IRON MAIDEN vs JUDAS PRIEST
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: IRON MAIDEN vs JUDAS PRIEST
A ja czuję to tak: jak była premiera Dance Of Death i wyszło "Wildest Dreams" to nagle z pięć osób mi mówiło (znali mnie jako fana Maiden) że fajny ten ich nowy kawałek, a nawet nie mieliby pojęcia jak się piszę nazwę tego ajron mejden
jeden człowieczek rozwalił mnie totalnie - fan dęsu (tak, ten koleś nie wie, że się piszę "dance", myśli że "dęs"
) ale podniecał się WD... stąd moje zdanie
a teledyski - bardziej trafiają do młodych odbiorców (jak na Rainmakerze - Bruce przegiął z udawaniem małpki, wszystkim muzykom pięknie owiewa włosy, zimowe czapki na głowach
i właściwie to fabuła teledysku o niczym ale pełno efektów, świecidełek, lukru...)
-
executioner
- -#Wrathchild

A jakiej muzyki ci kolesie słuchają??
O jednym pisałem, że "dęs", reszta to jakieś techno, hip-hop...
IM tylko i wyłącznie
Maiden. Z Judasów znam niewiele, bo i nie zainteresowali mnie niczym jak którąś tam płytę przesłuchiwałem.
... nie bede ukrywał że w moim glosie by było zero obiektywizmu i zdecydowanie stawiam na IRON MAIDEN, choćby dlatego że JUDAS PRIEST nawet nie znam całej dyskografii [mam na mysli ich pierwsze płyty] - dlatego "sprawiedliwe" wybrałem opcję : "oba zespoły to gnioty" :rocx

-
Filik10
- -#Clairvoyant

jesper pisze:... nie bede ukrywał że w moim glosie by było zero obiektywizmu i zdecydowanie stawiam na IRON MAIDEN, choćby dlatego że JUDAS PRIEST nawet nie znam całej dyskografii [mam na mysli ich pierwsze płyty] - dlatego "sprawiedliwe" wybrałem opcję : "oba zespoły to gnioty" :rocx![]()
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Judasi to mogą Ironom adasie pucować...

tyle powiem:Rainmaker. pisze:Judasi to mogą Ironom adasie pucować... Laughing Laughing Laughing
Filik10 pisze:Leżałem polany po przeczytaniu.
już nie mam tu najwięcej postów

Zginiesz za to w piekielnych czeluściach po wielkich męczarniachSzajba pisze:judasi sa slabi i tyle![]()
A krócej - bluźnisz
Kwestia gustu. Metalophil trafnie to określił w innym temacie, że to nie sport tylko muzyka, nie ma kto lepszy.
Nic nie przebije moich idoli, IM. W Judasach drażni mnie troche głos Halforda, za wysoki jak na moje szczurze uszka
Kubuś Puchatek vs Miś Koralgol?
prosta odpowiedź: znam tylko Iron Maiden 
To poznaj też Priestwojteq pisze:prosta odpowiedź: znam tylko Iron Maiden
-
prodigalson
- -#Wrathchild

oba swietne ale maidenów moge słuchać częsciej i mi sie nie nudzą, z potrzeby
Oba są świetne. Początkowo miałem wybrać "Iron Maiden", ale to by oznaczało, że "Juad Priest" nie są świetni, a SĄ świetni! Więc dlatego wybrałem odpowiedź "Oba genialne".
Ja ogólnie do Judasów mam sporo zastzreżeń do maiden już nie bardzo, nie ma jakiejś super szmiry a jest sporo wspaniałych kawałków.
Judasi mają kilka (naście?) kawałków równie dobrych jesli nie lepszych od maidenowych kompozycji, jednak nie moge właczyć płyty i nie przeskoczyć jakiejś piosenki bo mi się nie podoba. Maiden cała płyta (nie ważne jaka) od pierwszego tracka do ostatniego.
Ale to moje zdanie. Nie poparte naukowo.
Judasi mają kilka (naście?) kawałków równie dobrych jesli nie lepszych od maidenowych kompozycji, jednak nie moge właczyć płyty i nie przeskoczyć jakiejś piosenki bo mi się nie podoba. Maiden cała płyta (nie ważne jaka) od pierwszego tracka do ostatniego.
Ale to moje zdanie. Nie poparte naukowo.
Dobra, ale to, że Judasi są "słabi" jest wierutną bzdurąDrak pisze:Kwestia gustu. Metalophil trafnie to określił w innym temacie, że to nie sport tylko muzyka, nie ma kto lepszy.
oba swietne ;];]