UWAGA! Złodzieje na Allegro!

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Re: UWAGA! Złodzieje na Allegro!

Post autor: obserwator »

Kratos pisze:Gdyby kupowanie płyt na Allegro było nielegalne to tych aukcji już dawno by nie było a ludzie prowadzący je siedzieli by za kratkami
proste, że tak i już to wcześniej pisałem
mtszły
Awatar użytkownika
sekretariusz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: sekretariusz »

chce mi się siku!
tanie wino jest fajne, bo jest fajne i tanie
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

obserwator pisze:już to wcześniej pisałem
Sorki nie czytałem wszystkiego bo temat jest tak denny, że mi się niechciało :wink:
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

sekretariusz pisze:chce mi się siku!
Droga władzo forum. Temat schodzi w na prawdę odległe i dziwne rejony. To nie ma sensu. A użytkownik sekretariusz wydaje się być zwykłym trollem.
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Kratos pisze:Sorki nie czytałem wszystkiego bo temat jest tak denny, że mi się niechciało
gitara :wink: , wcale się nie dziwie w sumie, najlepiej zakończyć tą "debatę" wogóle
mtszły
Awatar użytkownika
sekretariusz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Hallowed pisze:
sekretariusz pisze:chce mi się siku!
Droga władzo forum. Temat schodzi w na prawdę odległe i dziwne rejony. To nie ma sensu. A użytkownik sekretariusz wydaje się być zwykłym trollem.
Ten Cytat zawsze działa! :D :D :D
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Mylone sa juz 2 pojecia.
Jedno to sprzedaz plyt oryginalnych ale uzywanych. Sam juz nie wiem czy to piractwo czy nie ;)
Drugie to wystawianie nowych plyt przez sklep na aukcjach. No jesli ktos juz tu zarzuci piractwo to....
Przeciez to zupelnie jakby witrynie fan.pl zarzucic piractwo. A sklepy internetowe zawsze beda tansze, bo nie placa czynszow, nie zatrudniaja personelu itd

Ludzie opanujmy sie :!:
:)
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Budziol pisze:Jedno to sprzedaz plyt oryginalnych ale uzywanych. Sam juz nie wiem czy to piractwo czy nie
nie bo to legalne, przykład allegro
Budziol pisze:Drugie to wystawianie nowych plyt przez sklep na aukcjach. No jesli ktos juz tu zarzuci piractwo to....
Przeciez to zupelnie jakby witrynie fan.pl zarzucic piractwo. A sklepy internetowe zawsze beda tansze, bo nie placa czynszow, nie zatrudniaja personelu itd
to już też tłumaczyłem :wink:
mtszły
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Hallowed pisze:A użytkownik sekretariusz wydaje się być zwykłym trollem.
Dobrze, że w końcu ktoś oprócz mnie też to zauważył :roll:
Awatar użytkownika
ironed
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: ironed »

Tak czytam te ścierwo :lol: wywołane przez sekretariusza i mam do tego małe zdanie:

1. Sekretariusz pisales cos o tym ze bootlegi to sa piraty, tymczasem przycinasz frana i sam prosisz aby udostepniali booty w temacie Bootlegi do ściągnięcia (http://forum.sanktuarium.org/viewtopic. ... &start=220) i sam tez udostepniasz jakies mp3 na rapidshare - moj komentarz :lol: :lol: :lol:
2. Przedsiebiorca, marketingowcem itp itd i wszystkim co z tym zwiazane to ty chyba nigdy niezostaniesz jezeli uwazasz ze jezeli kupie plyte z MM za 60zl i ja sprzedam za 30 to Iron Maiden na tym traci (pomysl czlowieku - prowizja byla pobrana przy moim kupnie plyty, a pan jakis tam ktorem opitole CDka nie jest brany pod uwage poniewaz nigdy moglby nie kupic tego CD za 60 zl :wink: )
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... "sekretariusz" deliaktnie mówiąc jest idiotą :!: , w końcu każdy kto sprzedaje ORYGINALNE [bo tylko o takich wydawnictwach tutaj mówimy] płyty na Allegro, eBay etc. w końcu nie "wyciągnał ich z dupy" tylko nabył je bezpośrednio u wydawcy, dystrybutora, hurtowni etc. i co z tym jest związane przedmioty te pochodzą z legalnego źródła [o marży, kosztach produkcji, prawach autorskich etc. tutaj nie wspomnę bo wszystko jest ujęte w cenie jaką płaci nabywca patrz: hurtownik, pośrednik czy potencjalny maniak danego zespołu - wtym przypadku IRON MAIDEN] - wracając do sedna sprawy w wiekszości przypadków sprzedaż na Allegro polega na tzw. sprzedaży komisowej której zasady regulują odpowiednie przepisy prawne na podstawie umowy cywilno-prawnej gdzie sprzedawane są towary z tzw. drugiej ręki :!:

