a możesz się bardziej rozpisać czemu to brzmienie jest takie tragiczne?Tipton pisze:Brzmienie DOD nie podoba mi sie zupelnie, podobnie jak brzmienie BNW...za to brzmienie AMOLAD jest po prostu fatalne, nie wiem co chcieli osiagnac nie masterujac plyty bo wspanialego brzmienia RIR nie osiagneli a twierdzili, ze chca osiagnac brzmienie jak najblizej koncertowego...
Co Wam się nie podoba na AMOLAD?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Co Wam się nie podoba na AMOLAD?
imo zero minusow, moze poza 2 malymi - wolalbym troche wiecej "epickosci"
w Longest day muzycznie czyli np orkiestra cos jak Paschendale bo lirycznie jest nawet lepiej niz poprzedniik,
i po 2. te religijne watpliwosci np w For the greater...
w Longest day muzycznie czyli np orkiestra cos jak Paschendale bo lirycznie jest nawet lepiej niz poprzedniik,
i po 2. te religijne watpliwosci np w For the greater...
Mi osobiscie nie podobaja sie dwa utwory absolutne gnioty i totalne pomylki ktore chyba robili po ostrym przepiciu mowie tu o The Reincarnation Of Benjamin Breeg i Brighter Than A Thousand Suns
Qba666 pisze:Mi osobiscie nie podobaja sie dwa utwory absolutne gnioty i totalne pomylki ktore chyba robili po ostrym przepiciu mowie tu o The Reincarnation Of Benjamin Breeg i Brighter Than A Thousand Suns
Inaczej For The Greater Good Of God Lord Of Light The Longest Day i These Colours Don't Run dla mnie utowry bardzo dobre. Reszta przyzwoita ktora mi ani nie przeszkadza ani nie darze ich jakimis specjalnymi wzgledami.
Ehh, lepsze to niż nic, ale za tego BTATSa to lewatywa!
po pierwsze nie jesteśmy braćmi, po drugie jak można coś przeczytac wyraźnie(chyba, że na głos), po trzecie jeśi to był, żart(w co nie wątpie, mam jednak poczucie humoruKatarn pisze:a ty się zastanów bracie nad swoim poczuciem humoru albo ilorazem inteligencji i przeczytaj mój post jescze raz , wyraźnie, może skapujesz.
plyta ogoleni brzmi za bardzo surowo, co nie koniecznie ma duzo wspolnego z brzmieniem koncertowym...plyta brzmi surowo jesli chodzi o riffy i wokaley ale juz np. w solo do utworu otwierajacego slychac, ze mocno nad nim popracowano w studio...slowem mamy fragmenty, ktore brzmia jakby poddano je sporej obrobce a z drugiej strony wieje drewnem. Wg mnie slabo wywazono proporcje i troche sie pogubiono przy produkcji. Mialo byc koncertowo a wyszlo nijak...Zreszta Maideni maja duze klopoty z produkcja swoich albumow od BNW...Matek pisze:a możesz się bardziej rozpisać czemu to brzmienie jest takie tragiczne?Tipton pisze:Brzmienie DOD nie podoba mi sie zupelnie, podobnie jak brzmienie BNW...za to brzmienie AMOLAD jest po prostu fatalne, nie wiem co chcieli osiagnac nie masterujac plyty bo wspanialego brzmienia RIR nie osiagneli a twierdzili, ze chca osiagnac brzmienie jak najblizej koncertowego...
- Elevatorman
- -#Clansman

Nomad pisze:-za mało Maidenowego szaleństwa
i niestety gra Dave'a ...-zbyt mało krótkich utworów
a mi tam te intra mimo że długie mi sie podobaja i boskie jest przejcie w reinkarnacji
czasami dłużyzny ale dopiero 1 raz słuchałem ... więc zobaczymy dopisze coś albo ujme tak po 5 przesłuchaniach czyli jutro jakos
a mnie wkurza wasze gadanie. ze to słabe, to wypełniacz, to długie i nudne.
Nagrajcie lepsze. A na pocieszenie włączcie sobie waszego ukochanego BNW
Nagrajcie lepsze. A na pocieszenie włączcie sobie waszego ukochanego BNW
ta płyta kuleje pod każdym względem, to na dziś dzien najsłabszy album w ich karierze
Jemu też lewatywe!!
cantrell pisze:ta płyta kuleje pod każdym względem, to na dziś dzien najsłabszy album w ich karierze
pewnie, Ironi sie skonczyli na Kill'em All
-
Deleted User 2259
albo na Somwhere In Time tam też na onecie pisaliDziku pisze:Ironi sie skonczyli na Kill'em All
Nie nie, Iron Maiden to tylko 4 pierwsze albumy, dalej równia pochyła 
1. Refren w "Different World"
2. Gitary rytmiczne w pewnym momencie w "The Pilgrim" (1.10)
3. Czasem na sile przedluzane utwory, no i po 8 razy ten sam wers w refrenie :/
4. Zakonczenie utworu interem
5. Czesc solowek. Chyba najbardziej wypalil sie Dave, choc bardzo liczylem, ze porzadnie wymiecie na tym albumie. Ogolnie panowie chyba za duzo zaczeli sie bawic wajchami i robic sobie przerwy na odpoczynek w trakcie improwizacji. Nie maja takiego kopa, wynioslosci i patetycznosci jak w Brave New World i Dance of Death, czego troche mi brakuje. Ale coz, cieszmy sie, ze w ogole z nich nie zrezygnowali
W sumie notowania albumu po tych X przesluchaniach dosc znaczaco wzrosly :]
2. Gitary rytmiczne w pewnym momencie w "The Pilgrim" (1.10)
3. Czasem na sile przedluzane utwory, no i po 8 razy ten sam wers w refrenie :/
4. Zakonczenie utworu interem
5. Czesc solowek. Chyba najbardziej wypalil sie Dave, choc bardzo liczylem, ze porzadnie wymiecie na tym albumie. Ogolnie panowie chyba za duzo zaczeli sie bawic wajchami i robic sobie przerwy na odpoczynek w trakcie improwizacji. Nie maja takiego kopa, wynioslosci i patetycznosci jak w Brave New World i Dance of Death, czego troche mi brakuje. Ale coz, cieszmy sie, ze w ogole z nich nie zrezygnowali
W sumie notowania albumu po tych X przesluchaniach dosc znaczaco wzrosly :]
Okladka mogla byc lepsza, poza tym reszta jest Ok
7 i jeszcze potem Brave New World(oczywiście nie licze koncertówek)Artur pisze:Nie nie, Iron Maiden to tylko 4 pierwsze albumy, dalej równia pochyła
Ale Artur pisał to raczej z lekką ironią a propos komentarzy na onecieNomad pisze:7 i jeszcze potem Brave New World(oczywiście nie licze koncertówek)
Mnie drażni tylko Different World. Reszta mi się podoba, bo nawiązania do solo Bruce'a to miód dla moich uszu. A co do jego wokalu, to w dużym skrócie napiszę (i się powtórzę), że Dickinson na płytach Maidenów bardziej i więcej piszczy, niż na solowych albumach. Wystarczy posłuchać