Fear Of The Dark - słaby album ??
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Fear Of The Dark - słaby album ??
eee. Moim zdaniem jest jednak lepszy na No Prayer... Bardziej drapieżny wokal 
No jasne że lubie ów album. Wszystkei piosenki mi sie podobają (z wyjątkiem childhood's end i fragmentu afraid to shoot strangers) własciwie to reszta utworów jest niewiele gorsza od tytułowego. Wole zdecydowanie bardziej niż taki (sorry za okreslenie) z dupy SSOASS
Fadero pisze:Wole zdecydowanie bardziej niż taki (sorry za okreslenie) z dupy SSOASS
I to ostro
Nie dość ,że brzydko mówi to jeszcze obraża 7th Sona 
No nie Fear.... to może SSOASS buty czyścić.
Do piekła pójdziesz. Patrz już się diabły ciesząFadero pisze:Wole zdecydowanie bardziej niż taki (sorry za okreslenie) z dupy SSOASS
No co?? Wy jeździcie po FOTD który ja lubie a ja po SOASS który wy lubicie więc jesteśmy kwita.
E ja nie jeżdze po Fearze bo płye lubie
A poza tym wyluzuj trochę.
to właśnie Fear był "z dupy" prędzej,bo tam każdy sobie gra, nawet Bruce twierdził że celowo inaczej śpiewał linie wokalne ,niż jak mu Steve sugerował,by to wszystko brzmiało mniej Maidenowo..a Seventh Son to ostatnia płyta najlepszego składu, każdy muzyk grał tam na ...200% swoich możliwości,niesamowita płyta, dla mnie to kazdy utwór na Seventh Son zgniata tytułowy utwór z Feara.syzygy pisze:Fadero pisze:Wole zdecydowanie bardziej niż taki (sorry za okreslenie) z dupy SSOASSPrzegiąłeś
Ale o Fearze trzeba powiedzieć, że miał jednego z najlepszych openerów Maiden, ostatni utwór gdzie chłopcy grają tak bardzo heavy-metalowo, Be Quick or Be Dead i cudownego Afraida...
a mi sie be quick or be dead srednio podoba....w ogole wkurza mnie sposob w jaki bruce spiewa na wiekszosci utworow z No prayer, czy FOTD uwazam ze to dwa najslabsze albumy ironow z brucem
Dla ciebie fear dla mnie soass. Koniec kwestii.Nomad pisze:to właśnie Fear był "z dupy"
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A mi wogóle sie nie podobaDziku pisze:a mi sie be quick or be dead srednio podoba
Chains of Misery ,świetny utwór, spodobał mi sie już za pierwszym przesłuchaniem,ale jakoś nigdy potem mu sie szczegółnie nie przysłuchiwałem, ale jakos ponad pół roku temu znów go odkryłem..najlepszy wokalnie utwór Bruce'a na płycie, świetne zwrotki, duża energia, Hard-Rockowy refren i typowe dla Iron Maiden solo.
Nie wiem dlaczego utwór jest tak słabiutko oceniany w róznych recenzjach, pewnie dlatego jeszcze wiele osób sie na nim nie poznało,a szkoda...
Nie wiem dlaczego utwór jest tak słabiutko oceniany w róznych recenzjach, pewnie dlatego jeszcze wiele osób sie na nim nie poznało,a szkoda...
No, tutaj się wreszcie zgadzamy :beer Bardzo lubię "Chains Of Misery", ma świetny refren, oraz bardzo fajną solówkę. W ogóle właśnie dlatego bardzo lubię ten album - bardzo dużo fajnych solówek jest tutaj, kompozycje są krótkie i przebojowe w większości, dla mnie to taki maidenowy "Czarny Album", toteż dlatego go tak uwielbiamNomad pisze:Chains of Misery ,świetny utwór, spodobał mi sie już za pierwszym przesłuchaniem,ale jakoś nigdy potem mu sie szczegółnie nie przysłuchiwałem, ale jakos ponad pół roku temu znów go odkryłem..najlepszy wokalnie utwór Bruce'a na płycie, świetne zwrotki, duża energia, Hard-Rockowy refren i typowe dla Iron Maiden solo.
też uwielbiam Chains, jeden z mocniejszych kawałków FOTD. Naprawde świetny wokal Bruca, na całej płycie miło posłuchać takiej odmiany, w stosunku do lat 80.

Na FOTD zaczął mnie ostatnio lekko drażnić ten klekoczący bas, wiem, wcześniej też to było, ale jakoś bardziej się komponowało. Ale i tak najwięcej klekotu jest na Live At Donnington- niecierpie tego brzmienia, takie puste, bez mięcha jest...
Moja ulubiona to chyba druga z Frome Here To Eternety- chyba JanickaArtur pisze: bardzo dużo fajnych solówek jest tutaj
Na FOTD zaczął mnie ostatnio lekko drażnić ten klekoczący bas, wiem, wcześniej też to było, ale jakoś bardziej się komponowało. Ale i tak najwięcej klekotu jest na Live At Donnington- niecierpie tego brzmienia, takie puste, bez mięcha jest...
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Też tak mam :beersyzygy pisze:najwięcej klekotu jest na Live At Donnington- niecierpie tego brzmienia, takie puste, bez mięcha jest...
Oceny na 08.09 2006
Be Quick or Be Dead 9,5/10
From Here to Eternity 8,5/10
Afraid too Shoot Strangers 9,5/10
Fear is the Key 8/10
Childhood's End 8,5/10
Wasting Love 7,5/10
The Fugitive 7,5/10
Chains of Misery 8,5/10
The Apparition 7/10
Judas Be My Guide 8/10
Weekend Warrior 7/10
Fear of the Dark 8/10
Be Quick or Be Dead 9,5/10
From Here to Eternity 8,5/10
Afraid too Shoot Strangers 9,5/10
Fear is the Key 8/10
Childhood's End 8,5/10
Wasting Love 7,5/10
The Fugitive 7,5/10
Chains of Misery 8,5/10
The Apparition 7/10
Judas Be My Guide 8/10
Weekend Warrior 7/10
Fear of the Dark 8/10
Widzę Nomad ,że dzisiaj bawimy się w ocenianie 
Be Quick or Be Dead 10/10
From Here to Eternity 8/10
Afraid too Shoot Strangers 10/10
Fear is the Key 7/10
Childhood's End 7/10
Wasting Love 9/10
The Fugitive 8/10
Chains of Misery 8/10
The Apparition 6/10
Judas Be My Guide 8/10
Weekend Warrior 6/10
Fear of the Dark 10/10
Be Quick or Be Dead 10/10
From Here to Eternity 8/10
Afraid too Shoot Strangers 10/10
Fear is the Key 7/10
Childhood's End 7/10
Wasting Love 9/10
The Fugitive 8/10
Chains of Misery 8/10
The Apparition 6/10
Judas Be My Guide 8/10
Weekend Warrior 6/10
Fear of the Dark 10/10
jak sobie teraz slucham tego albumu to musze powiedziec ze jest naprawde pozytywnie mocny 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
A mnie się on strasznie podoba. Przepięknie `slapie`syzygy pisze:Na FOTD zaczął mnie ostatnio lekko drażnić ten klekoczący bas