... ostatnio jakis duży wysyp na Allegro pirackich wydawnictw np:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=122102796

... przy okazji szczególnie odradzam zakupy u powyższego Allegrowicza 8)
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

sekretariusz już chyba naprawdę udaje głupiego. To już jest bez sensu! Teksty typu " Chce mi się siku". No skrajny trollizm :) Ban zdecydowanie. Jest możliwośc żeby taka osoba mogła nie pojwaić się już na forum?
Awatar użytkownika
sekretariusz
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Abstract pisze:sekretariusz już chyba naprawdę udaje głupiego. To już jest bez sensu! Teksty typu " Chce mi się siku". No skrajny trollizm :) Ban zdecydowanie. Jest możliwośc żeby taka osoba mogła nie pojwaić się już na forum?
Winston Groom:

"W każdym razie przychodzi dzień, kiedy mamy ogłosić moją kandydaturę. Pan Claxton i inni wynajęli w Mobile wielką salę i pchają mnie na scenę, a przede mną tłum i każdy płacił pięćdziesiąt centów, żeby mnie słuchać.

- Amerykanie, przyjaciele! - zaczynam.

Pan Claxton i inni napisali mi mowę, a potem będą pytania z sali. Kamery tele warczą i migają flesze i reporterzy piszą coś w notesach. Czytam tą mowę, która nie była długa ani specjalnie mądra, ale co? Jestem tylko idiotem.
Jak skończyłem, wstaje taka pani z jednej gazety i patrzy do swojego notesu.

- Jesteśmy na progu katastrofy nuklearnej - mówi - gospodarka jest w ruinie, naszym narodem gardzi cały świat, bezprawie grasuje w miastach, każdego dnia ludzie głodują, nie ma w domach religii, chciwość i zawiść panują wszędzie, farmy upadają, obcy zalewają kraj i odbierają nam pracę, związki zawodowe gniją, dzieci umierają w gettach, podatki są niesprawiedliwe, w szkołach bałagan i bieda, zatrute powietrze i wojna wiszą nad nami jak chmura gradowa. Czy zechciałby pan powiedzieć panie Gump, co wydaje się panu najważniejsze w obliczu tych wszystkich zagrożeń?

Zrobiło się tak cicho, że słychać nawet spadającą szpilkę.

- Czce mi się siku - mówię.

I wtedy tłum zwariował. Ludzie krzyczą, gwiżdżą, machają rękami, aż wreszcie ktoś zaczyna w końcu sali i zaraz wszyscy powtarzają:
CHCE NAM SIĘ SIKU! CHCE NAM SIĘ SIKU! CHCE NAM SIĘ SIKU! (...)

Tak to wyglądało. Kampania szła dobrze, a "Chce nam się siku" stało się hasłem dnia. Ludzie krzyczeli tak na ulicach i z aut. Spikerzy w telewizji i pisarze w gazetach dużo tłumaczyli ludziom, co to znaczy. Księża powtarzali to z ambon, a dzieci krzyczały w szkole. Wydawało się, że muszę wygrać, a mój przeciwnik przestraszony zaczął rozklejać slogan "Ja też chcę siku!"

Jeżeli za takie słowa można zostać zbanowanym na tym forum... to ten kraj nie wyszedł jeszcze z XX wieku...
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Jeżeli za takie słowa można zostać zbanowanym na tym forum... to ten kraj nie wyszedł jeszcze z XX wieku...
To napisz to w offtopwni, a nie tu.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Tu nie chodzi o takie słowa ale o to ,że poprostu nie zabardzo zrozumiałem o co Ci z tym tekstem chodzi. Taka wstawka bez sensu :?
Awatar użytkownika
Ascot
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Ascot »

Na razie nie ban a zakaz pisania... ale na ile? A ja wiem... Jak mi się przypomni moooooże zdejmę :twisted:
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Bravo dla Ascota :) Bardzo mądra rzecz :)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Ascot do domu :wink: Buuuuuu........
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »