Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!
lol przestudiuj dla nas każdy kawałek ironów po kolei 
Different World lepszy
No ktoś musi go zastąpić :closedMatek pisze:łoł syzygy to było w nomadowym stylu
Tak mnie zebrało, bo sam marudzę na wokal więc chciałem dokładnie to sobie przemyśleć :laughWrath pisze:lol przestudiuj dla nas każdy kawałek ironów po kolei
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Za to stwierdzenie będziesz się smażył w piekleesoka pisze:Different World lepszy
Hehe, właśnie chciałem napisać. Ale to trudne zadanie, jesteś gotów stawić mu czoła ?syzygy pisze:No ktoś musi go zastąpić
Taaak, to najlepszy moment utworu. Chociaż bardziej mi się podoba bez wokalu, sama ta gitara. Yeah. Mogłoby tego więcej w całym utworze być.syzygy pisze:4:57- 5:25 cudowny fragment.
Ano, i stwierdzam, że Steve się wreszcie na basie nauczył grać. Momentami gra inaczej niż zywkle, ładniej tak.
No nie wiem czy podołamHallowed pisze:Ale to trudne zadanie, jesteś gotów stawić mu czoła ?
.. to może jakiś konkursik na ulubiony kawałek Maiden, hmm?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

To jakiś żartYaaqb pisze:Steve się wreszcie na basie nauczył grać
Może być, bo mało było ostatnio w sumiesyzygy pisze:No nie wiem czy podołam
.. to może jakiś konkursik na ulubiony kawałek Maiden, hmm?
Oczywiste, że nie mówię tego śmiertelnie poważnie. Moja wypowiedź zyskała przez to zdanie pewnego kolorytu. Ha.Kratos pisze:To jakiś żartYaaqb pisze:Steve się wreszcie na basie nauczył grać
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Dokladnie. Tak samo harmonia gitarowa od 4:33 do 4:40. Szkoda, ze taka krotka...syzygy pisze:4:57- 5:25 cudowny fragment.
Natomiast nieco na sile wcisniety jest maidenowy galop - to z pewnoscia pomysl Steve'a. Moj znajomy stwierdzil nawet, ze 'Arry psuje Adrianowi kawalki dodajac na sile cos od siebie.
to chyba kiepskie zdanie masz o poprzednich 2 płytackWICKER MAN pisze:nadal uwazam, ze raczej najlepszy od czasu reunion.
ciekaw jestem czy o każdym następnym będziesz tak mówił
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Nie, po prostu wole takie mroczne, nieco tool'owe klimaty i riffy rodem z Chemical Wedding. Klimat tego kawalka naprawde poraza - chyba tylko DOD i Paschendale moga sie z nim rownac, ale na razie wole BTATS.Matek pisze:to chyba kiepskie zdanie masz o poprzednich 2 płytackWICKER MAN pisze:nadal uwazam, ze raczej najlepszy od czasu reunion.
ciekaw jestem czy o każdym następnym będziesz tak mówił![]()
Tak jak powiedzial Bruce - jesli lubicie Paschendale i tytulowy kawalek z ostatniego LP to pokochacie AMOLAD...
czyli ja nie mam nawet co za niego się brać :laughWICKER MAN pisze:jesli lubicie Paschendale i tytulowy kawalek z ostatniego LP to pokochacie AMOLAD...
tak się nad tym zastanawiam... bo w sumie to ja tez (ogólnie) wolę muzykę klimatyczną, mroczną... ale w Maidenach jednak szukam czystego Heavy Metalu, jak na BNW. to im jednak najlepiej wychodzi.WICKER MAN pisze:Nie, po prostu wole takie mroczne, nieco tool'owe klimaty i riffy rodem z Chemical Wedding. Klimat tego kawalka naprawde poraza
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Znow klania sie wywiad z Bruce'm. Maideni nie chca grac juz czystego heavy metalu.Matek pisze:tak się nad tym zastanawiam... bo w sumie to ja tez (ogólnie) wolę muzykę klimatyczną, mroczną... ale w Maidenach jednak szukam czystego Heavy Metalu, jak na BNW. to im jednak najlepiej wychodzi.
Brave New World byl wg. Bruce'a bardzo dobra plyta, ale nie wplyneli z nim na zadne nowe terytorium. Powielal stare patenty i nie byl odkrywczy. Natomiast na Dance of Death Panowie sporo eksperymentowali i grali tak jak nigdy wczesniej. Co prawda, jak przyznaje Bruce, nie do konca im to wyszlo - niektore kawalki po prostu skopali, ale dzieki temu na tym albumie (AMOLAD) bez zbytniego wysilku mogli dac z siebie wszystko i nagrac bardzo rowny, genialnie zaaranzowany album, ktory po prostu brzmi wysmienicie. Musieli poeksperymentowac (nie do konca udanie) na DOD, zeby teraz nagrac tak dobry album.
Mnie osobiscie to pasuje, wole uslyszec plyte pelna eksperymentow i nowego Maiden niz kalke BNW, a nie daj Boze ktorejs ze starszych plyt z lat 80-tych! Wole, aby Maiden eksperymentowalo, moze nawet czasem nie do konca udanie, niz stalo w miejscu lub cofalo sie wstecz.
Tez tak uwazam. Pewnie ten fragment doskonale sprawdzi sie na koncertach ale sluchajac na spokojnie w domu czuje sie jakby zupelnie przypadkiem tam wyladowalNatomiast nieco na sile wcisniety jest maidenowy galop - to z pewnoscia pomysl Steve'a.
W takim rzie wszelka nadzieja dla mnie umarla.WICKER MAN pisze:Tak jak powiedzial Bruce - jesli lubicie Paschendale i tytulowy kawalek z ostatniego LP to pokochacie AMOLAD...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Więc jestem spokojnyWICKER MAN pisze:jesli lubicie Paschendale i tytulowy kawalek z ostatniego LP to pokochacie AMOLAD
Ja też. Swoją drogą Oni zrobili już swoje - dobry soczysty heavy metal więc teraz mogą eksperymentować. Byle udanie 
no wiem, wiem , ja przecież nie twierdze ze oni robią to czego nie chcią. doskonale wiem że taką muze czują teraz tylko niekoniecznie ja ją czujęWICKER MAN pisze:now klania sie wywiad z Bruce'm. Maideni nie chca grac juz czystego heavy metalu.
ja zaakceptuje nawet grunge w ich wykonaniu byle by dobryWICKER MAN pisze:Mnie osobiscie to pasuje, wole uslyszec plyte pelna eksperymentow i nowego Maiden niz kalke BNW, a nie daj Boze ktorejs ze starszych plyt z lat 80-tych! Wole, aby Maiden eksperymentowalo, moze nawet czasem nie do konca udanie, niz stalo w miejscu lub cofalo sie wstecz.