A Matter of Life And Death - oceny, wrażenia, recenzje!

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Oceń "A Matter of Life And Death" w skali 1-10 (1= tragedia, 10 = arcydzieło):

10
61
27%
9
56
25%
8
47
21%
7
21
9%
6
10
4%
5
11
5%
4
6
3%
3
7
3%
2
1
0%
1
7
3%

Liczba głosów: 227

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Re: A Matter of Life And Death - oceny, wrażenia, recenzje!

Post autor: Artur »

Tony Martin pisze:Pewnie nie jestem pod tym względem tak wyedukowany jak Ty.
Możliwe, ale jeśli Ty to co napisałem uważasz za niewybredne określenie to chyba pozostaje mi tylko Ci współczuć.
Abstract pisze:Artur, po co się z nowym userem kłócisz? Gość może jest nowy , jeszcze nie przystosowany więc odpuść sobie. Hm?
Sorry Abstract, ale odpuszczę kiedy uznam to za słuszne.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

sekcjazwlok pisze:
likipiki pisze:proste - album się nie broni pod 20 przesłuchaniach.
Ciekawe jest tylko to , ze kazdy pisal ze album przesluchal tez z 15 czy 20 razy i nadal sie nie moze naciecieszyc.
A teraz nagle im sie nie podoba?
Mi się ciągle strasznie podoba mimo około 15 przesłuchań. I wątpie żeby to się zmieniło. Ale w tym roku chyba jednak Coma lepsza :) .
Awatar użytkownika
likipiki
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: likipiki »

sekcjazwlok pisze:
likipiki pisze:proste - album się nie broni pod 20 przesłuchaniach.
Ciekawe jest tylko to , ze kazdy pisal ze album przesluchal tez z 15 czy 20 razy i nadal sie nie moze naciecieszyc.
no to nie wiem. widocznie nie obronił się po 50 przesłuchaniach w ich przypadku ;)
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
Artur
-#Nomad
-#Nomad

sekcjazwlok pisze:Ja tu czegos nie rozumiem.Najpierw kazdy sie podniecal tym albumem , a teraz go shitujecie?Ludzie o co wam chodzi?
Albo ja jestem trep i nie rozumiem , albo juz nie wiem co.
Czemu tak myślisz ?? :> Ja zauważam, że nadal ten album bardzo wielu ludziom się podoba, a tym, którym się nie podoba(Sleja, Liki, Mimski, Copy) nie podobał się od samego początku :wink:
Ja już wiem na pewno, że jeśli idzie o mnie ten album będzie z czasem jak już to zyskiwał, czego o "DOD" ewidentnie powiedzieć nie mogę.
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

Mi się tam nie nudzi. Może po prostu trzeba go słuchac w odpowiedniej ilości a nie 24h na dobę bo wtedy to wszystko się "przeje"...
Ja dziś słucham całej płyty, ale wczoraj i przedwczoraj tylko 2-3 kawałki...
A jeżeli komuś się nudzi po 15-20 przesłuchaniu, to jest coś nie tak. Album jest bardzo rozbudowany, wiele się dzieje. Nie wiem co by Maiden musiało stworzyć żeby wszyskich zadowolić. Zresztą wszystkich nigdy się nie da.
metalhead
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: metalhead »

Chcialem wam napisac ze slucham album na okraglo juz 4 dzien i bardzo mi sie podoba,nawet za kazdym razem bardziej :P .Nie wiem i nadal nie rozumiem ludzi ktorzy uwazaja ze to lipa.

