego ona wynika? Mastery płyt do tłoczenia pewnie są identyczne...Mirdaroh pisze:Oj jest różnica naprawde Smile. Na średniej jakości sprzęcie odczuwasz to już lub na kinie domowym.
To pewnie autosugestiaMadril pisze:Ale z czego ona wynika? Mastery płyt do tłoczenia pewnie są identyczne...
Ja się tutaj tylko próbuję dowiedzieć, trzeba będzie jakieś forum audiofilskie odwiedzić chyba. 
Po prostu wydaje mi się, że to jest mało prawdopodobne. Jeśli jakość miałaby być lepsza, to ścieżki na CD musiałyby więcej zajmować, a przy długich albumach nie można tego osiągnąć.
Możnaby też wpaść na pomysł, że ludzie, którzy wydają dużo pieniędzy na japońskie płyty chcą sobie ten wydatek wmówić jako słuszny szukając innego wytłumaczenia niż OBI, kartonik, etc.
Nie przemawia przeze mnie zazdrość, bo w przyszłości sam mam zamiar trochę japońskich wydań Maiden kupić - po prostu jestem ciekawy jak to się ma od strony fizycznej...
Po prostu wydaje mi się, że to jest mało prawdopodobne. Jeśli jakość miałaby być lepsza, to ścieżki na CD musiałyby więcej zajmować, a przy długich albumach nie można tego osiągnąć.
Możnaby też wpaść na pomysł, że ludzie, którzy wydają dużo pieniędzy na japońskie płyty chcą sobie ten wydatek wmówić jako słuszny szukając innego wytłumaczenia niż OBI, kartonik, etc.
Nie przemawia przeze mnie zazdrość, bo w przyszłości sam mam zamiar trochę japońskich wydań Maiden kupić - po prostu jestem ciekawy jak to się ma od strony fizycznej...
CD+DVD a jak nie zarobie kasy to ..... sami wiecie
bo cena £16.99 mi sie nie za badzo podoba 
Madril mi sie też tak wydaje. Na płycie CD Audio wiecej sie nie da wycisnąć. Lepsza jakość można uzyskać na innych formatach takich jak SACD lub DVD Audio
a tak na marginesiejakie wydania są przewidziane?
czy singiel będzie na DvD?
czy singiel będzie na DvD?
Singiel wyszedł na cd i 10 calowym winylu.