Co Wam się nie podoba na AMOLAD?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Co Wam się nie podoba na AMOLAD?
wkurzajace czasem takie slodkie refreny jak w DW bodajze
- soulburner
- -#Invader

Ja mogę się tylko przyczepić do wokalu Dickinsona w "Brighter". Reszta jest miodzio 
You must gather your party before venturing forth.
Katarn pisze:wyliczanie wad AMOLADA to jak podejśćie do Jezusa i powiedzenie:
- Stary, co za beznadziejne sandały
A co do tematu to:
-dłużyzny
-brak maidenowych rockerów (jakiś wickerman by się przydał
-ogólny brak zapamiętywalności większości utwotów
No głos Dickinsona faktycznie czasem nie jest jakiś szczególny i faktycznie najbardziej to słychać w "Brighter Than...".
Poza tym - faktycznie niektóre(ale dla mnie tylko niektóre) intra i outra, choć te z "The Legacy", "The Longest Day" i "Lord Of Light" choćby są ok.
To tyle póki co.
Poza tym - faktycznie niektóre(ale dla mnie tylko niektóre) intra i outra, choć te z "The Legacy", "The Longest Day" i "Lord Of Light" choćby są ok.
To tyle póki co.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Mnię podoba się w AMOLAD mnogość dźwięków i ich różnorodność, a także oryginalne solówki i (jak zwykle) cudowny wokal Pana Dickinsona. Wyjątkowo zaskoczył mnię główny zawodnik - Steve Harris, który stworzył swym basem wyjątkowo mroczną i ciężką aurę. :beer
Nemesis...as one we stand!!
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Przepraszam, nie doczytałem tematu i napisałem na odwrót.
Nemesis...as one we stand!!
:closedArtur pisze:Poza tym - faktycznie niektóre(ale dla mnie tylko niektóre) intra i outra, choć te z (...) "The Longest Day"choćby są ok.
To najlepszy moment tego utworu
po pierwsze i najważniejsze * za długie utwory
* brak szybkich i żywych kawałków
* po raz n-ty - intra
* w Brighter'ze rzeczywiście momentami słychać zmęczenie Bruce'a, to szlachetne że płyta jest bez masteringu ale może czasami by się przydał, wtedy wszystko brzmiało by lepiej.
* no i fucktycznie brak takiej konkretnej, od razu wpadajacej w ucho solówki.
* okładka
* brak szybkich i żywych kawałków
* po raz n-ty - intra
* w Brighter'ze rzeczywiście momentami słychać zmęczenie Bruce'a, to szlachetne że płyta jest bez masteringu ale może czasami by się przydał, wtedy wszystko brzmiało by lepiej.
* no i fucktycznie brak takiej konkretnej, od razu wpadajacej w ucho solówki.
* okładka
jak dla mnie na razie fatalna jest produkcja, o reszcie wypowiem sie wiecej gdy przeslucham do konca. Wszyscy narzekaja na benka a jak na razie ten numer jawi mi sie jako najlepszy na plycie (poza intrem przydlugim), no moze poza solowka, ktora jest taka jakas nijaka. Na razie z solowek to jedynie ta (chyba) Adriana w Different World jest ok...
No i The Legacy zaczyna sie bardzo dobrze ale potem jak dla mnie wszystko knoci przyspieszenie...
No i The Legacy zaczyna sie bardzo dobrze ale potem jak dla mnie wszystko knoci przyspieszenie...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

To chyba masz słabą pamięćBOSKI pisze:ogólny brak zapamiętywalności większości utwotów
- soulburner
- -#Invader

E, moim zdaniem produkcja jest w porządku, gdybyśmy dostali wersję zmasterowaną, nie różniła by się ona od Dance of Death. Ale co ja będę mówił, są tu ludzie, którzy lubią brzmienie DoD 
Później mogę pokazać ulubione przeze mnie wykresy z Adobe Audition
To jest pierwsza płyta od czasów The X Factor, gdzie nie ma clipped samples 
Później mogę pokazać ulubione przeze mnie wykresy z Adobe Audition
You must gather your party before venturing forth.
-
Deleted User 1309
Momentami glos Dickinsona i kawałek Brighter than a thousands suns , ktory powinien byc krótszy .
-DW
-solówki
-przydługawe intra
-nudne momenty Benka
-okropne intro LOLa
I tyle- czyli bardzo mało
-solówki
-przydługawe intra
-nudne momenty Benka
-okropne intro LOLa
I tyle- czyli bardzo mało
Ale właśnie napisałem, że akurat to intro jest ok. Ale nie zgodzę się, że to najlepszy moment utworu, bo cały jest piękny. Znowu ta przestrzeń. Już wiem co bardzo mi się właśnie na tej płycie podoba - przestrzeńsyzygy pisze:To najlepszy moment tego utworu Cholernie podoba mi się ta chropowata gitarka (w lewym głośniku )
A w "Longest Day" to ja akurat refren bardzo lubię, w przeciwieństwie do niektórych. Taki fajnie podniosły jest
Mi na razie nie leży, ale jest lepiej niż na początku. Ale jest jeszcze to pianie przed refrenemArtur pisze:A w "Longest Day" to ja akurat refren bardzo lubię
Chociaż pewnie, za parę dni będę uwielbiam cały kawałek, bez wyjątku
To też mi się podobasyzygy pisze:Ale jest jeszcze to pianie przed refrenem
To najlepsze w tym kawałku jest. Ha.Artur pisze:To też mi się podobasyzygy pisze:Ale jest jeszcze to pianie przed refrenem
a ty się zastanów bracie nad swoim poczuciem humoruBOSKI pisze:Katarn pisze:wyliczanie wad AMOLADA to jak podejśćie do Jezusa i powiedzenie:
- Stary, co za beznadziejne sandałynie bardzo skumałem, jak nie jesteś wieżący(tak jak ja
)to powiedziałeś to bez sensu, a jak jesteś to się zastanów nad swoja wiarą.
A co do tematu to:
-dłużyzny
-brak maidenowych rockerów (jakiś wickerman by się przydał)
-ogólny brak zapamiętywalności większości utwotów
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jedno z lepszych intr nie tylko na AMOLAD ale wogóle w dorobku MaidenSzczur22 pisze:okropne intro LOLa
Brzmienie DOD nie podoba mi sie zupelnie, podobnie jak brzmienie BNW...za to brzmienie AMOLAD jest po prostu fatalne, nie wiem co chcieli osiagnac nie masterujac plyty bo wspanialego brzmienia RIR nie osiagneli a twierdzili, ze chca osiagnac brzmienie jak najblizej koncertowego...soulburner pisze:E, moim zdaniem produkcja jest w porządku, gdybyśmy dostali wersję zmasterowaną, nie różniła by się ona od Dance of Death. Ale co ja będę mówił, są tu ludzie, którzy lubią brzmienie DoD
Później mogę pokazać ulubione przeze mnie wykresy z Adobe AuditionTo jest pierwsza płyta od czasów The X Factor, gdzie nie ma clipped samples