Przepraszam niektorych za ten post
Masz szczęscie ,że to dodałeś. Jeżeli chodzi o mnie to w wielu punktach Twojej wypowiedzi się nie zgadzam.
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Przepraszam niektorych za ten post
Miło słyszeć, że ktoś NAPRAWDĘ potrafi docenić X Factor. :beerA czemu nie lubiane sa numery z Blazem? (no oprocz tych naprawde slabych jak "Angel and the gambler") Bo sa inne, znow nie przebojowe, a "The X Factor" to caly jest AMBITNY !!!! Wlasnie nie ma tam skocznego maiden, typu "oooo-oooo-oooo" z Troopera. Nie ma tam ladnych melodii jak w "Can I Play With Madness". Nie ma tam radości. Jest mrok, cierpienie i ludzkie slabosci opisane w tekstach. Nie ma czarownic, smokow ani bajeczek fantasy. Jest tam czlowiek. Widac niektorzy musza dorosnac.
cofnij sie parenascie stron, albo czytaj od poczatku ten temat... bardzo czasto widac, kto jakich kawalkow nie lubi...Za bardzo generalizujesz. Uważasz, że jak komuś się nie podoba jeden kawałek to już nie lubi połowy twórczości. Total Eclipse nie było w oryginale na albumie ale jak usłyszałem to niezbyt mi przypadło do gustu. Nigdzie nie napisałem ze nie lubie pierwszych dwóch płyt. Wprost przeciwnie. 'No Prayer' też mam i często słucham. Popieram, że każdy kawałek coś w sobie niesie, ale nie każdy musi się koniecznie podobać. Ja akurat jestem dość bezkrytyczny w stosunku do IM, ale jeśli już miałbym coś wybierać to właśnie Total Eclipse.
Bez obrazy ale Twoja postawa jest trochę zabawna, bo uważasz, że jesteśmy dzieciakami lecącymi na komercję bo nie umiemy docenić jakiegoś utworu a siebie portretujesz jako hardcorowca. A tak swoją drogą to 'No Prayer' był raczej krokiem w strone rocka niż heavy-metalu.

