The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
A mi te intro kojarzy sie z Led Zeppelin
Te wejście gitar z klawiszami to mistrzoswto świata :rocx
Te wejście gitar z klawiszami to mistrzoswto świata :rocx
Ja tu popieram Matka, naprawdę nie mogę się do tego utworu przekonać, a te przesterowane otwarte akordy to juz szczyt, ja nie wiem kto to wymyślil 
Ostatnio zmieniony sob sie 26, 2006 7:11 pm przez BOSKI, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakto kto? Gers oczywiscie. Tylko on moze wymyslec cos takiego
Rzeczywiście do polowy ten kawalek jest dosc nijaki. Pozniej dosyc dobrze graja. Ten wokal pozniej przypomina The Pilgrim. No ale wiadomo kto go wymyslil
Rzeczywiście do polowy ten kawalek jest dosc nijaki. Pozniej dosyc dobrze graja. Ten wokal pozniej przypomina The Pilgrim. No ale wiadomo kto go wymyslil
jak macie coś złego pisać o tym utworze to lepiej mnie piszcie bo pobiję

Wolność slowa CELLMAN
:rocx
Nie zamkniecie nam ust "na barykady ludu roboczy..." 
Prześwietny utwór. Nie wiem jak wy ale jak wchodzi solówka po refrenie to na poczatku przez moment brzmi jak Dream Theatre, (końcówka tez troche). W ogóle takie ładne zamknięcie płyty. Jakkolwiek dziwny byłby ten utwór to takie Maiden w nowym wydaniu doruwnuje staremu. Chłopaki mile zaskoczyli 
To jest coś czego Maideni jeszcze nie wymyślili... Jak pierwszy raz to usłyszałem to sie zdziwiłem troche, ale teraz uważam, że ten motyw jest genialny... :rocx :soloBOSKI pisze:Ja tu popieram Matka, naprawdę nie mogę się do tego utworu przekonać, a te przesterowane otwarte akordy to juz szczyt, ja nie wiem kto to wymyślil
-
Deleted User 2259
mam oryginała mam text w książeczce,ale właściwie o czym jest ten utwór??
ja nie wiem, może to przez to, że gram troszkę na gitarce, ale takim motywem to ja sobie sprawdzam moc przesterowania w GuitarRig2Levy pisze:ale teraz uważam, że ten motyw jest genialny...
Utwór imo jest świetnym zamknięciem płyty. Podoba mi się od pierwszej do ostatniej sekundy. Szczególnie motyw który się zaczyna w 4:50 minucie... Wokal Bruce'a zabija! :rocx Jak już wielu ludzi wspomnialo - czegoś takiego Maiden nigdy wcześniej nie nagrało.
Niestety, dla mnie The Legacy to całkowicie niestrawny, na szczęście tylko, eksperyment. Tego się nie da słuchać...
To nie jest "moje" Iron Maiden. Odpuszczam.
To nie jest "moje" Iron Maiden. Odpuszczam.
ma ktoś tekst tego kawałaka to niech wklei
Ja też poproszema ktoś tekst tego kawałaka to niech wklei
A kawałek... Brak mi słów... ARCYDZIEŁO...
Ehh, to piosenka to jest coś nieopisywalnie pięknego. nie ma słabych fragmentów, jest świeża (jak na Maiden ofkoz), poprostu piękna!
Takie mają plany.Fear pisze:Hehe, Wicker, a IM będzie grało całą płytę na koncertach, tak? :>
A co do kawałka, ja nie widzę tego geniuszu. lubię go, ale moze ja po porstu jestem konserwatystką i brakuje mi tutaj układu zwrotka-refren. Nie ma refrenu. A ja sobie zawsze je wysoko cieniłam.
Ale niesamowicie podoba mi się intro i to jak Bruce w nim śpiewa i co śpiewa (szczególnie moment "some strange yellow gas..." i do końca tego kawalka).
No ten kop z jakim się kończy intro a zaczyna reszta. Dreszcz.
Jak cały zagrają - to i "The Legacy" 
- soulburner
- -#Invader

Utwór mnie po prostu zmiażdżył
Przepiękne intro, przesterowane gitary z klawiszami w tle są boskie! Niby takie proste, a jaki klimat
Również część instrumentalna momentami kojarzy mi się z Dream Theater, jak zauważyła Andzia
Przepiękne intro, przesterowane gitary z klawiszami w tle są boskie! Niby takie proste, a jaki klimat
Również część instrumentalna momentami kojarzy mi się z Dream Theater, jak zauważyła Andzia
You must gather your party before venturing forth.
Z kolei ten utwór uważam..chyba za najlepszy na płycie.
Dlaczego? bo mamy ciekawy ,bardzo fajny wstęp, Bruce śpiewa może i inaczej,ale napewno ma to swój styl, widać odwoływania sie zespołu do swoich idoli z lat 70(Genesis,Jethro Tull), to w sumie takie ulepszone Dance of Death jest. Przejścia śa bardzo ciekawe, mamy nawiązania do Phantom'a, czy Rime'a ,przynajmiej ja tak to słysze.
No i utwór ma klimat, mówiono że Paschendale miał klimat,tak miał,ale wg.mnie tu jest go jeszcze więcej. Solówki ..wiadomo, bardzo dobre.
Utwór naprawde dopracowany.
Dlaczego? bo mamy ciekawy ,bardzo fajny wstęp, Bruce śpiewa może i inaczej,ale napewno ma to swój styl, widać odwoływania sie zespołu do swoich idoli z lat 70(Genesis,Jethro Tull), to w sumie takie ulepszone Dance of Death jest. Przejścia śa bardzo ciekawe, mamy nawiązania do Phantom'a, czy Rime'a ,przynajmiej ja tak to słysze.
No i utwór ma klimat, mówiono że Paschendale miał klimat,tak miał,ale wg.mnie tu jest go jeszcze więcej. Solówki ..wiadomo, bardzo dobre.
- dostoevsky
- -#Assassin

SolówkANomad pisze:Solówki ..wiadomo, bardzo dobre.