Co dalej z Iron Maiden?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Co dalej z Iron Maiden?
Na pewno nagrają jeszcze jeden album. W wywiadach Nicko i Janick wyraźnie dali do zrozumienia, że nie jest to ich ostatni album. W ostatnim wywiadzie Bruce śmiał się z plotki, że w 2008 skończą karierę. Myślę, że jest nawet szansa, że nagrają więcej niż 15 płyt pod warunkiem, że zaczną komponować utwory tak, żeby Bruce mógł śpiewać je niżej. Jak wplątają się całkowićie w progresywne granie to mogą jeszcze 2 lub 3 płyty nagrać. Wszystko będzie zależeć od chęci nagrywania nowych "pokręconych" eksperymentalnych kawałków. Jak będą mieli taką ochotę to nagrają jeszcze 2/3 płyty. Jednak może niewiele być w nich heavy metalu. Zresztą jak muza będzie wypasiona, to mam gdzieś, czy to będzie stricte metalowe, czy nie. Wyrosłem już z patrzenia na muzykę przez pryzmat szybkości i ciężkości. 
-
Beltrametix
- -#Invader

Re: Co dalej z Iron Maiden?
Ja mam takie bardzo nierealne marzenie
Chciałbym, żeby 15-sty album, skoro ma być ostatnim był dwupłytowy
1 CD - 10-15 killerów, świetnych kompozycji heavymetalowych, szybkich i bardzo "klasycznych" a'la "Trooper", "Evil that man do", "Aces High" etc.
2 CD - 60 minutowa suita składająca się z 6 części (niech każdy muzyk ma swoją), solówki na gitarze, perkusji, jakieś magiczne zagrania, sporo akustyków i przede wszystkim realizacja własnych marzeń członków zespołu
Jak chcą kawałek bluesowy, niech będzie, jakieś instrumentalne cuda jak "A 200" Deep Purple, jak mają ochotę, niech będzie. Chciałbym, żeby to było takie muzyczne arcydzieło do zachwycania się. Do słuchania byłoby cd nr 1
Wiem jednak, że to niemożliwe, dlatego po prostu liczę na świetny , długi album. Byłoby fajnie gdyby posiedzieli nad nim do 2009-2010 roku i dopracowali go do ostatniej nuty. Z drugiej strony, mogłyby się pojawić spontaniczne, niemal jammowe fragmenty (ale niezbyt długie
)
Chciałbym, żeby 15-sty album, skoro ma być ostatnim był dwupłytowy
1 CD - 10-15 killerów, świetnych kompozycji heavymetalowych, szybkich i bardzo "klasycznych" a'la "Trooper", "Evil that man do", "Aces High" etc.
2 CD - 60 minutowa suita składająca się z 6 części (niech każdy muzyk ma swoją), solówki na gitarze, perkusji, jakieś magiczne zagrania, sporo akustyków i przede wszystkim realizacja własnych marzeń członków zespołu
Wiem jednak, że to niemożliwe, dlatego po prostu liczę na świetny , długi album. Byłoby fajnie gdyby posiedzieli nad nim do 2009-2010 roku i dopracowali go do ostatniej nuty. Z drugiej strony, mogłyby się pojawić spontaniczne, niemal jammowe fragmenty (ale niezbyt długie