Najlepszy studyjny album Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Najlepszy studyjny album Maiden
Przydałaby się "reedycja" tych wszystkich ankiet. Może się ludziom pozmieniało.
Postawiłam na "Brave New World", bo wg mnie jest najlepszy!
Bruce i Adrian wrócili do zespołu, chłopaki połączyli siły i nagrali wspaniały album. Ale równie dobrze mogłam zagłosować też na "Somewhere In Time".
W sumie wszystkie płyty Maiden (z Bruce'em) są świetne no i trochę ciężko porównywać, bo każda jest inna i niepowtarzalna... I w każdej może się podobać co innego
W sumie wszystkie płyty Maiden (z Bruce'em) są świetne no i trochę ciężko porównywać, bo każda jest inna i niepowtarzalna... I w każdej może się podobać co innego
ja tez postawilem na BNW gdyz jest to prawdziwy majsterszyk,3 gitary super brzmienie,po powrocie Bruce'a i Adriana chlopaki sie ostro wzieli do grania i wyszlo z tego cudenko 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
BNW. Wielki powrót w najmocniejszym składzie. (ale ciut bardziej wole Piece i 7th Sona)
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Po tylu już latach
wciąż uważam że "Fear Of The Dark" wgniata... :solo :rocx
Och chyba przegapiłem taką fajną ankiete
Według mnie najlepszą płytą jest Seventh Son of a Seventh Son bo jest równa, fajna i chyba starczy 
Mój głos oddaje na album o tytule "Seventh Son of a Seventh Son". :solo
Dylemat pomiędzy Brave'm a 7th Son...z sentymentu to drugie. Arcydzieło.
Prośba do admina żeby dodał AMOLAD !! Bo ja na niego własnie chcę zagłowsować 
-
farmer1990
- -#Invader

Synek
)
jedyny concept album ale ma tak niesamity klimat,jak zadne inne wydawnictwo Maiden
moim zdaniem bezkonkurencyjny
jedyny concept album ale ma tak niesamity klimat,jak zadne inne wydawnictwo Maiden
moim zdaniem bezkonkurencyjny
Seventh Son of a seventh Son :rocx Za klimat. Za kawałki takie jak: Moonchild, infinite Dreams, The Evil.., Seventh Son.., Clairvoyant i Only The Good Die Young. Coś pieknego.
To niesamowite jak okres , w którym jak się domyślam zaczeliśmy słuchać Ironów wpływa na nasze wybory.FofD jest dla mnie jedną ze słabszych płyt, a sam utwór tytułowy jest wtórniakiem do entej potęgi, a XF to nawet przez kilka lat nie słuchałem i dalej słucham rzadko.
Moją pierwszą płytą Ironów był PofM z 83, a potem ich pierwszy koncert w W-wie w 1984.I nikt mnie nie zmusi do postawienia ponad te czasy jakiejkolwiek płyty późniejszej.Uwielbiam BNW, ale do pierwszej piątki to mu oj daleko, daleko.Pamiętam , jak w 2000 r przed ich koncertem W -wie w Trójce odbył się plebiscyt na najlepsze utwory Maidenów.Wygrał , Numebr, ale tuż za nim był Fear of.Dla mnie to była katastrofa!! A później przyszła własnie ta refleksja, że jestem stary zgred , który żyje swoją młodością i pamięta te pierwsze uniesienia przy słuchaniu Wielkiej Piątki tj. od Iron do Powerslave.I nikt i nic mnie nie przekona , że poźniej nagrali coś lepszego.Okopuję się, choć inne płyty też słucham.
P.S.No może poza tym XF i ostatnią , bo Bruce prawie na niej wyzionął ducha, a pomysłow to na niej nie ma.
Moją pierwszą płytą Ironów był PofM z 83, a potem ich pierwszy koncert w W-wie w 1984.I nikt mnie nie zmusi do postawienia ponad te czasy jakiejkolwiek płyty późniejszej.Uwielbiam BNW, ale do pierwszej piątki to mu oj daleko, daleko.Pamiętam , jak w 2000 r przed ich koncertem W -wie w Trójce odbył się plebiscyt na najlepsze utwory Maidenów.Wygrał , Numebr, ale tuż za nim był Fear of.Dla mnie to była katastrofa!! A później przyszła własnie ta refleksja, że jestem stary zgred , który żyje swoją młodością i pamięta te pierwsze uniesienia przy słuchaniu Wielkiej Piątki tj. od Iron do Powerslave.I nikt i nic mnie nie przekona , że poźniej nagrali coś lepszego.Okopuję się, choć inne płyty też słucham.
P.S.No może poza tym XF i ostatnią , bo Bruce prawie na niej wyzionął ducha, a pomysłow to na niej nie ma.
na dzień dzisiejszy najlepsze wydawnictwo to BNW, ale w miarę zagłębiania sie w AMOLAD ta płyta coraz bardziej zyskuje w moich oczach i ma szansę stać się nr 1.
weż ty lepiej skończ chlać jużGreddo pisze:nie ma szans ... btw bedzie rządzić i tyle
i tu sie wszyscy (mam na myśli nas trzech) zgadzamy 
Ale wy się wszyscy (mam na myśli was trzech i innych co się mjyla też) mylicie 
Pewnie nam powiesz jaka jest jedyna słuszna opcja.
Ano pewnie, ze powiem co prawda juz mówilem ale co tam.
Więc jedyną słuszną opcją jest...
...Seventh Son of a Seventh Son.
Więc jedyną słuszną opcją jest...
...Seventh Son of a Seventh Son.
nie będę Cię wyprowadzał z błędu