Fear Of The Dark - słaby album ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fear Of The Dark - słaby album ??
Nie, poprostu nie wiedziałem o który fragment chodzi 
chodzi pewnie o ten "motyw przewodni" (
) afraida, bardzo podobny jest w npftd, no chyba że się mylę 
OK, ja poprostu zrozumiałem ,że chodzi o żywcem identyczny tekst w pewnym momencie. Sorry za niezrozumienie 
chodzi o fragment przed solowkami, jak sie tak fajnie rozpedzaja
uwielbiam ta płytę, jest genialna. pierwsza plyta maiden ktora wogule kiedykolwiek usłyszałem.najlepszy utwur to oczywiscie fear of the dark z rir
rozpierdala wszystko na swojej drodze nie patrzac na nic :rocx wogule pierwsza piosenka maiden jaka uslyszalem u kumpla
. wracajac do reszty kawlakuw to wsyzstko jest w niej ( plycie) genialne , miazdzący be quik or be dead ,klimatyczny afraid to shoot strangers i niesamowita ballada wastin love (najlepsza ballada maiden
) nie wiem jak jej mozna nie lubic jest roznorodna. nie no to bez dwoch zdan najlepsze dzielo żelaznej dziewicy.
ps sorx za bledy
_Marcus_
/E
ps sorx za bledy
_Marcus_
Wspaniała płyta,Janick sie już zadomowił w Maiden noi efekt jest,robi ogromne wrażenie 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
Po raz któryśtam odkrywam FoDD i mogę powiedzieć jedno - zaraz po tNotB jest najlepsza w dorobku Maiden. Chyba sobie puszę, nie mogę się doczekać "Czeins of misery!" i "ju gona łocz tem, bi kłik or bi det!".
Co do finałowego utworu - ciarry nie zmiennie odkąd mam płytke :]
Co do finałowego utworu - ciarry nie zmiennie odkąd mam płytke :]
-
Deleted User 1499
A mnie tam bardziej sie podoba - Fear is The Key,Childoons End,Wasting Love czy Wekeend Warrior od Fear of The Dark.
Ale ogolnie fajny album zadnych slabych pozycji w pieknym stylu zagrany material.Polecam kazdemu.
Ale ogolnie fajny album zadnych slabych pozycji w pieknym stylu zagrany material.Polecam kazdemu.
Przy refrenie Końca Dzieciństwa mam orgazm muzyczny :p A Wasting Love to musze mojej dziewczynie puścić
:D:D
Biedny jesteś 
Jedna z najlepszych płyt Ironów. Ostatnio przeważnie jej słucham
Po Dance of death i Brave new world jest to najlepszea płyta Miaden dla mnie !! inne też są swietna ale te są inne ;]
Ja bardzo lubię Fear of the Dark. I nie uważam jej za słabą, czy nudną. Nie wydaje mi się, żeby LP, na którym są takie piosenki jak Afraid To Shoot Strangers, From Here..., Be Quick..., Weekend Warior, czy Fear of the Dark mógł by być słaby. Nie jest może tak dobry jak "Piece of Mind", "TNOTB", czy "SSoaSS", ale jakiś tam poziom trzyma. Zarówno pod względem kompozycji, jak i wykonania poszczególnych utworów.
-
prodigalson
- -#Wrathchild

poziom jest i to wysoki, wielu znawców ponoc uważają ją jako przełom, z resztą co nas to... wokal Bruce'a jest wyjątkowy i drapieżny, nigdy na innej płycie taki styl sie nie powtórzył!
Na Chemical Wedding jest 15 razy bardziej drapieżnyprodigalson pisze:wokal Bruce'a jest wyjątkowy i drapieżny, nigdy na innej płycie taki styl sie nie powtórzył!
Ja wolę tą bardziej drpaieżną wersję Bruce'a z No Prayer...
No nie wiem czy "bardziej drapieżny" to on był w No Prayer...? 
-
prodigalson
- -#Wrathchild

eee na chemicalu nie ma tej takiej chrypy przy zwrotkach, a ogolnie jak dla mnie wole swojskie brzmienie Fearsyzygy pisze:Na Chemical Wedding jest 15 razy bardziej drapieżny Razz Ale wokal z Feara (płyty całej Razz ) to też jeden z moich ulubionych Wink
Dla mnie Fear of the Dark to najbardziej nierówny album Maiden. Ma najwięcej, jak dla mnie, gniotów: Chains of Miesery, The Apparition, Weekend Warrior.
Jest też słabe Fear is the Key.
Są średnie tak 7/10 - The Fugitive, Judas Be My Guide, From Here to Eternity.
Jest fajne Childhood's End i Wasting Love - tak 8/10
Są bardzo dobre/genialne kawałki: Be Quick or Be Dead, Afraid to Shoot Strangers i Fear of the Dark.
Ogólnie daję tej płycie notę 7/10. Gdyby wywalić te 3 gnioty i Fear is the key to mógłby być bardzo dobry album, a tak jako całość mnie nie ciągnie do tej płyty i chyba najrzadziej jej słucham.
Jest też słabe Fear is the Key.
Są średnie tak 7/10 - The Fugitive, Judas Be My Guide, From Here to Eternity.
Jest fajne Childhood's End i Wasting Love - tak 8/10
Są bardzo dobre/genialne kawałki: Be Quick or Be Dead, Afraid to Shoot Strangers i Fear of the Dark.
Ogólnie daję tej płycie notę 7/10. Gdyby wywalić te 3 gnioty i Fear is the key to mógłby być bardzo dobry album, a tak jako całość mnie nie ciągnie do tej płyty i chyba najrzadziej jej słucham.
Ja bym powiedział, że bardziej zmęczonypaniron pisze:No nie wiem czy "bardziej drapieżny" to on był w No Prayer...?![]()