no chyba by się nadał co??Rainmaker. pisze:Dali by ten numer na singla bo fajny jest :rocx
The Pilgrim - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Pilgrim - oceny, wrażenia, recenzje!
Właśnie takie momenty będą bardzo ważne na koncertachsekcjazwlok pisze:Oby na Live tego nie skopal.
Naprawde The Pilgrim - Moc i Poteznie ciezki.
nom, kawalek swietny! na koncerty bedzie jak znalazl 
świetny kawalek,jeden z moich ulubionych, w sumie chyba na 3 miesciu jest 
Abstract pisze:Ale skąd te skojarzenia z Big Cycem? Może po pierwszysch 3 sek
Czasem juz tak jest ze komus idiotycznie utqwor sie kojarzy ale nikt wiecej tego nie slyszy
Ja tam nic nie słyszę z BC w podanym przez Ciebie wyżej momencie. Ew. ten wstęp na perce jakoś może przypominać początek do Dresa BC, ale to tak na upartego jak już.
Chodzi konkretnie o utwor "Facet to swinia" ale zona tez mnie uswiadomila ze mam przeslyszenia 
A poweim wiecej mnie denerwuje nawet to ze akurat tak debilnie mi sie to kojarzy
A poweim wiecej mnie denerwuje nawet to ze akurat tak debilnie mi sie to kojarzy
Nie no, ja nie widzę nic złego w tym, że każdy znajduje w muzyce coś innego niż pozostali. To czyni ją piękną.Budziol pisze:Chodzi konkretnie o utwor "Facet to swinia" ale zona tez mnie uswiadomila ze mam przeslyszenia
Jakby sie zastanowić to może pierwsze 2 sek.
Ale tak to raczej sporo BC się różni od Maiden 
Dokladnie to jesten moment jak bruce zaczyna spiewacAbstract pisze:Jakby sie zastanowić to może pierwsze 2 sek. Ale tak to raczej sporo BC się różni od Maiden
Ale juz dajmy temu spokoj bo skojarzenie mam naprawde iscie debilne
Cóż za wspaniała kompozycja już na początku sam riff zabija nic tylko oczekiwać tego kawałka Live.
Nie wiem czy inni też to dostrzegli ale od minuty 4:20 kawałek może się kojarzyć z Powerslave
. Ale to może tylko moje odczucie 
Przy pierwszym przesłuchaniu Pilgrim wydał mi się jednym z najsłabszych utworów na płycie. Pomału jednak zaczynam twierdzić, że ten kawałek jest całkiem niezły. Jedyne co mi sie w nim nie podoba to ten "chórek" a'la "Thin line between love & hate". Jakoś spowalnia cały utwór. Poza tym nie widzę tu jakichś szczególnych podobieństw do "klasycznych" utworów maiden. Nie mniej jednak Pilgrim dobrze wpasował się w AMOLAD 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Początek i główna solówa przypomina trochę ,,Nomad" z ,,BNW". Co świadczy dobrze. A nawet bardzo dobrze :solo :rocx
Nemesis...as one we stand!!
Ożesz w mordę kreta!! Dobre, dobre!! Piekielnie dobre!! Słucham tego pierwszy raz, jeszcze do końca nie dojechałem, ale już zmiażdżony jestem.. Jakoś mi nasuwa się skojarzenie z DP - Perfect Strangers ten nieco orientalny momentami riff, a gitary w tle z Dream Theater - Home.
Ktoś na forum pisał, że na tej płycie bas brzmi jak nigdy - i daję homologację na to stwierdzenie :rocx
Jak się osłucham, napiszę więcej..

Ktoś na forum pisał, że na tej płycie bas brzmi jak nigdy - i daję homologację na to stwierdzenie :rocx
Jak się osłucham, napiszę więcej..
Aces High cpt. Dickinson!
Heh powtórzeń nigdy dośc, świetny utwór, naprawde chłopaki sie postarali, tu jest ta prostota, te szaleństwo ,prosto do przodu
...wszystko mi tu pasuje, przypomina mi troche stylowo Flash of the Blade, ale jest od niego dużo lepszy...
Obok The Legacy i For the Greater Good of God, najlepszy na płycie.
Ta trójka rządzi i dzieli na tej płycie..szkoda tylko, że już żaden utwór nie podoba mi sie tak jak te trzy.
Aha zaryzykuje stwierdzenie że The Pilgrim to najlepszy "rocker" od czasów Be Quick or Be Dead.
Obok The Legacy i For the Greater Good of God, najlepszy na płycie.
Ta trójka rządzi i dzieli na tej płycie..szkoda tylko, że już żaden utwór nie podoba mi sie tak jak te trzy.
Aha zaryzykuje stwierdzenie że The Pilgrim to najlepszy "rocker" od czasów Be Quick or Be Dead.
- Elevatorman
- -#Clansman

nie wiem jakos mi sie kojarzy z the nomad troche klimatem ... ale ogólnie bardzo fajny kawałek ...
Mi absolutnie nie,szczerze mówiac już bardziej z Powerslave, wogóle kojarzy mi sie z takim ,wesołym a raczej radosnym heavy-metalem ,jaki Ironi grali na tej płycie...co oczywiście dla mnie na plus.
Jakoś tak od razu skojarzył mi się z Rhapsody a przed oczami ujrzałem leprekauna (czy jak on się tam pisze;). Co tu dużo mówić: fajny kawałek i jak 9 pozostałych trzyma poziom :]
Pierwsze dwie sekundy kojarzą mi się z Dani California Red Hotów