masz rację...Beltrametix pisze:Nowa Metallica ma gwarantowane IMO ze 3 razy większą sprzedaż
Sprzedaż AMOLAD
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sprzedaż AMOLAD
-
prodigalson
- -#Wrathchild

toż to sabotażpaniron pisze:Laughing Wink
... takie info cholernie cieszy - ale trzeba jeszcze poczekac na oficjalne informacje z EMI :rocx
-
Beltrametix
- -#Invader

Musiałby jeszcze ukraść domenępaniron pisze:Może ktoś zrobił sobie swoją strone a wszyscy uwierzyli, że to OLiS![]()
Zastanawiam się co z tym Watersem, potraktowali to jako operę i mają dla nich inny pułap
Pewnie potraktowali to jako muzykę poważną, tam już za 10 tyś jest platyna.Beltrametix pisze:Zastanawiam się co z tym Watersem, potraktowali to jako operę i mają dla nich inny pułap Very Happy? Swoją drogą to musiałby wynosić jakieś 5 tys. na platynę maksymalnie, co byłoby żenujące Confused
A co do 1 miejsca. Cieszy mnie to, choć się nie dołożyłem bo w Saturnie kupiłem
-
Beltrametix
- -#Invader

Ale "AMOLAD" znacznie wyprzedza w sprzedaży "Ca Irę" ! Zwróć uwagę , że w obu notowaniach jest znacznie wyżej, a nie ma nawet złota (a to podobno 10K)Piwowarus pisze:Pewnie potraktowali to jako muzykę poważną, tam już za 10 tyś jest platyna.
Może Sony BMG szybciej wystosowuje wnioski o złotą płytę, nie wiem. Albo premiera była wcześniej i wtedy dokonywane były mniejsze zakupy tylko przez najwierniejszych i nie wchodziła ona na listę, a dopiero teraz znalazła szersze grono zainteresowanych.
... warto zamieścić w tym temacie tego screena [z góry przepraszam za delikatne rozjechanie forum]
http://img316.imageshack.us/img316/1286 ... scegs3.jpg
http://img316.imageshack.us/img316/1286 ... scegs3.jpg
- Wakterstein
- -#Trooper

Raczej żadi fani nie kupowali po 100 sztuk, więc jest to pewnie autentyczne. Bardzo mi się to podoba, że nie wygrywa żaden rubik z plastikowymi pseudo poważnymi utworkami lub doda.
Takpaniron pisze:Jesteś pewny?
A lizaka dostane?
Tak
Proszę:

Dokładnie. Przecież wystarczy nieznacznie przebić sprzedaż "DOD", a przecież nowy album jak już wielokrotnie mówiliśmy, ma lepsze przyjęcie, jest lepiej oceniany no i dochodzi akcja promocyjna, która jak widać dużo dała. Dziwię się tylko, że już teraz nie ma Złota, ale to kwestia czasu jedynie, a Platyna jest pewnie w zasięgu, choć to nic pewnego rzecz jasna. Zobaczymy.cellman pisze:złoto? phi..... do końca września to platyna conajmniej
Chciałem zauważyć, że płyta osiągnęła sukces także w Czechach(I miejsce), Słowenii (2), na Węgrzech(2), a przecież gdyby mieli przedłużyć trasę, to na pewno znowu by dołożyli koncerty w Skandynawii, Włoszech czy Niemczech, bo tam popyt będzie zawsze. I nawet mimo tego, że to czyste teoretyzowanie, bo specjalnie się na to nie nastawiam, to jednak podaję logiczne argumenty i wychodzi na to, że jednak Ty bzdury wygadujesz, bo po prostu stwierdzasz, że nie będzie koncertów, bo tak.Kratos pisze:Tak na pewno I pomyślą, że jeden koncert to za mało i zagrają ze trzy od razu Głupoty gadasz i tyle... żadnych koncertów już nie będzie a już na pewno nie w Polsce.
Sorry, ale z tego co mi wiadomo "SIT" jednak byłcellman pisze:żaden album Maiden nie był w pierwszej dziesiądce
no jak, przecież 11 miejsce zająłArtur pisze:Sorry, ale z tego co mi wiadomo "SIT" jednak byłcellman pisze:żaden album Maiden nie był w pierwszej dziesiądce
http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Maiden_discography
Napewno w duzym stopniu jest jakaś tam nasza zasługa. Skoro to była pierwsza tego typu akcja to musi coś być na rzeczy 
Powiem brutalnie, zacznie mnie to wszystko cieszyć , jak Chłopaki dodadzą nowe koncerty we Wschodniej Europie.
A to przepraszam, raz natrafiłem na informację , że zaszedł na 7... choć qrcze aż dziwne, że "SIT" był 11, a "SSOASS" 12, skoro tego pierwszego sprzedali niedługo po premierze 2 mln w USA, a tego drugiego 1,2 mln...cellman pisze:no jak, przecież 11 miejsce zajął
Hehe, no takNomad pisze:Powiem brutalnie, zacznie mnie to wszystko cieszyć , jak Chłopaki dodadzą nowe koncerty we Wschodniej Europie.
na liscie jest jeszcze vader wiec z tymi polkami nie jest tak zle
... a i ja czuje sie ze zaslozylem an jakie :beer bo i plakatowalem i swojego "orginala" kupil 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jestem przekonany, że nie będzie więcej koncertów w Europie. Gdyby takie miały się odbyć to już dawno byśmy o tym wiedzieli! Nie sądzę żeby Mideni uzależniali trasę od sprzedaży płyt bo wtedy nie grali by w Ameryce Płd. Zresztą w którymś wywiadzie chłopaki niedawno mówili że rok 2007 będzie wolny od działalności zespołu. I to są moje argumenty! Zresztą mi to bez różnicy czy u nas zagrają (choć zobaczysz, że nie zagrają) bo i tak ich zobaczę na nadchodzącej trasieArtur pisze:Chciałem zauważyć, że płyta osiągnęła sukces także w Czechach(I miejsce), Słowenii (2), na Węgrzech(2), a przecież gdyby mieli przedłużyć trasę, to na pewno znowu by dołożyli koncerty w Skandynawii, Włoszech czy Niemczech, bo tam popyt będzie zawsze. I nawet mimo tego, że to czyste teoretyzowanie, bo specjalnie się na to nie nastawiam, to jednak podaję logiczne argumenty i wychodzi na to, że jednak Ty bzdury wygadujesz, bo po prostu stwierdzasz, że nie będzie koncertów, bo tak.
- Rainmaker.
- -#Ancient mariner

