The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: The Legacy - oceny, wrażenia, recenzje!

Post autor: Artur »

Faktycznie, masz dużo racji.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Ale np. taki Nomad, czy pashen też są eksperymentalne a siedzą w środku...:P Ale chyba rzeczywiście na koniec płyty zostawiają takie perełki...pewnie, żeby ktoś komu nie leżą mógł je łatwo pomijać :laugh :P
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

syzygy pisze:Ale np. taki Nomad, czy pashen też są eksperymentalne a siedzą w środku...
No tak, mi chodziło raczej o utwory które najbardziej "odstają" od reszty. Tzn. w tym pozytywnym sensie.
Chociaż na BNW rzeczywiście Nomad też jest taki inny, orientalny, ale Journeyman na DOD i Legacy AMOLADa najbardziej sie wyróżniają z tłumu
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

nom warto tez zazuwazyc ze od poczatku pracy z Kevinem album zaczyna sie chwytliwym openerem Adriana hehe a co do Legacy to powiem Wam że najbardziej boje sie :!: tego momentu z ostrymi syntezatorami te TY TY, bo to u mnie na sluchawkach tak sie wybija ze uszy mi pekaja....teraz zawsze na te 5 sek sciszam discmana :D
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Ja właśnie często mam problem z wsłyszeniem tych dzwięków a słucham na kompie :) Dodam ,że mam 2 głósniki + subwoofer :)
Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: rasternet »

Zygmunt pisze:U mnie też. Paradoksalnie u mnie rwie na nagrywarce DVD!!! oraz na kompie, gdzie też mam DVD. :guns Za to dobrze idzie na bumboxie. :D Nawiasem mówiąc, nagrywarka jest dość wysokiej klasy sprzętem. Koncert DOTR kupiłem w lutym i nic mi nie przerywa, gdy większość ludzi miała z tym problem. Wynika z tego, że nagrywarki DVD nie radzą sobie, co dziwne, z CD audio. Oczywiście mam ten problem przy "The Legacy". Płytę wymieniłem, ale jest to samo.
O a ja ze 3 DOTR wymienilem bo na odtwarzaczach DvD Philipsa tnelo. Malo tego zwrocilem sprzet do sklepu i zamowilem nowy za doplata bo powiedzialem ze takiego dziadostwa nie chce i oddaje. Wybralem drugiego Philipsa gdzie dzialalo juz dobrze DOTR. A tu teraz znowu tnie mi ale juz nowa plyte.

Ogolnie jak zauwazyliscie na wierzach i stacjonarnych odtwaraczach DvD ostatnie produkty IM sie tna. Wiec chyba pora skrobnac gdzies wyzej.
_R@sterNeT_
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Racja. To musi być wina EMI. Nie wiem jak oni nagrywają te płyty, ale jestem bardzo zawiedziony, że The Legacy mi tnie na sprzęcie (tylko nagrywarka DVD) za 1200 PLN!!!, a chodzi na bumboxie za 300.
Strangelander
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Strangelander »

Początek jak Genesis, pózniej troche jak "Paschendale". Dobry,ciekawy ale nie przekonuje mnie w 100 procentach.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Zygmunt pisze:Racja. To musi być wina EMI. Nie wiem jak oni nagrywają te płyty, ale jestem bardzo zawiedziony, że The Legacy mi tnie na sprzęcie (tylko nagrywarka DVD) za 1200 PLN!!!, a chodzi na bumboxie za 300.
To jesteś pewien ,że to wina płytki ? :? Jeżeli tak to już drugie wydawnictwo z wadą :?

Strangelander pisze:Początek jak Genesis, pózniej troche jak "Paschendale". Dobry,ciekawy ale nie przekonuje mnie w 100 procentach.

Mi się to wogóle z Genesis nie kojarzy. Paschendale to i owszem :)
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Mi sięz niczym jakośmocno nie kojarzy. Ale gitara akustyczne i chórki rozbrajają. Jak słucham intra w nocy to mam ciarki na plecach. I fajnie Steve sobie podśpiewuje ten tekst nsa DVD :)
Garret
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Garret »

