proste, że tak i już to wcześniej pisałemKratos pisze:Gdyby kupowanie płyt na Allegro było nielegalne to tych aukcji już dawno by nie było a ludzie prowadzący je siedzieli by za kratkami
UWAGA! Złodzieje na Allegro!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
obserwator
- -#Long distance runner

Re: UWAGA! Złodzieje na Allegro!
mtszły
- sekretariusz
- -#Wrathchild

- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Sorki nie czytałem wszystkiego bo temat jest tak denny, że mi się niechciałoobserwator pisze:już to wcześniej pisałem
Droga władzo forum. Temat schodzi w na prawdę odległe i dziwne rejony. To nie ma sensu. A użytkownik sekretariusz wydaje się być zwykłym trollem.sekretariusz pisze:chce mi się siku!
-
obserwator
- -#Long distance runner

gitaraKratos pisze:Sorki nie czytałem wszystkiego bo temat jest tak denny, że mi się niechciało
mtszły
- sekretariusz
- -#Wrathchild

Ten Cytat zawsze działa!Hallowed pisze:Droga władzo forum. Temat schodzi w na prawdę odległe i dziwne rejony. To nie ma sensu. A użytkownik sekretariusz wydaje się być zwykłym trollem.sekretariusz pisze:chce mi się siku!
tanie wino jest fajne, bo jest fajne i tanie
Mylone sa juz 2 pojecia.
Jedno to sprzedaz plyt oryginalnych ale uzywanych. Sam juz nie wiem czy to piractwo czy nie
Drugie to wystawianie nowych plyt przez sklep na aukcjach. No jesli ktos juz tu zarzuci piractwo to....
Przeciez to zupelnie jakby witrynie fan.pl zarzucic piractwo. A sklepy internetowe zawsze beda tansze, bo nie placa czynszow, nie zatrudniaja personelu itd
Ludzie opanujmy sie

Jedno to sprzedaz plyt oryginalnych ale uzywanych. Sam juz nie wiem czy to piractwo czy nie
Drugie to wystawianie nowych plyt przez sklep na aukcjach. No jesli ktos juz tu zarzuci piractwo to....
Przeciez to zupelnie jakby witrynie fan.pl zarzucic piractwo. A sklepy internetowe zawsze beda tansze, bo nie placa czynszow, nie zatrudniaja personelu itd
Ludzie opanujmy sie
-
obserwator
- -#Long distance runner

nie bo to legalne, przykład allegroBudziol pisze:Jedno to sprzedaz plyt oryginalnych ale uzywanych. Sam juz nie wiem czy to piractwo czy nie
to już też tłumaczyłemBudziol pisze:Drugie to wystawianie nowych plyt przez sklep na aukcjach. No jesli ktos juz tu zarzuci piractwo to....
mtszły
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dobrze, że w końcu ktoś oprócz mnie też to zauważyłHallowed pisze:A użytkownik sekretariusz wydaje się być zwykłym trollem.
Tak czytam te ścierwo
wywołane przez sekretariusza i mam do tego małe zdanie:
1. Sekretariusz pisales cos o tym ze bootlegi to sa piraty, tymczasem przycinasz frana i sam prosisz aby udostepniali booty w temacie Bootlegi do ściągnięcia (http://forum.sanktuarium.org/viewtopic. ... &start=220) i sam tez udostepniasz jakies mp3 na rapidshare - moj komentarz
2. Przedsiebiorca, marketingowcem itp itd i wszystkim co z tym zwiazane to ty chyba nigdy niezostaniesz jezeli uwazasz ze jezeli kupie plyte z MM za 60zl i ja sprzedam za 30 to Iron Maiden na tym traci (pomysl czlowieku - prowizja byla pobrana przy moim kupnie plyty, a pan jakis tam ktorem opitole CDka nie jest brany pod uwage poniewaz nigdy moglby nie kupic tego CD za 60 zl
)
1. Sekretariusz pisales cos o tym ze bootlegi to sa piraty, tymczasem przycinasz frana i sam prosisz aby udostepniali booty w temacie Bootlegi do ściągnięcia (http://forum.sanktuarium.org/viewtopic. ... &start=220) i sam tez udostepniasz jakies mp3 na rapidshare - moj komentarz
2. Przedsiebiorca, marketingowcem itp itd i wszystkim co z tym zwiazane to ty chyba nigdy niezostaniesz jezeli uwazasz ze jezeli kupie plyte z MM za 60zl i ja sprzedam za 30 to Iron Maiden na tym traci (pomysl czlowieku - prowizja byla pobrana przy moim kupnie plyty, a pan jakis tam ktorem opitole CDka nie jest brany pod uwage poniewaz nigdy moglby nie kupic tego CD za 60 zl
... "sekretariusz" deliaktnie mówiąc jest idiotą
, w końcu każdy kto sprzedaje ORYGINALNE [bo tylko o takich wydawnictwach tutaj mówimy] płyty na Allegro, eBay etc. w końcu nie "wyciągnał ich z dupy" tylko nabył je bezpośrednio u wydawcy, dystrybutora, hurtowni etc. i co z tym jest związane przedmioty te pochodzą z legalnego źródła [o marży, kosztach produkcji, prawach autorskich etc. tutaj nie wspomnę bo wszystko jest ujęte w cenie jaką płaci nabywca patrz: hurtownik, pośrednik czy potencjalny maniak danego zespołu - wtym przypadku IRON MAIDEN] - wracając do sedna sprawy w wiekszości przypadków sprzedaż na Allegro polega na tzw. sprzedaży komisowej której zasady regulują odpowiednie przepisy prawne na podstawie umowy cywilno-prawnej gdzie sprzedawane są towary z tzw. drugiej ręki 
... ostatnio jakis duży wysyp na Allegro pirackich wydawnictw np:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=122102796
... przy okazji szczególnie odradzam zakupy u powyższego Allegrowicza
... ostatnio jakis duży wysyp na Allegro pirackich wydawnictw np:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=122102796
... przy okazji szczególnie odradzam zakupy u powyższego Allegrowicza
sekretariusz już chyba naprawdę udaje głupiego. To już jest bez sensu! Teksty typu " Chce mi się siku". No skrajny trollizm
Ban zdecydowanie. Jest możliwośc żeby taka osoba mogła nie pojwaić się już na forum?
- sekretariusz
- -#Wrathchild

Winston Groom:Abstract pisze:sekretariusz już chyba naprawdę udaje głupiego. To już jest bez sensu! Teksty typu " Chce mi się siku". No skrajny trollizmBan zdecydowanie. Jest możliwośc żeby taka osoba mogła nie pojwaić się już na forum?
"W każdym razie przychodzi dzień, kiedy mamy ogłosić moją kandydaturę. Pan Claxton i inni wynajęli w Mobile wielką salę i pchają mnie na scenę, a przede mną tłum i każdy płacił pięćdziesiąt centów, żeby mnie słuchać.
- Amerykanie, przyjaciele! - zaczynam.
Pan Claxton i inni napisali mi mowę, a potem będą pytania z sali. Kamery tele warczą i migają flesze i reporterzy piszą coś w notesach. Czytam tą mowę, która nie była długa ani specjalnie mądra, ale co? Jestem tylko idiotem.
Jak skończyłem, wstaje taka pani z jednej gazety i patrzy do swojego notesu.
- Jesteśmy na progu katastrofy nuklearnej - mówi - gospodarka jest w ruinie, naszym narodem gardzi cały świat, bezprawie grasuje w miastach, każdego dnia ludzie głodują, nie ma w domach religii, chciwość i zawiść panują wszędzie, farmy upadają, obcy zalewają kraj i odbierają nam pracę, związki zawodowe gniją, dzieci umierają w gettach, podatki są niesprawiedliwe, w szkołach bałagan i bieda, zatrute powietrze i wojna wiszą nad nami jak chmura gradowa. Czy zechciałby pan powiedzieć panie Gump, co wydaje się panu najważniejsze w obliczu tych wszystkich zagrożeń?
Zrobiło się tak cicho, że słychać nawet spadającą szpilkę.
- Czce mi się siku - mówię.
I wtedy tłum zwariował. Ludzie krzyczą, gwiżdżą, machają rękami, aż wreszcie ktoś zaczyna w końcu sali i zaraz wszyscy powtarzają:
CHCE NAM SIĘ SIKU! CHCE NAM SIĘ SIKU! CHCE NAM SIĘ SIKU! (...)
Tak to wyglądało. Kampania szła dobrze, a "Chce nam się siku" stało się hasłem dnia. Ludzie krzyczeli tak na ulicach i z aut. Spikerzy w telewizji i pisarze w gazetach dużo tłumaczyli ludziom, co to znaczy. Księża powtarzali to z ambon, a dzieci krzyczały w szkole. Wydawało się, że muszę wygrać, a mój przeciwnik przestraszony zaczął rozklejać slogan "Ja też chcę siku!"
Jeżeli za takie słowa można zostać zbanowanym na tym forum... to ten kraj nie wyszedł jeszcze z XX wieku...
tanie wino jest fajne, bo jest fajne i tanie
To napisz to w offtopwni, a nie tu.Jeżeli za takie słowa można zostać zbanowanym na tym forum... to ten kraj nie wyszedł jeszcze z XX wieku...
Tu nie chodzi o takie słowa ale o to ,że poprostu nie zabardzo zrozumiałem o co Ci z tym tekstem chodzi. Taka wstawka bez sensu 
Na razie nie ban a zakaz pisania... ale na ile? A ja wiem... Jak mi się przypomni moooooże zdejmę 
Bravo dla Ascota
Bardzo mądra rzecz 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ascot do domu
Buuuuuu........
To chyba Ona jestAbstract pisze:Bravo dla Ascota
Chyba nie :laughQba666 pisze:To chyba Ona jestAbstract pisze:Bravo dla Ascota