Cieszę się razem z wami :beer
:solo
Toteż zaznaczyłem, że teoretyzuję i że się nie nastawiam na koncert w Polsce. A akurat to, że Steve czy ktoś inny mówił, że nie będą grali niekonieznie musi znaleźć odzwierciedlenie, bo i tak tam bardzo dużo do powiedzenia ma Smallwood, więc dla mnie to nie jest jakiś szczególnie przekonujący argument...Kratos pisze:Jestem przekonany, że nie będzie więcej koncertów w Europie. Gdyby takie miały się odbyć to już dawno byśmy o tym wiedzieli! Nie sądzę żeby Mideni uzależniali trasę od sprzedaży płyt bo wtedy nie grali by w Ameryce Płd. Zresztą w którymś wywiadzie chłopaki niedawno mówili że rok 2007 będzie wolny od działalności zespołu. I to są moje argumenty! Zresztą mi to bez różnicy czy u nas zagrają (choć zobaczysz, że nie zagrają) bo i tak ich zobaczę na nadchodzącej trasie
I jeszcze co do jednego - nie no sorry, ale jeśli Ty sądzisz, że oni nie uzależniają miejsc gdzie grają od tego jak tam płyty schodzą to otwórz oczy, bo tak jest. Jeżdżą tam, gdzie płyty się sprzedają najlepiej taka prawda... Czemu w USA i Kanadzie grają tylko 11 koncertów dla przykładu ??
Więc mówię - gdyby jakimś cudem nagle stwierdzili, że sprzedaż w Europie Wsch. jest na tyle dobra, że warto zagrać tam koncerty nie byłoby to niczym dziwnym, bo w tym biznesie chodzi o kasę...
I dodaję, że się na to nie nastawiam.
A cała kłótnia zaczęła się od Twojej bzdurnej wypowiedzi, że niby tego sukcesu w Polsce nie doceniają.... a co mieli docenić ? Coś, co się nie stało ?? Przypominam, że wydawnictwa, które ukazały się bezpośrednio przed "AMOLAD", czyli "DOTR" i DVD "Early Days" sprzedawały się u nas słąbo i to pewno dlatego nie przyjechali... Toteż liczę, że następna trasa na bank o nas zahaczy.
Koniec kropka.
-
Beltrametix
- -#Invader

Na pewno sprzedaż jest ważna, bo jaki zespół by nie był antykomercyjny i profanowski , to za tour płaci wydawca , a nie muzycy
A dla wydawcy liczy się tylko $$$
Z drugiej strony zespół twierdzi, że sprzedaż nie była głównym powodem dla takiej a nie innej trasy. Zwróćcie uwagę, jak skromny jest tour w Niemczech , nie mówiąc już o innych krajach, gdzie mieli świetną sprzedaż (pomijam Skandynawię, która jest całkowicie zMaidenizowana
)
Z drugiej strony zespół twierdzi, że sprzedaż nie była głównym powodem dla takiej a nie innej trasy. Zwróćcie uwagę, jak skromny jest tour w Niemczech , nie mówiąc już o innych krajach, gdzie mieli świetną sprzedaż (pomijam Skandynawię, która jest całkowicie zMaidenizowana
No dobra pierwsze miejsce na liscie sprzedazty w polsce. Wszystko fajnie tylko sie cieszyc. A co my fani bedziemy mieli??? Koncert? Chyba trzeba zapomniec