Który z ostatnich trzech albumów jest najlepszy ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Który z ostatnich trzech albumów jest najlepszy ??
BNW oczywizm
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Deleted User 1499
Troche niesmialo zaglosowalem na A Matter ... , w ktorym przekonuje mnie brzmienie , ale co do kompozycji to nie jestem pewnien do konca , bo dopiero drugi raz slucham.
Słucham maniakalnie Maiden od 15 lat. I najlepszy jesy AMOLAD - BNW jest bardzo dobry, zyskuje na punktacji chyba ze względu na to, że to był comebackowy longplay. podjarali się min ludziska, wielu pewnie zaczęło od niego słuchać Maiden - a więc sentymenty. Nowa płyta jest ciekawsza kompozycyjnie ( bardzo wyraźnie ), lepiej zaaranżowana i zagrana z większą pasją, żarem, lepiej wyprodukowana ( o niebo ).
no ale co najwazniejsze od premiery minelo bez mala 6 latek a plyta nadal robi wrazenie, przetrwala probe czasu i to swiadczy o tym ze album jest mega! a sentyment to juz swoja drogaBuzzy78 pisze:Słucham maniakalnie Maiden od 15 lat. I najlepszy jesy AMOLAD - BNW jest bardzo dobry, zyskuje na punktacji chyba ze względu na to, że to był comebackowy longplay. podjarali się min ludziska, wielu pewnie zaczęło od niego słuchać Maiden - a więc sentymenty.
Nowy long przebija BNW kompozycyjnie (uuugh, tu się narażę - tak jednak myślę), aranżacyjnie (pewniak), jest lepiej zagrany, z większym żarem i pasją (pamiętam, jak słuchając BNW tego mi brakowało), bardziej techniczny. Produkcja zabija tą z BNW, AMOLAD jest odważniejszą płytą. Takie moje zdanie. A byłem już pierdolnięty na ich punkcie przed premierą FOTD - AMOLAD brzmi jakby Maideni odmłodnieli o jakieś 15 lat. To niresamowite.
uuups ptrochę się powtórzyłem.... 
-
obserwator
- -#Long distance runner

nie pisz postów pod sobą i nie przeklinaj bo warna zarobisz, radze zapoznać się z regulaminem 
mtszły
już ja za to kiedyś zarobilem ;]
ok, sorewicz, majsta. W każdym razie jestem strasznie szczęśliwy. Na taką płytę czekałem od 1993 roku. Hough.
BNW i pozamiatane
Swoją drogą 0 głosów na DOD, a to zaskoczenie
- likipiki
- -#Lord of the flies

:beer :beer :beerslayer pisze:BNW oczywizm
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Zrób taką ankietę za rok a gwarantuje ci, emocje opadną i wyniki ponownie cię zaskocząBOSKI pisze:BNW i pozamiatane
Dzisiaj kupilem plyte w drodze do pracy i czekam az wroce do domu by ja przesluchac (na swoim sprzecie w zaciszu) ale jak przeslucham to i tak wiem ze uczciwe zaglosowac na te albumy bedzie mozna za kilka miesiecy jak sie oslucham tego albumu conajmniej tak samo jak BNW. Po kilku przesluchaniach nie ma co wyrokowac. Wedlug mnie jest za wczesnie na obiektywna ocene.
_R@sterNeT_
Brave New World!!! a AMOLAD jest zaraz za nim 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
Ciężko jest jednoznacznie oddać głos. BNW jest pełne typowych Maidenowych kawałków, każdych z nich jest świetny na koncerty. Natomiast AMOLAD to jak wiemy bardziej progresywny materiał więc zupełnie inny ale również wspaniały na swój sposób.
Ciężki wybór. Lubię i BNW i DOD. AMOLAD jest na pewno lepiej wyprodukowany - gitary, perka! Jest też chyba ciekawszy i nie ma tylu powtarzających się i bardzo łatwych do zapamiętania refrenów, co na BNW. Przez to, mimo kilku przesłuchań, nie mam w dokładnie w pamięci całego albumu, co miało miejsce przy BNW. Od głosu się jeszcze powstrzymam. Przesłucham AMOLAD jeszcze kilka razy i wtedy będę miał lepszy obraz całości i łatwiej będzie mi porównać te albumy.
Powiem krótko 
BNW to zwykły banan, AMOLAD to Chikita !!

BNW to zwykły banan, AMOLAD to Chikita !!
Popieramfreeforce pisze:Powiem krótko
BNW to zwykły banan, AMOLAD to Chikita !!![]()
mam dziwne wrażenie, że za parę miesięcy będziecie mówić już co innego. I wcale AMOLAD nie będzie już według Was najlepszy z tej trójki.
No ale mogę się mylić.
No ale mogę się mylić.
Jak dla mnie to BNW to jest jak BMW
DOD jest jak maluch
AMOLAD jest jak Toyota Yaris
I coś wątpię, żebym szybko zmienił zdanie, bo DOD napewno będzie najsłabszy, a co do AMLOAd to jeszcze zbyt mało go słuchałem. Ale zazwyczaj pierwsze wrażenie zawsze jest najlepsze a potem juz jest tylko gorzej.
DOD jest jak maluch
AMOLAD jest jak Toyota Yaris
I coś wątpię, żebym szybko zmienił zdanie, bo DOD napewno będzie najsłabszy, a co do AMLOAd to jeszcze zbyt mało go słuchałem. Ale zazwyczaj pierwsze wrażenie zawsze jest najlepsze a potem juz jest tylko gorzej.