No i co z tego? Dopóki zespół przymyka na to oko (a tak jest z Maiden), to nikt na to nie zwraca uwagi.sekretariusz pisze:bootlegi to też piractwo...
UWAGA! Złodzieje na Allegro!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: UWAGA! Złodzieje na Allegro!
Piractowo piractwu nie równe...sekretariusz pisze:a tak poza tym: bootlegi to też piractwo
EDIT: Sprzedaż bootów to dopiero piractwo
Ostatnio zmieniony sob sie 19, 2006 8:47 pm przez paniron, łącznie zmieniany 1 raz.
czyli co....te plyty ktore kupilem na aukcji musze spalic bo to piraty? :laughsekretariusz pisze:To jest takie samo piractwo jak na stadionie. i co, łyso ci??
Pff a ja kupilem jakies 3 lata temu w MM bodajze za jakies 24,99...jestem piratem? :laughsekretariusz pisze:Słuchaj fiutku, w empiku "killers" kosztują 57.49 a na allegro 29.99.
Tak.Wrath pisze:jestem piratem?
Łyso Ci ?
Ty piracie! :laughWrath pisze:Pff a ja kupilem jakies 3 lata temu w MM bodajze za jakies 24,99...jestem piratem?
- sekretariusz
- -#Wrathchild

No tak, jak by ci powiedzieli, że w zasadzie można zabijać to też byś walną taką uwagę
Hallowed pisze:No i co z tego? Dopóki zespół przymyka na to oko (a tak jest z Maiden), to nikt na to nie zwraca uwagi.
tanie wino jest fajne, bo jest fajne i tanie
O popatrz, jak ty dobrze wiesz, co ja bym powiedział i znasz moje myśli. Jasnowidza mamy na forum.sekretariusz pisze:No tak, jak by ci powiedzieli, że w zasadzie można zabijać to też byś walną taką uwagę
Hallowed pisze:No i co z tego? Dopóki zespół przymyka na to oko (a tak jest z Maiden), to nikt na to nie zwraca uwagi.
EOT człowieku.
- sekretariusz
- -#Wrathchild

- sekretariusz
- -#Wrathchild

Hallowed pisze:Jasnowidza mamy na forum.
Powiem tyle 15 płyt i dupa zbita!!!
- sekretariusz
- -#Wrathchild

Jeżeli jesteś szatynem to na pewno mam więcejpaniron pisze:sekretariusz sorry za intymne pytanie, ale ile Ty masz lat?
???Kratos pisze:sekretariusz pisze:nie ważne czy kupisz oryginał czy podróbkę płyty i tak to będzie nielegalne....Co Ty bredzisz człowieku?? Co z tego, że towar jest tańszy? Czyli np. jak w sklepie X płyta jest tańsza niż w sklepie Y, tzn. że sklep X popełnia przestępstwo
Nie chce mi się słuchać takich głupot... lepiej idz się prześpij
Tak zajrzalem myslalem ze moze ktos nowe Cd MAIDEN nabija ludzi w butle a tu takie "kwiatki". Nawet nie chce mi sie komentowac. Jesli kupie taniej w promocji ORYGINALNA plyte to jestem piratem ???
- sekretariusz
- -#Wrathchild

chodzi o to, że sama sprzedaż płyt na ALLEGRO (które są wydawane normalnie na rynku) po niskich cenach, z drugiej ręki jest piractwem!Budziol pisze:Jesli kupie taniej w promocji ORYGINALNA plyte to jestem piratem ???
A kupowanie jakichkolwiek płyt, w jakiejkolwiek cenie, w jakimkolwiek sklepie, z hologramem to jest ok, bo zespół na tym zarabia!
Czy to jest takie trudne do zrozumienia?
O to mi chodziło. A wy od razu pytacie się czy jesteście piratami (jakbyście sami nie wiedzieli...) a nawet o mój wiek....
i w ogóle to w dupie mam...
Wygralem ostatnio 2CD APOCALYPTICI sprzedalem na allegro za polowe ceny, czy to ze ktos qpil taniej ode mnie jest piratem i kupil z drugiej reki jak to nazwales? Nie wydaje mi sie. Ja nie mowie jakby ktos ruskie CD sprzedawal na allegro bo to piraty z rynku ale jesli taniej ktos sprzedaje oryginaly to chyba dobrze?
Chyba ze masz teorie spiskowa ze wynosi z(kradnie) z tloczni ?
Moze za duzo tanich winek ?
Nie no dajcie spokój, może sekretariusz ma bardzo wybujałą wyboraźnie a w młodości chciał być policjantem
Luz Sekretariusz 
-
obserwator
- -#Long distance runner

ale na allegro swoje oferty dają też zwykłe sklepy i wtedy normalnie kupujesz CD z czystym sumieniem, do tego po niższej ceniesekretariusz pisze:chodzi o to, że sama sprzedaż płyt na ALLEGRO (które są wydawane normalnie na rynku) po niskich cenach, z drugiej ręki jest piractwem!
natomiast jeśli kupujesz CD, które już ktoś kupił to faktycznie, dajesz wtedy zarobić gościowi od, którego kupujesz, bo nie idziesz do sklepu i nie kupujesz nówki, tylko łykasz urzywaną, bądź zafoliowaną, ale też wcześniej już kupioną przez "przypadkową" osobę i to jej dajesz zarobić a nie zespołowi, także masz trochę racji
mtszły
Zespół bierze tantiemy od każdego egzemplarza płyty raz, odsprzedawanie ich nie jest w żadnym wypadku piractwem, jeśli jest to oryginalna płyta.
- sekretariusz
- -#Wrathchild

"Unauthorised copying, reproduction, hiring, lending, public performance and broadcasting prohibited"Budziol pisze:Wygralem ostatnio 2CD APOCALYPTICI sprzedalem na allegro za polowe ceny, czy to ze ktos qpil taniej ode mnie jest piratem i kupil z drugiej reki jak to nazwales? Nie wydaje mi sie. Ja nie mowie jakby ktos ruskie CD sprzedawal na allegro bo to piraty z rynku ale jesli taniej ktos sprzedaje oryginaly to chyba dobrze?
Tak jest napisane na każdym wydawnictwie.
Chłopaki z APOCALYPTICI pewnie się ucieszyli, że ktoś sprzedał ich produkt i tym samym stracili 50% zysku...Budziol pisze:jesli taniej ktos sprzedaje oryginaly to chyba dobrze?
hmmm to może wypowie się ktoś kto "siedzi w tym"? Jakieś prawo itp?
-
obserwator
- -#Long distance runner

hehehe, to raczej nie ma znaczenia bo oni mają ustaloną stawkę od sprzedanego egzemlarza i wątpie aby mogła ona ulegać zmianiesekretariusz pisze:Chłopaki z APOCALYPTICI pewnie się ucieszyli, że ktoś sprzedał ich produkt i tym samym stracili 50% zysku...
zobacz, płyty maiden ostatnio chodziły po 60zł, a teraz możesz je kupić normalnie w sklepie za 35 zł i co mają z tego tytułu mniej na tym zarobić
mtszły
Może zrobimy ankiete, czy kupowanie na allegro orginalnych płyt jest przestępstwem