Sex Pistols & Sid Vicious
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Sex Pistols & Sid Vicious
Chociaż to zespół punkowy to znają go chyba wszyscy.Takie utwory jak "Anarchy in UK" lub "Good Save The Queen" zmieniły oblicze muzyki.A więc : znacie? lubicie?
:D
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Re: Sex Pistols & Sid Vicious
Punku ogólnie nie trafie, ale w sumie nie mam nic przeciwko.
wiesz ja akurat wielkim ich fanem niejestem ale posłuchac mozna
czasem tu się pojawia temat pistolsów albo punku ogólnie. ale nie mam nic przeciw kolejnemu odgrzaniu
lubię ich i to bardzo.
lubię ich i to bardzo.
"sid & nancy" jeden z moich ulubionych filmów
co jakiś czas sobie przypominam że muszę w końcu obejrzeć ten film. znowu nadszedł ten moment 
- likipiki
- -#Lord of the flies

'never mind the bollocks...' to jedna z najważniejszych płyt w historii rocka. i wali mnie to, czy pistolsi byli z castingu, czy robili w bamkbuko ludzi. ta płyta zawładnęła światem i to się liczy. uwielbiam.
And it's a dirty job but someone's gotta do it...
w filmie pojawia się fajna muza kapeli pray for rain
- Elevatorman
- -#Clansman

ja uważam identycznielikipiki pisze:ta płyta zawładnęła światem i to się liczy. uwielbiam.
Elevatorman pisze:ja uważam identycznielikipiki pisze:ta płyta zawładnęła światem i to się liczy. uwielbiam.
i ja
oj dobrze pamiętam tych Wariatów
- Elevatorman
- -#Clansman

szkoda że tak mało nagrali ...
- likipiki
- -#Lord of the flies

a moim zdaniem dobrze ;] inaczej nie byliby legendą 
Good Save The Queen??? LOLSmith6 pisze:Chociaż to zespół punkowy to znają go chyba wszyscy.Takie utwory jak "Anarchy in UK" lub "Good Save The Queen" zmieniły oblicze muzyki.A więc : znacie? lubicie?:D
Oprocz ich paru hitow, zwyczajnie nie lubie. Generalnie pewne rodzaje punku to dla mnie muzyka okropna i musi byc cos w niej baardzo zaczepnego bym i ja sie wkrecil. o takie the clash. oni to wlasnie maja.
, pistolsi dla mnie nigdy nie mieli. wybaczcie :]
Jazz is not dead, it just smells funny.
- likipiki
- -#Lord of the flies

slayer, nie pokazuj się na śląsku. ;]
nie to tak, tak to nie. wiem ,ze chcesz... :closed
Jazz is not dead, it just smells funny.
Gdyby nie British Steel, to teraz byśmy wszyscy tego słuchali, a nie Ironów czy Slayera,hehe.
A w temacie, to szczerze mówiac nie miałem okazji poznać tego zespołu,bo jakoś zawsze wolałem posłuchać czegoś innego niż punk , cały świat zna "Anarchy in the UK" i ja też znam i trzeba przyznać że utwór ma pewien specyficzny klimacik.
A w temacie, to szczerze mówiac nie miałem okazji poznać tego zespołu,bo jakoś zawsze wolałem posłuchać czegoś innego niż punk , cały świat zna "Anarchy in the UK" i ja też znam i trzeba przyznać że utwór ma pewien specyficzny klimacik.
rzeczywiscie za duzo oWojtek pisze:Good Save The Queen??? LOLSmith6 pisze:Chociaż to zespół punkowy to znają go chyba wszyscy.Takie utwory jak "Anarchy in UK" lub "Good Save The Queen" zmieniły oblicze muzyki.A więc : znacie? lubicie?:D
ooo, pionaNomad pisze: i ja też znam i trzeba przyznać że utwór ma pewien specyficzny klimacik.
moim zdaniem pistols są świetni. ich płyta jest przecież bardzo spójna. 'holiday in the sun', 'bodies', 'emi', czy 'no feelings' to zajebiste kawałki, co tu może nie pasić?
a o clash to by się osobony temat przydał. na pierwszej płycie to oni byli sztandarem punku jak sex pistols, ale potem to ich muzyka daleko już poza punk wykracza. clashe lubili eksperymentować i ich granie było bardzo róznordone. trudno to jakoś podsumować w paru zdaniach, najważniejsze jest to, że the clash to jeden z najgenialniejszych zespołów w historii.amen
zgadzam się że pistolis to większa legenda dla punk rocka (absolutnie zasłużenie), ale jeśli chodzi o szerzej pojętą muzykę to clash jest jednym z najlepszych.