wlasnie dlatego uwielbiam te plyty i zaszwsze z mila checia ich sluchamWezmy pierwsze plyty. Czemu ich nie lubicie? Bo, po pierwsze spiewa tam Di'Anno. Oj, biedny Paul, co on takiego zlego robi? Razi was ten surowy heavy metal. Razi was nie-przeboiowośc "Phantom Of The Opera" czy "Purgatory", "Innocent Exile". Razi was to, ze wszystko jest surowe.
... pytanie tylko do jakiej, proponuję LPR lub Samoobronęwidman weź zapisz sie do partii, niezle przemówienie a jakże "trafne" i "mądre"
... dokładnieKażdy lubi to co lubi i to nie znaczy ,że jest gorszym fanem
nie zgadzam się z żadnym zdaniem zawartym w tej wypowiedzi, może poza "pozdrawiam". ty chyba nigdy ambitnej (przez duże A) muzyki nie słyszałeś. Nie odbierz tego jako ataku na siebie, bo bardzo szanuję twoje zdanie, ale wysnuwasz błędne wnioski. Taki "Revelations" to ambitna muza? nie sądze. MAiden, jak każdy heavy-metalowy zespół ma niewiele ambitnych piosenek, więcej tzw. "hiciorów" (nie "przeboików") które można pośpiewać, albo nauczyć się grać na gitarzeha ha ha ! "Revelations" w wersji live chlopie to kopie wersje studyjną, a "Total Eclipse" to konkretny kawalek i jedyną jego wadą jest za szybkie urwanie sola i zwolnienie i koniec. Ja wiem, czemu wam nie podchodzą niektore numery, pewno wolicie przeboiki takie jak "Wicker Man" czy "Wildest Dreams" i kazdy numer zagrany bardziej ambitnie i wymagajacy wiekszej uwagi jest przez was odstawiany na bok. Wezmy pierwsze plyty. Czemu ich nie lubicie? Bo, po pierwsze spiewa tam Di'Anno. Oj, biedny Paul, co on takiego zlego robi? Razi was ten surowy heavy metal. Razi was nie-przeboiowośc "Phantom Of The Opera" czy "Purgatory", "Innocent Exile". Razi was to, ze wszystko jest surowe. A juz wiekszosc lubi "The Number Of The Beast". Dlaczego? Ano dlatego, ze jest Dickinson. Plyta, owszem kanon heavy metalu ale spojrzcie ze juz bardziej przebojowa - "Run To The Hills", "Invaders", "Children Of The Damned". Latwo wpadaja ce w ucho, ostre granie, ja nie mowie temu "NIE!". Ale "Iron Maiden" i "Killers" zabijaja klimatem surowizny, nie potrzebują rozspiewanych fragmentow "Run To The Hills" czy "Prisoner". Kolejne plyty - "Piece Of Mind", to wg niektorych z was, kopalnia utworow, ktore wam nie pasuja? Czemu? Ano znow dlatego, ze chlopaki grzeją na calego. "Where Eagles Dare", "Revelations" czy "The Trooper" to sa rozpedzone heavy metalowe walce. "Sun And Steel" czy "Quest For Fire" to, mimo ladnych refrenow tego pierwszego, sa parte do przodu cietym riffem. Klasyka. Kolejne "Powerslave" juz bardziej podchodzą, bo 'zamerykanizowalo' sie brzmienie, "Somewhere In Time" i "Seventh Son..." sa juz delikatnie brzmiace, muzycznie rewelacja, ale wykluly pare przebojow, "The Evil That Men Do", "Can I Play With Madness" (w refrenie to juz takie piosenkowe) czy "Wasted Years". I znow odpowiadamy sobie na pytanie, czemu nie lubiany jest "No Prayer For The Dying"? Krótko - bo jest surowy. Heavy metal rozwalajacy mozg. "Fear Of The Dark" juz nie, juz ma pare skocznych momentow, balladke nawet... A czemu nie lubiane sa numery z Blazem? (no oprocz tych naprawde slabych jak "Angel and the gambler") Bo sa inne, znow nie przebojowe, a "The X Factor" to caly jest AMBITNY !!!! Wlasnie nie ma tam skocznego maiden, typu "oooo-oooo-oooo" z Troopera. Nie ma tam ladnych melodii jak w "Can I Play With Madness". Nie ma tam radości. Jest mrok, cierpienie i ludzkie slabosci opisane w tekstach. Nie ma czarownic, smokow ani bajeczek fantasy. Jest tam czlowiek. Widac niektorzy musza dorosnac. A nowe plyty? No to juz trafione w wasze gusta. Bo i ambitne utwory jak "Paschandale" albo "Brave New World" podane sa w odpowiednim do czasow, sosie.
Przepraszam niektorych za ten post. Wiem, ze kazdy ma swoj gust. Ale, na Boga! zacznijcie sluchac uwaznie, i jezeli sie skupicie, kazda plyta bedzie wam wchodzic i nie bedzie takich glupich tematow. Ja tez kiedys uwazalem, ze niektore kawalki sa takie se, ale wzialem i sluchalem ich non-stop, kazdej plyty. I teraz kazdy kawalek lubie, bo wiem, ze kazdy niesie za soba jakies przeslanie. Nawet jesli jest to żartobliwe lub dziwne. Pozdrawiam.
Taki "Revelations" to ambitna muza?
aha.Taki "Revelations" to ambitna muza?
może chodziło mu o to ,że jest bardziej ambitny niż Wicker Man czy Wildest Dreams
nie znam tutaj osoby, która by NIE lubiła tych płytWezmy pierwsze plyty. Czemu ich nie lubicie?
owszem! razi! pozytywnieRazi was nie-przeboiowośc "Phantom Of The Opera" czy "Purgatory", "Innocent Exile"
A to od kiedy ?A czemu nie lubiane sa numery z Blazem?
to nie jest słaby kawałek(chodz ZA długi)no oprocz tych naprawde slabych jak "Angel and the gambler
trzeba umiec spojżeć krytycznie nie tylko na siebie ale również na swoje ulubione zespoły. IRON MAIDEN nie schodzą poniżej pewnego poziomu i słabych płyt poprosty NIE nagrywają. niektóre tylko sie wysoko wybijają ponad ten "poziom" a niektóre mniej. uswiadom to sobie. to co pisze to nie jest zadna prowokacja czy wbita czy co. tylko kontr argumenty.zacznijcie sluchac uwaznie, i jezeli sie skupicie, kazda plyta bedzie wam wchodzic i nie bedzie takich glupich tematow
Słabe jeśli chodzi o ich - FOTD jest słaby jak dla nich, bo przecież gdyby taką płytę nagral jakiś inny zespół. Wiadomo. Słabe ale winnym znaczeniu ;].słabych płyt poprosty NIE nagrywają

Dziwi mnie czemu się tak czepiacie tej płytyFOTD jest słaby jak dla nich
http://forum.sanktuarium.org/viewtopic.php?t=4603Dziwi mnie czemu się tak czepiacie tej płyty Shocked Question Przecież jest na niej mnóstwo świetnego materiału np. Be Quick, Afraid, Childhoods End, Wasting Love, Judas czy FOTD. Te kawałki to nawyższa półka! Denerwuje mnie jak ktoś mówi, że FOTD jest słaby Evil or Very Mad Nie mówie, że to genialny album, ale Maidenom przytrafiły się moim zdaniem słabsze płyty.
ta wypowiedz powinna wszystko tlumaczycNie tyle co głupi, a powtarzany i mielony setki razy. Widzisz - Fear Of The Dark jest jak kobieca pupa, tylko, że jeden pośladek jest idealny, a drugi z obleśnym celulitis. Jak sie patrzysz z jedej strony to jest bardzo miło, a jak ogólnie to wrażenie jest nieco popsute, nieprawdaż?

Do jasnej cholery dziewczyno ogarnij się w końcu i skończ już z tym pieprzeniem na temat własnego zdania bo piszesz to w co 2 poście i już tego czytać nie mogę! Czy ja kiedykolwiek zabroniłem Ci mieć własne zdanie???? Jesteś chyba odrobinę znerwicowana! Znajdz sobie chłopa bo chyba tylko to może Ci pomóc!I pozwól mieć swoje zdanie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość