Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Brighter Than A Thousand Suns - oceny, wrażenia, recenzje!

Post autor: Filik10 »

Artur pisze:
Filik10 pisze:Ekhem, ja uznaje DW nadal za najlepszy z tych 3 utworów, powala mnie jego klimat, choć BTATS uwarzam za niewiele gorszego i co z tego?
Jakbyś był w temacie, to byś się może domyślił, że tamten post, to była jawna wręcz prowokacja z mojej strony i nikomu nie zamierzam perswadować tego co mu się bardziej podoba, nawet owemu Adamowi IM. Tyle.
Czytałem te posty i w sumie troche źle to zrozumiałem, zwłaszcza, że Wicker mnie swoją recką wkurzył, że DW jest najgorszy na albumie.
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: adam IM »

Artur pisze:Ekhm.... żarty na bok. Sam chyba wiesz, że się wygłupiłeś.
no jak na rzeczową i wyczerpijącą odpowiedź to strasznie się rozpisałeś :)
Ostatnio zmieniony wt sie 22, 2006 11:42 pm przez adam IM, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Po prostu DW kompletnie nie pasuje do reszty utworów. Jak przesłuchacie całości to też tak to odbierzecie.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

WICKER MAN pisze:Po prostu DW kompletnie nie pasuje do reszty utworów. Jak przesłuchacie całości to też tak to odbierzecie.
Domyślam się, jednak mimo wszystko strasznie mi się podoba.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

adam IM pisze:no jak na rzeczową i wyczerpijącą odpowiedź to strasznie się rozpisałeś
A po co mam odpisywać ?? Widzisz w tym jakiś sens ?? :?
Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie rzucam tekstów w stylu "Co ?!?! Wam się to podoba ?? ale z Was fanatycy !" Cenię sobie ludzi, którzy mają własne zdanie, ale nie wciskają go na siłę innym. Ty takiego wrażenia nie sprawiasz. Proste nie ??
Poza tym - jeśli naprawdę uważasz, że "Virtual XI" to najlepszy Maiden to wychodzi, że naprawdę nisko ich cenisz. Tyle.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Sorry za maly offtop, ale niedlugo chyba napisze jakas petycje do Wicker'a, aby umieścił w widocznym miejscu na stronie głownej forum stare rzymskie powiedzenie: "De gustibus non disputandum est" - czyli "o gustach się nie dyskutuje" ;) tylko wtedy polowa postów z forum nie miałaby sensu :D
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Dziku pisze:Sorry za maly offtop, ale niedlugo chyba napisze jakas petycje do Wicker'a, aby umieścił w widocznym miejscu na stronie głownej forum stare rzymskie powiedzenie: "De gustibus non disputandum est" - czyli "o gustach się nie dyskutuje"
juz teraz podpisuję się pod tą petycją :D
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

wojteq pisze:juz teraz podpisuję się pod tą petycją
ja rowniez i to obiema rekami i nogami i ogolnie wszystkim :D
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Ja także moimi 4 łapkami i szczurzym ogonkiem!! Nie bede taki jak Remi, nie bede tego wyciągał... :D
Awatar użytkownika
Wakterstein
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Wakterstein »

wojteq pisze:
Dziku pisze:Sorry za maly offtop, ale niedlugo chyba napisze jakas petycje do Wicker'a, aby umieścił w widocznym miejscu na stronie głownej forum stare rzymskie powiedzenie: "De gustibus non disputandum est" - czyli "o gustach się nie dyskutuje"
juz teraz podpisuję się pod tą petycją :D
To zależy, bo jest też coś o obiektywnym pięknie i niemożliwości jego dosięgnięcia przez każdego. "O gustach się nie dyskutuje" to wymijające sformułowanie, raczej nie rozwiązuje problemu, stwarza pozory. W takim razie jeśli ktoś uważa "śpiew" Mandaryny za piękny czyni to rzeczywiście pięknym, czy zatem zrówna to z dokonaniami np. Mozzarta? Niestety, ludzkie życie składa się z pozorów. Chyba lepsze to, niż przeliczanie każdego zdarzenia... ;)

