tyż i racjaŻelazny pisze:to nie kwestia szczęścia tylko większej ilości kasy na leczenie
no co... takie życie!Ironka Maidenka pisze:Blee...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

oczywiscie ale nie można mówić że dżem wszystko jemu zawdzięcza...Davenport pisze:Elevatorman napisał:
i własnie tego nie lubie i mnie to denerwuje
ale czemu? wg mnie gdyby nie Rysiek, to Dżem nie miałby teraz takiej pozycji jak dziś...

Davenport pisze:Ironka Maidenka napisał:
A ten co bad zawsze dożyje dłużej... I na odwrót
że co?

OK. A wg mnie gdyby nie Dżem, to Rysiek nie miałby takiej pozycji jak dziś. Uwielbiam ślepe uwielbienie, jakim darzą RR ludzie, którzy nie widzieli go na żywo albo wręcz śmigali do przedszkola w chwili jego śmierci. Dla mnie Dżem to grupa ludzi, a nie "Rysiek plus kilku gości". Przykład, ile znasz przebojów Ryśka bez Dżemu? Co ja mówię przebojów... Ile znasz w ogóle utworów, które nagrał z kimś innym? Bo ja znam ich kilkanaście i uwież, żaden z nich nie "miażdży". Czyli Rysiek miał szczęście, że spotkał na swej drodze fantastycznych muzyków. Wg mnie nawet większe niż na odwrót.Davenport pisze:wg mnie gdyby nie Rysiek, to Dżem nie miałby teraz takiej pozycji jak dziś...
Ekhm...Davenport pisze:WhiskyCygan pisze:Whiskey
to jakieś jaja?atat666 pisze:Wspaniały zespól który dalej z miłą ochotą słucham i podziwiam. Dziś jest 50 rocznica jego urodzin !!! Rysiek Riedel - Ku przestrodze †††
"Tylko nocą do Klubu "Puls"
tam session do rana, tam królował blues
To już minęło, ten klimat, ten luz.
Wspaniali ludzie nie powrócą,
Nie powrócą już, nie! "
okej... a teraz zerknij ino na tył okładkiCopycat pisze:Whisky- alkohol szkodzki
Whiskey- alkohol irlandzki. (to jest oryginalna, pierwotna pisownia)
a czy ja go darzę ślepo uwielbieniem? chodzi tu o to, że był człowiekiem niezwykłym a nie, że po prostu był i dzięki temu jest zajebisty i trzeba mu mekki stawiaćBenson pisze: Uwielbiam ślepe uwielbienie, jakim darzą RR ludzie (...) Przykład, ile znasz przebojów Ryśka bez Dżemu?

Davenport pisze:Elevatorman napisał:
oczywiscie ale nie można mówić że dżem wszystko jemu zawdzięcza...
a czy gdzieś tak napisałem?

NiestetyElevatorman pisze:nie ale wielu ludzi uważa że Dżem= Rysiek ...
Copycat pisze: Whisky- alkohol szkodzki
Looz, chodziło mi o to, że obie pisownie są prawidłowe jeśli chodzi o alkohol, co do utworu to wiadomo.Davenport pisze:okej... a teraz zerknij ino na tył okładkiCopycat pisze:Whisky- alkohol szkodzki
Whiskey- alkohol irlandzki. (to jest oryginalna, pierwotna pisownia)
Łosz fak, musiałam być pijana:]Swarożyc pisze:Copycat pisze: Whisky- alkohol szkodzki
![]()