Szczur22 pisze:Ha, juz weim z czym mi się riff kojarzy- z King in Crimson z Chemmical Wedding!
The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!
nie wiem jak wam ale dla mnie ten kawałek od razu wydał się podobny trochę to "Mother Russia" z NPFTD.
Ja też ni bardzosyzygy pisze:Szczur22 pisze:Ha, juz weim z czym mi się riff kojarzy- z King in Crimson z Chemmical Wedding!W ogóle nie widzę podobieństwa
Np. moment 8.25
a mnie to troche zatkaloReach out pisze:Mother Russia" z NPFTD.
-
Beltrametix
- -#Invader

Zdecydowanie mój nr 1. Cudowny wstęp na akustykach, do tego wspaniały wokal, a przede wszystkim przejścia i solo Janicka. Do tego najlepszy tekstowo kawałek na płycie
Wyjątkowo nietypowy i oryginalny utwór jak na Maiden. Przywołuje na myśl "7th sona". No i gdy odtwarzacz pokazuje "2:15" to wchodzą te przesterowane gitary. Słuchając pierwszy raz można poczuć dreszcze 
Wstęp boski, te gitary potem jak wchodza, to aż mnie coś rusza... a dalej to mi przypomina kawałek z godzilli ten co puff daddy śpiewał
genialny swoją drogą. Jak dla mnie to numer 1 i 2 na zmianę z for the greater..., super jest, coś innego niż zwykle, ale zalatuje czasami siódmego syna i bardzo dobrze. Oby więcej takich kawałków w przyszłosci Maiden!!!
- Elevatorman
- -#Clansman

no zajebistty jest ten riff..Zdzicho pisze:te gitary potem jak wchodza, to aż mnie coś rusza...
The Legacy? Hmmmm, dla mnie klasyka,!!!
- dostoevsky
- -#Assassin

Zgadzam się :beer Na żywo to będzie coś!Deep pisze:The Legacy? Hmmmm, dla mnie klasyka,!!!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Pod warunkiem, że to zagrająGrzędi pisze:Na żywo to będzie coś
Mam to samo skojarzenie :]Reach out pisze:nie wiem jak wam ale dla mnie ten kawałek od razu wydał się podobny trochę to "Mother Russia" z NPFTD.
To mój drugi ukochany kawałek z tej płyty. Przedewszystkim ma niesamowity ciężki klimat, genialny i długi wstęp, ciekawy tekst, kapitalne gitarki, po prostu miodzio! A to że przypomina to czy tamto to nie bardzo mnie interesuje.
Sluchajcie jak wam sie konczy ten kawalek od ok 7 min i 20 sek Bo na moim LIMITED rwie i przeskakuje. Czy on sie konczy takiem mixem czy to cos u mnie jest pojechane. zauwazylem dopiero dzisiaj gdyz zazwyczaj plyt slucham na dobranoc i koniec utworu mnie juz omijal. 
_R@sterNeT_
- soulburner
- -#Invader

Nic nie rwie, kończy się 'normalnie'.
You must gather your party before venturing forth.
Sprawdzalem na kilku odtwarzaczach na kazdym mniej lub bardziej sie przycina i przeskakuje.
Ide z reklamacja
_R@sterNeT_
U mnie też. Paradoksalnie u mnie rwie na nagrywarce DVD!!! oraz na kompie, gdzie też mam DVD. :guns Za to dobrze idzie na bumboxie.
Nawiasem mówiąc, nagrywarka jest dość wysokiej klasy sprzętem. Koncert DOTR kupiłem w lutym i nic mi nie przerywa, gdy większość ludzi miała z tym problem. Wynika z tego, że nagrywarki DVD nie radzą sobie, co dziwne, z CD audio. Oczywiście mam ten problem przy "The Legacy". Płytę wymieniłem, ale jest to samo.
wlasnie...u mnie na nagrywarce CD chodzi dobrze a na DVD tnie :/ na DVD stacjonarnym nie sprawdzalem, ale pewnie też...chociaż na ripie chodzi dobrze (a plyta była w tym "tnącym" napędzie jak zgrywalem)Zygmunt pisze:Wynika z tego, że nagrywarki DVD nie radzą sobie, co dziwne, z CD audio.
Klątwa DOTR powraca

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale od powrotu Bruce'a i Adriana i początkiem pracy z Kevinem, ironi na każdym albumie nagrywają kawałek, troche eksperymentalny, taką perełkę i umieszczają ja jako ostatni track. Chodzi mi o
BNW: The Thin Line...
DOD: Journeyman
AMOLAD: The Legacy
BNW: The Thin Line...
DOD: Journeyman
AMOLAD: The Legacy