:D
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

metalhead pisze:slucham album na okraglo juz 4 dzien
ale po pewnym czasie naprawdę Ci się znudzi :wink: Ja tak miałam z Wasting Love - kiedyś leciało bez przerwy a teraz nie słucham od tygodni...ale nadal uwielbiam tą piosenkę.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

sekcjazwlok pisze:Ciekawe jest tylko to , ze kazdy pisal ze album przesluchal tez z 15 czy 20 razy i nadal sie nie moze naciecieszyc.
A to były te same osoby? Po prostu kto miał wyrazić opinię to już to zrobił, chyba nie muszę codziennie wszystkim wszem i wobec obwieszczać, że album nadal mi się podoba :lol: Teraz więcej krytyków się znalazło i tyle :P
Tony Martin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Tony Martin »

Artur pisze:Możliwe, ale jeśli Ty to co napisałem uważasz za niewybredne określenie to chyba pozostaje mi tylko Ci współczuć.
Jeśli Ty uważasz inaczej, to chyba pozostaje mi tylko Tobie współczuć.
Artur pisze:Sorry Abstract, ale odpuszczę kiedy uznam to za słuszne.
O jeju, z kim ja zadarłem?! Czy sobie poradzę z nadchodzącym atakiem miażdżącej i przenikliwej argumentacji? :?
metalhead
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: metalhead »

Iron maidenka pisze:
metalhead pisze:slucham album na okraglo juz 4 dzien
ale po pewnym czasie naprawdę Ci się znudzi :wink: Ja tak miałam z Wasting Love - kiedyś leciało bez przerwy a teraz nie słucham od tygodni...ale nadal uwielbiam tą piosenkę.

Oslucha sie to pewne ale cieszy mnie ze glosy na NIE sa w zdecydowanej mniejszosci :P - to dobrze swiadczy o poziomie tego forum :P
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

ja Wasting Love polubilem przez teledysk :D wczesniej nie zwracalem na nia uwagi, natomiast out of the shadows polubilem przez to ze jest podkladem do gallery, a tez nie zwrocielm na nia uwagi jak amolada sluchalem 1 raz :D
Tony Martin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

metalhead pisze:ale cieszy mnie ze glosy na NIE sa w zdecydowanej mniejszosci :P - to dobrze swiadczy o poziomie tego forum :P
Aha, czyli krytykowanie AMOLAD, nie świadczy zbyt dobrze o zawiedzionych fanach?
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

metalhead pisze:ale cieszy mnie ze glosy na NIE sa w zdecydowanej mniejszosci - to dobrze swiadczy o poziomie tego forum
no ba, co poniektórzy wiedzą co dobre :beer
Awatar użytkownika
Katarn
-#Invader
-#Invader

Post autor: Katarn »

najbardziej mnie dziwi, że pare osób pisało "podobają mi się wszystkie albumy Maiden, ale ten nie" (bodaj Nomad) jak to możliwe, że komuś podobał się DoD a nie podoba AMOLAD. nie chodzi nawet o to, że AMOLAD jest lepszy, bo komuś może się mniej podobać, ale to jest jakby kontynuowanie stylu DoD, więc dlaczego się nie podoba? szanuje zdanie tych osób i hmm.. odwage (?) ale czasem mam wrażenie, że tu chodzi o nastawienie, albo robią sobie jaja (?)
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Tony Martin pisze:Jeśli Ty uważasz inaczej, to chyba pozostaje mi tylko Tobie współczuć.
Tony Martin pisze:O jeju, z kim ja zadarłem?! Czy sobie poradzę z nadchodzącym atakiem miażdżącej i przenikliwej argumentacji?
<zieeeeeeeeeew>
Co jeszcze ??
Mam prośbę(tak, prośbę :lol: ) - nie pisz więcej na tym forum :wink:

:lol: :lol: :lol:
Tony Martin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Katarn pisze:najbardziej mnie dziwi, że pare osób pisało "podobają mi się wszystkie albumy Maiden, ale ten nie" (bodaj Nomad) jak to możliwe, że komuś podobał się DoD a nie podoba AMOLAD. nie chodzi nawet o to, że AMOLAD jest lepszy, bo komuś może się mniej podobać, ale to jest jakby kontynuowanie stylu DoD, więc dlaczego się nie podoba? szanuje zdanie tych osób i hmm.. odwage (?) ale czasem mam wrażenie, że tu chodzi o nastawienie, albo robią sobie jaja (?)
Moim zdaniem DOD, pozostawiał wiele o życzenia. Szczególnie w porównaniu do poprzednika. Nie lubię tego albumu, niemniej jednak sądzę, że miał lepszą produkcję od AMOLAD.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 03, 2006 7:37 pm przez Tony Martin, łącznie zmieniany 1 raz.
Tony Martin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Iron maidenka pisze:
metalhead pisze:ale cieszy mnie ze glosy na NIE sa w zdecydowanej mniejszosci - to dobrze swiadczy o poziomie tego forum
no ba, co poniektórzy wiedzą co dobre :beer
:?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 03, 2006 7:35 pm przez Tony Martin, łącznie zmieniany 2 razy.
Tony Martin
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Artur pisze:Mam prośbę(tak, prośbę :lol: ) - nie pisz więcej na tym forum :wink:
Proszę Cię o to samo :D! Chociaż mógłbym zacytować Czyjąś złotą myśl i powiedzieć:
Artur pisze:odpuszczę kiedy uznam to za słuszne.
Obcy jest mi jednak rewanżyzm. Zobaczymy czy podobnie jest w Twoim przypadku.

PS. Zamierzam pisać na tym forum. Przykro mi.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Katarn pisze:najbardziej mnie dziwi, że pare osób pisało "podobają mi się wszystkie albumy Maiden, ale ten nie" (bodaj Nomad) jak to możliwe, że komuś podobał się DoD a nie podoba AMOLAD. nie chodzi nawet o to, że AMOLAD jest lepszy, bo komuś może się mniej podobać, ale to jest jakby kontynuowanie stylu DoD, więc dlaczego się nie podoba? szanuje zdanie tych osób i hmm.. odwage (?) ale czasem mam wrażenie, że tu chodzi o nastawienie, albo robią sobie jaja (?)
dlaczego?

-brak jakiś słabiutkich utworów ,a tutaj są np.Out of the Shadows
-bardziej przebojowy
-bardziej wyważony tzn .krótkie utwory przeplatają sie z długimi
-bardziej w Ironowym stylu,specyficzny klimacik
-utwory zdecydowanie bardziej nadające sie na koncerty
-brak mroczności ,ciężaru
-sentyment
-muzycy grają na równym poziomie
-dużo świetnych solówek gitarowych
-intra w utworach rzeczywiście budują klimat

AMOLAD nie jest kontynuacją DoD bo nawet Bruce w wywiadzie w Metal Hammerze powiedział że AMOLAD to może być mały szok dla fanów i że nigdy wcześniej Maideni tak nie grali, wg.mnie AMOLAD to takie X Factor z Brucem +dużo z solowych albumów Bruce'a
--Mlody--
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: --Mlody-- »

Wiecie co a ja powiem wam cos od siebie i to szczerze...w wiekszosci utworach maiden nie fascynuje mnie brzmienie tego utworu tylko ich tekst i sposob w jaki jest zaspiewany jak np. hallowed, czy fear, czy no more lies czy paschendale czy Longest day moge tak wymieniac i wymieniac...ale do czego zmierzam apropo tych klotni najlepszy czy najgroszy album...wiele osob przed premiera albumu co slyszeli go w studio mowili ze nowy material wymaga kilku czy nawet kilkuset przesluchan wlasnie dlatego zeby poczuc klimat i zrozumiec sens danego utworu...ja uwazam ze Longest Day przebija Paschendale o niebo dlatego ze lubie akurat klimaty WW2 a zwlaszcza ladowanie w Normandii...ech dobra ja juz nic nie mowie kazdy ma swoj gust i gdzies mam kto co mowi o tym albumie ja u wazam ze to ARCYDZIELO UP THE IRONS :!: :rocx :rocx
How long on this longest day...
ODPOWIEDZ