The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
czasem trzeba jakoś wyjść z cienia
topic o Out of the shadows jest nizej 
Aces High cpt. Dickinson!
- Elevatorman
- -#Clansman

jak narazie najlepszy na płycie:D
uważam tak samoElevatorman pisze:jak narazie najlepszy na płycie:D
- Elevatorman
- -#Clansman

ale For The Greater też jest świetny jak juz mówiłem super zakończenie
a podobno ważniejszy jest koniec niż początek ... 
-
Deleted User 804
Kawałek rewelacja Puki co dla mnie nr 2 z płyty ciut za For The Greater ale naprawde bardzo ciut za 
- Elevatorman
- -#Clansman

u mnie odwrotnieKawałek rewelacja Puki co dla mnie nr 2 z płyty ciut za For The Greater ale naprawde bardzo ciut za Very Happy
-
Deleted User 804
U mnie to się pewnie zmieniElevatorman pisze:u mnie odwrotnieKawałek rewelacja Puki co dla mnie nr 2 z płyty ciut za For The Greater ale naprawde bardzo ciut za Very Happy![]()
hehe
syzygy pisze:Miki użył emotę... koniec świata już bliski
Arcydzieło, bez wątpienia najlepszy kawałek na płycie. I jedna z najlepszych piosenek Maiden, jak do tej pory :-D.
UP THE IRONS !!!
-
God Of Thunder
- -#Prodigal son

Jakby ktos byl zainteresowany w temacie "tłumaczenia" jest mniej-wiecej przetlumaczony tekst "the legacy". Pozdrowienia dla wszystkich :beer
Ten kawałek trwa 9:23 minuty nigdy bym nie przypuszczał po prostu tego w ogóle nie czuć. Po prostu jazda do samego końca :solo
- Wakterstein
- -#Trooper

Leci, ale niektórzy przez te 9 minut rozprawjaą jakie to długie, jak inne zespoły są lepsze itp. i nie łapią klimatu
.
W ogóle na tej płycie wszystko szybko płynie i sie nie nudzi...Ten kawałek trwa 9:23 minuty nigdy bym nie przypuszczał po prostu tego w ogóle nie czuć. Po prostu jazda do samego końca OK
W takim "The Legacy" nawet nie widać kiedy upływa te 9 minut...
- Wakterstein
- -#Trooper

Chyba, że patrzysz na licznik i wyliczasz ilość nudy na sekundę. Mi się też nie dłuży
.
u mnie Lordowi narazie nie zagraża ale zaczynam coraz bardziej go doceniać. moze nadal mnie irytuja pewne fragmenty (o których pisałem) ale klimat kawałka jest namacalny. naprawde świetny. ciekaw jestm czy odważą się grać go live i jak im to wyjdzie 
X
Te gitary we wstępie nasuwają skojarzenie z albumem Damnation Opethów.. choć nie jestem znawcą w temacie tej kapeli, więc mam nadzieję, że nie popełniłem tymi słowami zbrodni :guns Ten mocny riff, który wchodzi, ma takie przestrzenne brzmienie, metaliczne powiedziałbym.. daje to świetny efekt w odbiorze. Prawdziwie epicki numer. Subtelne klawisze okraszają wszystko, dając w efekcie świetną, zwartą całość. No i kiedy wchodzi już gitara z sekcją - już to gdzieś pisałem wcześniej - przynajmniej w pierwszych dźwiękach, jakbym słyszał Kasmhir (i rapującego w tle Puffa Daddy
). Riff w każdym razie jest taki.. grany w punkt, że tak powiem. Po prostu wszystko płynie - jak w starym, dobrym rocku!!! Następnie to przejście, to zupełnie rodem z poprzedniej płyty, nie ma co.. ale ciekawe te 'schodki', chociaż brzmią tak trochę szkolnie. Następna część, to już stare dobre Maiden, jak z Fear Of The Dark. Ale to tylko moje odczucia. Pzdr .:rocx
Aces High cpt. Dickinson!
dla mnie ten riff jest właśnie niezbyt przyjemny w odbiorze... taki zgrzyt.Celestial pisze:en mocny riff, który wchodzi, ma takie przestrzenne brzmienie, metaliczne powiedziałbym.. daje to świetny efekt w odbiorze. Prawdziwie epicki numer. Subtelne klawisze okraszają wszystko, dając w efekcie świetną, zwartą całość.
Ha, juz weim z czym mi się riff kojarzy- z King in Crimson z Chemmical Wedding! Posłuchajcie sobie!
- Elevatorman
- -#Clansman

tak i własnie takie klawisze lubie
a nie CoB