Właśnie gdy słysze gre Burra od razu uadje gręna perkusji, a w przypadku Nicka rzadko tak mam.Elevatorman pisze:jego styl gry może być ale nie uważam go za świetnego perkusiste wolałem Burra...
Ach Ten Nicko McBrain
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Re: Ach Ten Nicko McBrain
ja również wolałem gre Burr'a ... ten człowiek po prostu napieprzał we wszystko co miał pod ręką i w przeciwienstwie do innych tego typu "nawalaczy" świetnie to brzmiało ! 
ale Nick'a bardzo cenie za huuuumor przez duże H
ale Nick'a bardzo cenie za huuuumor przez duże H
Na pewno poczucie homoru, ale też za całkiem dobrą grę. No i AMOLAD :rocx
Burr grał dobrze ale był tylko rzemieślnikiem grającym bardzo siermiężnie. Nicko w przeciwieństwie do niego gra z dużym feelingiem, bardziej technicznie. w jego grze jest lekkość jakiej Clive, z całym szacunkiem dla niego, niestety nie miał.
uwielbiam go za to że miał ogromny wpływa na mnie osobiście i za to jakim jest luzakiem
uwielbiam go za to że miał ogromny wpływa na mnie osobiście i za to jakim jest luzakiem
Brzydki ale fajny za image
A mi się podoba jego zachowanie na koncertach. Zwłaszcza te głupie miny do kamery.
A poza tym (sorry za offtop) zobaczcie jego wdzianko na Maiden England.

- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Wdzianka to akurat oni wszyscy mieli śmiechowe, zwłaszcza w latach 80'Maciuś pisze:zobaczcie jego wdzianko na Maiden England
Ja tam bym wolał żeby się tak nie wygłupiał ale żeby był genialnym perkusistą 
o tym musisz zapomniec. Nicko stoi w miejscu wali w te bebny jak w poprzepalane garnki.Abstract pisze:genialnym perkusistą
to co powiesz o Manowarze ?Kratos pisze:Wdzianka to akurat oni wszyscy mieli śmiechowe, zwłaszcza w latach 80'Maciuś pisze:zobaczcie jego wdzianko na Maiden England
- Elevatorman
- -#Clansman

i pił TyskieJa tam bym wolał żeby się tak nie wygłupiał ale żeby był genialnym perkusistą Smile
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Przemilczę...Tomash pisze:to co powiesz o Manowarze ?
trudno sobie wyobrazic innego bebniarza w IM :rocx
idealne zgranie z basem, swoboda w grze.
bardzo dobry perkusista - tym ktorzy w to watpia polecam obejrzenie/posluchanie jego szkolek na perkusje.
fenomenalna technika gry na pojedynczej stopie (CSIT, TETMD) i ride (praktycznie w kazdym numerze).
nie zmienia to faktu, ze absolutny top swoich mozliwosci pokazal na SIT oraz SSOASS. od The X Factor stanal w miejscu (caly czas mowa o grze w IM) - baaardzo uproszczone partie perkusji (widzimisie Harrisa?).
cos w jego grze drgnelo na DoD, a na AMOLAD zrobilo sie calkiem ciekawie - ponownie slychac ten luz w grze
no wlasnie, Burra bardzo latwo nasladowac, z Nicko juz gorzej...

idealne zgranie z basem, swoboda w grze.
bardzo dobry perkusista - tym ktorzy w to watpia polecam obejrzenie/posluchanie jego szkolek na perkusje.
fenomenalna technika gry na pojedynczej stopie (CSIT, TETMD) i ride (praktycznie w kazdym numerze).
nie zmienia to faktu, ze absolutny top swoich mozliwosci pokazal na SIT oraz SSOASS. od The X Factor stanal w miejscu (caly czas mowa o grze w IM) - baaardzo uproszczone partie perkusji (widzimisie Harrisa?).
cos w jego grze drgnelo na DoD, a na AMOLAD zrobilo sie calkiem ciekawie - ponownie slychac ten luz w grze
eeeee porownaj sobie chociazby wykonania The Prisoner czy Hallowed Be Thy NameElevatorman pisze:jego styl gry może być ale nie uważam go za świetnego perkusiste wolałem Burra...
Filik10 pisze:Właśnie gdy słysze gre Burra od razu uadje gręna perkusji, a w przypadku Nicka rzadko tak mam.
no wlasnie, Burra bardzo latwo nasladowac, z Nicko juz gorzej...
b. trafne - wnioskuje ze kolega perkusista?adam IM pisze:Burr grał dobrze ale był tylko rzemieślnikiem grającym bardzo siermiężnie. Nicko w przeciwieństwie do niego gra z dużym feelingiem, bardziej technicznie. w jego grze jest lekkość jakiej Clive, z całym szacunkiem dla niego, niestety nie miał.
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Nicko to jest jajcarz...bardzo Go lubię. Zwłaszcza za BNW, za Amoladzik, i za to że wydaje się dobrym człowiekiem (kiedyś czytałam z Nim wywiad, mówił o Bogu, to było wzruszajace mimo że nie jestem pewna mojej wiary...)
Zeby sie rozerwac wystarzy obejzeć jak Nicko reklamuje wode 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
taaa ten filmik wymiataGienek pisze:Zeby sie rozerwac wystarzy obejzeć jak Nicko reklamuje wode
Cienie z małpek to była bomba :
to jego były paluchy? fajnie 
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
bingonurni pisze:b. trafne - wnioskuje ze kolega perkusista?adam IM pisze:Burr grał dobrze ale był tylko rzemieślnikiem grającym bardzo siermiężnie. Nicko w przeciwieństwie do niego gra z dużym feelingiem, bardziej technicznie. w jego grze jest lekkość jakiej Clive, z całym szacunkiem dla niego, niestety nie miał.
a co do Nicko to naprawde b.dobry bębniarz tylko niestety od jakiegoś czasu konwencja utworów IM nie pozwal mu na pokazanie na co go własciwie stać. aż łezka w oku się kręci jak słucham PoM i SiT. tam pokazywał klasę a teraz jest ludzkim metronomem
Zreszta na Live After Death Bruce powiedział (mniej wiecej) że Nicko jest po prostu zwariowany i szalony
a ten wyskoczył w smiesznej masce
a poza tym często na koncertach Nicko robi głupie miny do kamery 
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
szczegolnie dobija mnie pod wzgledem bebnow 'Virtual XI' albo taki 'Virus'...adam IM pisze:a co do Nicko to naprawde b.dobry bębniarz tylko niestety od jakiegoś czasu konwencja utworów IM nie pozwal mu na pokazanie na co go własciwie stać.
caly 'Life After Death' - tam jest granie....adam IM pisze: aż łezka w oku się kręci jak słucham PoM i SiT.
aczkolwiek w TROBB nie mam prawie nic do bebnowadam IM pisze: tam pokazywał klasę a teraz jest ludzkim metronomem prosto nie zawsze znaczy pięknie.
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.