Dlaczego gitarzyści nie komponują razem?

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Fear
-#Assassin
-#Assassin

Re: Dlaczego gitarzyści nie komponują razem?

Post autor: Fear »

Yaaqb pisze:A może Nicko nie komponuje bo mu się nie chce?
Gdzieś kiedyś było napisane, że Nicko pisal jakieś utwory, jego żona chwaliła go za to, ale jednak nie ujrzały one światła dziennego... "Ktoś" nie dopuścił ich do wydania.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Gdzieś była mowa o tym, że np jak Dave i Adrian siadają i próbują coś komponować, to kończą grając bluesowe kawałki. Wolą więc pisać sami z Bruce'em i Stevem, bo każdy zajmuje się inną częścią utworu. Nie jestem pewien czy przypadkiem nie było tego na dvd z Amolada.
Fadero
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Fadero »

Na odpowiedź tego typu czekałem. Jak sie nazywa to dvd ??
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Fear pisze:Gdzieś kiedyś było napisane, że Nicko pisal jakieś utwory, jego żona chwaliła go za to, ale jednak nie ujrzały one światła dziennego... "Ktoś" nie dopuścił ich do wydania.
Ale było też napisane, że nie weszły na album(y) bo były po prostu za słabe.I chyba lepiej że nie weszły, niż miało to być tylko po to, aby Nicko z zoną się ucieszyli :P New Frontier był niezły i jest na albumie. Nicko wybitnym kompozytorem raczej nie jest :P
Ostatnio zmieniony pn wrz 04, 2006 11:16 pm przez syzygy, łącznie zmieniany 1 raz.
Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Freeze »

Coś nie tak z cytatami - ja tego nie pisałem ;]

A wracając do tematu - miałem wrażenie, że to było na dvd dołączonym do AMOLAD, ale zapewne coś pokręciłem (oglądałem niestety tylko raz jak dotąd). Równie dobrze mogło to być w którymś z wywiadów. Tak czy inaczej jestem na 100% pewien że to nie plotka, tylko wypowiedź muzyków (Adriana o ile mnie pamięc nie myli).
Awatar użytkownika
rasternet
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: rasternet »

A mnie to nie dziwi bo wiekszosc ludzi woli komponowac sama. I wydaje sie mi za tak jest lepiej. Cos komponuje a potem ew. sugestie innych. Bo gdzie kucharek szesc ... :wink:
_R@sterNeT_
Awatar użytkownika
Mad Max
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mad Max »

...tam cycków 12 ;) A na poważnie, moim zdaniem faktycznie gitarzyści komponują sami i później uwzglęniają poprawki np. Steve czy Bruce'a i wychodzi później: Harris/Smith/Dickinson. Nicko pewnie nie komponuje, bo mu nie idzie, wiec moim zdaniem dobrze, że skupia się na graniu, a komponowanie zostawia innym ;)
ODPOWIEDZ