Z tego co myślę, nie istnieje coś takiego ja "gust", ale mniejsza lub większa możność odczytania ideału. To tak jak ze wspinaniem się na sztyty. Komuś wystarczy samo wejście 20 metrów, a inni będą w stanie (i będą oczywiście chcieli) wejść dalej. Jeśli ktoś nie będzie miał siły, na nic będą zdane wysiłki związane z wchodzeniem. To tak jak ktoś czasem na siłę chce być truu w czymś i słuchać czegoś mimo woli, dla pokazu.
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Artur pisze:A po co mam odpisywać ?? Widzisz w tym jakiś sens ??
tak widzę ponieważ:
Artur pisze:To teraz wal śmiało - jakie są Twoje ulubione albumy IM, a ja Ci powiem w jak wielkim błędzie jesteś, lepiej teraz ??
więc chciałbym przeczytać to rzeczowe wyjasnienie.
Artur pisze: Poza tym - jeśli naprawdę uważasz, że "Virtual XI" to najlepszy Maiden to wychodzi, że naprawdę nisko ich cenisz. Tyle.
zaraz, zaraz koleś ty wyrażasz święte oburzenie za to iż dla mnie Fear of the Dark to kiepski album a gdy ja wyrażam podziw dla Virtual XI to ty śmiesz twierdzić że nisko ich cenie :?: odmawiasz mi własnego zdania :?: a moze próbujesz kuchennymi drzwiami narzucić mi swoje :?:
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

WICKER MAN pisze:Po prostu DW kompletnie nie pasuje do reszty utworów. Jak przesłuchacie całości to też tak to odbierzecie.
to pisz że jest inny o pozostałych a nie najgorszy bo to ogromna różnica.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Jak dla mnie najgorszy, bo wolę bardziej złożone utwory. Different World to takie połączenie Wildest Dreams i Wicker Man'a (temu drugiemu może buty czyścić :P 8) ). Gdyby jeszcze pasował do albumu jako całości to byłaby wyższa ocena, bo rzeczywiście wpada w ucho, ale jego słodki refren nijak się ma do kolejnych utworów.

EOT - o DW dyskutujmy w innym temacie.
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

moze mi ktos udostepnic btats ?
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

S1MON pisze:moze mi ktos udostepnic btats ?
przecież jest na oficjalnej stronie IM
Phantom22
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Phantom22 »

S1MON pisze:moze mi ktos udostepnic btats ?
Chodzi Ci o mp3 ?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

adam IM pisze:więc chciałbym przeczytać to rzeczowe wyjasnienie.
Wyjaśniłem, że to prowokacja, która miała Ci uświadomić to, jak mniej więcej Ty się zachowujesz. Nie umiesz czytać - nie mój problem...
adam IM pisze:zaraz, zaraz koleś ty wyrażasz święte oburzenie za to iż dla mnie Fear of the Dark to kiepski album a gdy ja wyrażam podziw dla Virtual XI to ty śmiesz twierdzić że nisko ich cenie odmawiasz mi własnego zdania a moze próbujesz kuchennymi drzwiami narzucić mi swoje
1. Nie koleś - tak to sobie do ziomków mów.
2. Zachowuję się dokłądnie tak jak Ty.... do tego specjalnie. Teraz może zrozumiesz jak idiotyczne jest Twoje zachowanie.
Piszesz, że jesteś fanem IM od 26 lat, znaczy lat masz już niemało - wyjaśnij mi proszę, czemu zachowujesz się jak 10-latek ?!?!
Moja reakcja na to, że napisałeś , że najbardziej lubisz "Virtual XI" jest niczym w porównaniu do tego, jak Ty reagujesz na to, że niektorym podobają się te 3 nowe numery i na to, że ja napisałem o "FOTD" że to dla mnie jeden z najlepszych albumów Maiden. A jeśli gdzieś w moim poście "odkryłeś" oburzenie to jesteś po prostu śmieszny :lol: :lol: ROTFL do potęgi :lol:
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

Artur pisze:.....
marnie ci to koleś wyszło :) :)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Z Twoich ust (palców?) brzmi to jak komplement.
Najlepsze jest to, że od czasu jak jesteś na tym forum, na każdym kroku dajesz przykład tego, jak bardzo można być ograniczonym. Uwierz, że nie mamy o czym gadać, bo jesteś po prostu cienki bolek. Tyle.
A tekst o "świętym oburzeniu" powinien pretendować chyba do miana postu dnia :lol:
adam IM
-#Trooper
-#Trooper

no ubawiłeś mnie do łez :) :)
ODPOWIEDZ