Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Different World - oceny, wrażenia, recenzje!
mi ten kawałek w miare spasował z czasem... może przyzwyczaiłem się do jego przeciętnosći i cięszę się z tego co jest zamiast zastanawiac się czego tu nei ma 
:beerEvE pisze:No ja tez nie powiem złego słowa o DW. Opener jak opener. Zawsze sprawia ze sobie nuce refren i poczatek. Wisi mi czy refren jest popowy czy nie. Fajnie brzmi i jest wesoły. I nastraja mnie pozytywnie ;]
tez mi sie podoba i na pewno bije na glowe wildest dreams. w ogole to juz 3 opener pod rząd ktory majstruje adrian
w wg mnie wildest dreams był lepszym kawałkiem. miał w sobie energię której dw brak.Urchin pisze:tez mi sie podoba i na pewno bije na glowe wildest dreams
no mial energię, ale jakos different jest taki bardziej lajtowy, nie wiem, jakos bardziej mi podpasowywujeMatek pisze:w wg mnie wildest dreams był lepszym kawałkiem. miał w sobie energię której dw brak.Urchin pisze:tez mi sie podoba i na pewno bije na glowe wildest dreams
no dokładnie, taki jest ale trochę czadu by się przydało.Urchin pisze:no mial energię, ale jakos different jest taki bardziej lajtowy, nie wiem, jakos bardziej mi podpasowywuje
imo momentem który zabija cały utwór jest ten kiedy dickinson spiewa don't want to be here. poprostu tragedia. w ogóle mi nie pasuje do całości.
nom widocznie juz zrzucili na niego te robotę heheUrchin pisze:w ogole to juz 3 opener pod rząd ktory majstruje adrian
Własnie ten moment jest lepszy od refrenu.Matek pisze:imo momentem który zabija cały utwór jest ten kiedy dickinson spiewa don't want to be here.
\syzygy pisze:Własnie ten moment jest lepszy od refrenu.Matek pisze:imo momentem który zabija cały utwór jest ten kiedy dickinson spiewa don't want to be here.
To mnie rozkłada, po prostu cudo!!! Oólnie utwór pasuje jako pierwszy na albumie, jest szybki, coś takiego zawsze sie sprawdza u Maidenów. Tylko czemu to nei było 1 singlem to nie rozumiem.
No jakZdzicho pisze:Tylko czemu to nei było 1 singlem to nie rozumiem.
Jak czytam Twoje posty to widzę wiele analogi do sympatii na tym albumie (np koloryUrchin pisze: Peace Man!
tez mi sie podoba i na pewno bije na glowe wildest dreams. w ogole to juz 3 opener pod rząd ktory majstruje adrian Smile
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Zapewne będzie 2Zdzicho pisze:Tylko czemu to nei było 1 singlem to nie rozumiem
hehEvE pisze: Jak czytam Twoje posty to widzę wiele analogi do sympatii na tym albumie (np kolory)
a co do tego don't want to be here... to mi sie wydawalo ze to jest wlasnie refren a tamto takie wczesniejsze melodyjniejsze(i would like u to know...) jest prechorusem lub sth like that...
Jedyna część utworu na prawdę nie do skrytykowania (imo), to solo.
H stosuje zabieg trochę podobny do "The Magician", z w miarę nieskomplikowaym tappingiem, co wypada świetnie
H stosuje zabieg trochę podobny do "The Magician", z w miarę nieskomplikowaym tappingiem, co wypada świetnie
fajnie by bylo a by teledysk do Tv to ten material ze studia byl 
Eee tam, zrobią taki- idzie sobie edzio ulicą i nagle wchodzi w jakiś portal i przenosi się do innego świata- Kaczkolandu
I Indianin, Posępny Czerep i Kaczuchy po kolei mu pokaża jak oni widzą swiat 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mam nadzieję, że tak nie będzie, ale obawiam się, że niestety będziesz miał racjęremi pisze:fajnie by bylo a by teledysk do Tv to ten material ze studia byl
Początkowo podchodziłem krytycznie, ale w najmniej spodziewanych momentach moje usta otwierały się i...
Tell me what you can hear
And then tell me what you see
Everybody has a different way to view the world
I would like you to know, when you see the simple things
To appreciate this life it's not too late to learn
Trzeba chyba przyznać, że dawno Ironi nie mieli takiego "przebojowego kawałka". Wildest Dreams coprawda też jest lekki i wesoły, ale mimo wszystko IMHO ma w sobie heavy, ciężar. A ten numer kojarzy mi się z Judas my guide. Fajnie dla odmiany posłuchać takiego softu.
I nie jest to nic złego moim zdaniem. Znamy Ironów, wiemy na co ich stać, pokazali to zresztą na tej świetnej płycie, więc czemu nie dać na luz - tak, jak zrobili to w Different World, These Colours Don't Run, Out of the shadows
Tell me what you can hear
And then tell me what you see
Everybody has a different way to view the world
I would like you to know, when you see the simple things
To appreciate this life it's not too late to learn
Trzeba chyba przyznać, że dawno Ironi nie mieli takiego "przebojowego kawałka". Wildest Dreams coprawda też jest lekki i wesoły, ale mimo wszystko IMHO ma w sobie heavy, ciężar. A ten numer kojarzy mi się z Judas my guide. Fajnie dla odmiany posłuchać takiego softu.
I nie jest to nic złego moim zdaniem. Znamy Ironów, wiemy na co ich stać, pokazali to zresztą na tej świetnej płycie, więc czemu nie dać na luz - tak, jak zrobili to w Different World, These Colours Don't Run, Out of the shadows
Aces High cpt. Dickinson!
- maidengraf
- -#Wrathchild

Nie ma co dywagować opener jest przedni !..Nic dziwnego.że nie pasuje zbytnio do progresywnej reszty..a po co ma pasować ? W końcu to opener !
Tak na marginesie..kto wymyślił określenie ,że refren jest popowy ?...hehe..może rockowy , to sie zgodzę ale cóż w nim z popu , to nie czaję..
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Z czasem ten kawałek zdecydowanie zyskał, przynajmniej u mnie
Świetny jest i cholernie wpada w ucho.
U mnie ten kawałek jest taki sobie i choć nie przeszkadza mi to często zaczynam słuchać płytę od TCDR. Maiden już, niestety, nie komponuje takich kawałków jak Aces High, The Trooper, Be Quick or Be Dead czy Run To The Hills. Moja ocena utworu 7 lub 7,5. Chyba najsłabszy na nowej płycie.
Jeszcze niedawno wraz z Pilgrimem oceniałem że jest najsłabszy na płycie. Z czasem coraz bardziej mi się zaczął podobać, no i tekst do mnie przemawia. Naprawdę mi się podoba.