paniron pisze:Nie wiem czy ktoś zauważył, ale od powrotu Bruce'a i Adriana i początkiem pracy z Kevinem, ironi na każdym albumie nagrywają kawałek, troche eksperymentalny, taką perełkę i umieszczają ja jako ostatni track. Chodzi mi o
BNW: The Thin Line...
DOD: Journeyman
AMOLAD: The Legacy
racja. tylko ze te dwa ostatnie razem wziete nie dorastaja 'The thin line...' do piet... chociaz nigdy nie liczylem ze chlopcy nagraja jeszcze kiedys utwor lepszy od w/w :D co do Legacy to szkoda ze ten wlasnie numer zamyka plyte bo jest troche przydlugawy i nudny jak dla mnie. jednak wole Maidenow 'zjadajacych wlasny ogon' niz eksperymentujacych w taki sposob. pozdr
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Garret pisze:jest troche przydlugawy i nudny jak dla mnie
Jak dla mnie to jest on fascynaujący i wciągający, a parie chórkami powalają.
Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: rasternet »

Abstract pisze:
Zygmunt pisze:Racja. To musi być wina EMI. Nie wiem jak oni nagrywają te płyty, ale jestem bardzo zawiedziony, że The Legacy mi tnie na sprzęcie (tylko nagrywarka DVD) za 1200 PLN!!!, a chodzi na bumboxie za 300.
To jesteś pewien ,że to wina płytki ? :? Jeżeli tak to już drugie wydawnictwo z wadą :?
Ja jestem pewien bo skoro wymienia sie plyte i w tym samym momencie tez sie tnie na okreslonej grupie odtwarzaczy to inaczej byc nie moze. Ja np. mialem sprzet ktory kupilem tego samego dnia co plyte ktory tez z tego powodu wymienialem. I co. I to samo :(
_R@sterNeT_
Awatar użytkownika
tarot 20
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tarot 20 »

The Legacy jest wspaniałą kompozycją bardzo podniosłą miejscami mi przypomina hymn po prostu coś pięknego Maiden tworząc coś tak odmiennego do swego stylu, ale zachowując w pełni przy tym swój styl można powiedzieć, że nagrali jeden z lepszych kawałków w swojej karierze nie będę się bał napisać, że najlepszy wszystko tutaj zabija od samego początku do końca The Legacy, czyli nowy rozdział w historii Iron Maiden mam nadzieje, że Maiden jeszcze nagra takie właśnie perełki.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

tarot 20 pisze:najlepszy
Nie no bez przesady :roll: Jest świetny ale chyba jednak nie najlepszy :wink:
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

paniron pisze:Nie wiem czy ktoś zauważył, ale od powrotu Bruce'a i Adriana i początkiem pracy z Kevinem, ironi na każdym albumie nagrywają kawałek, troche eksperymentalny, taką perełkę i umieszczają ja jako ostatni track. Chodzi mi o
BNW: The Thin Line...
DOD: Journeyman
AMOLAD: The Legacy
i wszystkie są genialne :rocx :solo
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Kratos pisze:
tarot 20 pisze:najlepszy
Nie no bez przesady :roll: Jest świetny ale chyba jednak nie najlepszy :wink:
Cholera jasna, koleś, czy Ty za każdym razem musisz się przyczepiać do czyjegoś zdania? Robisz to już chyba setny raz. Każdy Twój post to "Nie no bez przesady..." i coś tam dalej. Tarot uważa tak, jak napisał i ma do tego święte prawo, podobnie jak każdy inny, którego zdanie zanegowałeś. Nie każdy musi myśleć tak jak Ty.
Awatar użytkownika
tarot 20
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tarot 20 »

Masz w pełni rację Yaaqb to jest tylko moje prywatne zdanie, więc nie każdy musi się z nim zgadzać każdy posiada odmienny gust i trzeba to uszanować a nie negować.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Wy napisaliście swoje zdanie, ja swoje więc nie wiem o co tyle krzyku :roll:
Yaaqb pisze:Nie każdy musi myśleć tak jak Ty.
Nigdzie tak nie napisałem.
Yaaqb pisze:koleś,
Nie przypominam sobie żebyśmy byli "kolesiami" :evil:
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

Kratos pisze:Wy napisaliście swoje zdanie, ja swoje więc nie wiem o co tyle krzyku
Piszesz 'swoje zdanie' tak jakby było wyrocznią i najświętszym prawem i jeśli czyjeś odbiega od Twojego, to ta osoba 'przesadza' według Ciebie.
Kratos pisze:Nie przypominam sobie żebyśmy byli "kolesiami"
Nie rób dodatkowych sucharskich problemów.
ODPOWIEDZ