Nightwish
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Nightwish
Ale tu chyba nie chodzi o gwiazdorstwo poszczegolnych czlonkow zespolu bo chyba o takim czyms nie moze byc narazie mowy. Razem cos tam znaczyli i gdzies tam o nich mowiono? Czy Tarja zabeirala im popularnnosc? No nie wiem. W kazdym razie mysle ze wyrzucenie jej nie bylo dobrym posunieciem bo zamiast zyskac rozglos to go chyba straca.
e tam ona za pare lat wróci i tak, odchodzenie wokalistów i ich powroty nigdy nie wyjdą z mody
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Są dopiero w rozwoju i będzie ich jeszcze pełno. Teraz jest bum na porwoty całych zespołów.Clayman pisze:e tam ona za pare lat wróci i tak, odchodzenie wokalistów i ich powroty nigdy nie wyjdą z mody
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Będzie dobrze. Zostali jeszcze pozostali członkowie Nightwish. Równiez dzięki nim muzyka tego zespołu jest taka wyjątkowa 
Nemesis...as one we stand!!
co by nie mowic...i czy by lubic ich czy nie...IMO drugiej takiej nie znajda
dokladnie! A najbardziej boli to ze ten od klawiszy wszystkim trzesie.S1MON pisze:co by nie mowic...i czy by lubic ich czy nie...IMO drugiej takiej nie znajda
Też sobie nie wyobrażam kogoś innego na wokalu. Dopasowanie nowej wokalistki o podobnej barwie i skali (!) głosu graniczy z cudem. A wątpie, żeby grupa rzuciła się na aranżacje starych kawałków pod nową wokalistkę, albo zaczynała wszystko od nowa. Nightwish bez Tarii nie ma prawa prawidłowo funkcjonować. Może to głupie porównanie ale widać co się stało z Blu eCafe po odejściu Tatiany. Oryginalne wokale ciężko zastępować.
BOję się ,że to wszystko się może źle skończyć... 
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Ja bym polecał Panom z Nightwisha, żeby ich nowa wokalistka była zupełnie inna od poprzedniej. To będzie dobre dla zespołu, bo kontynuowanie wciąż tego samego (po mimo, że to coś jest cudowne), może się
Abstract pisze:źle skończyć...
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ja im basiste na wszystkiw wokale polecamDani Filth pisze:Ja bym polecał Panom z Nightwisha, żeby ich nowa wokalistka była zupełnie inna od poprzedniej. To będzie dobre dla zespołu, bo kontynuowanie wciąż tego samego (po mimo, że to coś jest cudowne), może się
Abstract pisze:źle skończyć...
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Marco jest dobrym wokalistą o czym świadczą takie utwory jak ,,Planet Hell", ,,Wish I Had An Angel". Ale w Nightwishu przede wszytskim chodzi o gotycki klimat, który potrafiła stworzyć Tarja.
Może i jest dobrym, natomiast trudno żeby po tylu płytach z kobiecym wokalem wokalista był facet
Aco do klimatu, to żeby klmiat był taki gotycki o jakim marzą gotki jej głos musiałby być niższy 
Kolejna zmiana to wywalenie klawiszy(choc moze nie koniecznie) a dolozenie jeszcze jednej gitary. Na zywo to oni biednie wypadaja.
Może nie wywalenie klawiszowca ,bo po pierwsze on jest szefem i cała ta muzyka straciła by swój urok ale napewno dodanie jeszcze jednej gitary
W Nightwishu właśnie klawisze Tuomasa są najlepsze, jego autorstwa jest praktycznie wiekszość utworów i nadomiar tego jest on liderem zespołu dlatego pomysł zmniejszenia roli klawiszy lub tez wykluczenia go z grupy jest conajmniej abstrakcją. Swoją drogą ciekawe jak by brzmieli z wokalem Tuomasa i Marca jednoczesnie , hehe
A tak serio, to mogom mieć poważny problem z ze znalezieniem kogoś odpowiedniego na miejsce Tarji...
Mają podać nazwisko nowej wokalistki we wrześniu
Może coś z tego wyjdzie, w co wątpię.Abstract pisze:Mają podać nazwisko nowej wokalistki we wrześniu
Tarja nie tylko miala swietny glos, ale tez przede wszystkom cudowna urode, na scenie robila wielkie wrazenie swoim wdziekiem, ruchami itd. Jest szansa ze ktos ja bedzie potrafil zastapic, ale bedzie to cholernie trudne
:laugh tak niewiele Ci potrzeba :> ?Deep pisze:ale tez przede wszystkom cudowna urode
jak już nie raz mówiłam - tapeta do pierwszego stawu
Deep pisze:Tarja nie tylko miala swietny glos, ale tez przede wszystkom cudowna urode