No, to już cośNomad pisze:Artur, to żartowałem wtedy, Kill'em All mógłby dostac z 8/10 myśle.
A Matter of Life And Death - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: A Matter of Life And Death - oceny, wrażenia, recenzje!
- dostoevsky
- -#Assassin

Moim zdaniem Maiden wyczerpało się na Kill'em all 
-
Deleted User 1499
No ja nie mialem tak dobrze.Sporo czasu minelo zebym sie przekonal do tego utworu.A to za sprawa chyba najwiekszej nowosci.Nigdu nie slyszalem takiego Maiden.Ale utwor naprawde bardzo dobry i swietnie zagrany.Kratos pisze:Z tym się nie zgodzęsekcjazwlok pisze:The Legacy jest ciezkim do zrozumienia.Mi ten kawałek wszedł już po pierwszym przesłuchaniu
wiec bardzo niefortunnie uzyles slowa 'amatorszczyzna'Nomad pisze:Nie ,nie gram,
ja mam akurat zupelnie odmienne zdanie - w chwili obecnej nie wyobrazam tam sobie innych dzwiekow :soloNomad pisze: a solo jest słabe poprostu, jedne z najgorszych w karierze, od takiego zawodowca jak Dave, można oczekiwać więcej.
Steve z uporem maniaka operuje w nich ciagle tymi samymi akordamiNomad pisze:A tamte zwrotki są ogólnie fajne
no znalazl chociaz jeden ! :beerKratos pisze:ak dla mnie solówka Murraya jest poprostu zajebista
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
-
Deleted User 1499
Kill`em All jest straszna.Artur pisze:Spoko Zygfryd, teraz już będę stosował ten wzór![]()
A rozumiem, że to odnosimy do Maiden tak ?? Bo kiedyś Nomad stwierdził, że najlepsza płyta Mety, czyli "Kill 'Em All" to takie 4/10
troche offtopa: nie pisz postow o tak poznej porze, bo widocznie nie wiesz co piszesz! Kill'em All straszna? o kurde zatkalo mnie calkowiciesekcjazwlok pisze:Kill`em All jest straszna.
Tym to mnie rozwaliłeśNomad pisze:Different World 7/10, było jak było, słaby rocker,tam może grać początkująca kapela rockowa, a nie giganci heavy-metalu
Racja, mnie również, ale mam nadzieję, że się przyzwyczaję.Nomad pisze:denerwuje troche chórek w refrenie
Jest dobra, nawet bardzo, ale mogłaby być jeszcze lepsza.Nomad pisze:troche brak w tym utworze jakieś bardziej efektownej solówki
Mam nadzieję, że ci się spodoba za jakiś czas. Wiesz, jakbym miał tak patrzeć, że coś jest podobne do czegoś to nie mógłbym słuchać IM. To jest ich styl...Nomad pisze:Out of the Shadows 6,5/10- mało słuchałem,ale wątpie by mi sie spodobał, poprostu denerwuje mnie ta ballada, Bruce śpiewa tak bez uczucia, refren w balladzie jest najwazniejszy, a tu jest całkowicie bezbarwny, poza tym utwór jest autoplagiatem kilku innych utworów Maiden lub Bruce'a a to denerwuje...na plus solówki
To samo tutaj. Zresztą ja nie słyszę TETMD mimo iż bardzo lubię ten utwór (od razu bym skapował). Co do solówki, wiesz to nie jest 100% Dave'a , ale jest naprawdę dobrze. Jedna z lepszych solówek na albumie.Nomad pisze:Reincarnation ob Benjamin Breeg 7/10, kolejny słabszy utwór, po intrze kojarzącym sie nieco z Evil That Man Do... ...solo praktycznie zagrane po amatorsku też bardzo wkurza
Witam, chciałem zapytać o czym ogólnie jest ta płyta i dlaczego miałbym ją kupić? 
dlaaczego? bo jest naprawdę świetna nie sugeruj się tymi wybrednymi typami co ją tak nisko oceniają, o czym jest? jest o wojnie, religi, życiu i śmierciThimGrim pisze:Witam, chciałem zapytać o czym ogólnie jest ta płyta i dlaczego miałbym ją kupić?
Dlaczego kupić? Bo jest świetna. A tymi typami się nie przejmuj, oni wyznają BNW, to jest nieuleczalne
-
Deleted User 1499
Deep pisze:troche offtopa: nie pisz postow o tak poznej porze, bo widocznie nie wiesz co piszesz! Kill'em All straszna? o kurde zatkalo mnie calkowicie Shocked
Niestety o kazdej porze stwierdze to samo a tym albumie.Wole Ride The Lighting czy ...And Justice Of All , ale to nie o tym temat wiec sprawa zamknieta
Nie zgadzam sie z twoja opinie.Jak dla mnie bardzo dobra pozycja na albumie , solowka skromniejsza od pozostalych ale swietnie wkomponowane w calosc , no i ten ciezki Riff.Bardzo dobry numer.Nomad pisze:Reincarnation ob Benjamin Breeg 7/10, kolejny słabszy utwór, po intrze kojarzącym sie nieco z Evil That Man Do... ...solo praktycznie zagrane po amatorsku też bardzo wkurza
Faktycznie utwor troche przypomina wczesniejsze dokonania maiden(wasting love) czy solowe bruce(tears of the dragon).Ale mimo tego jest to bardzo przyjemny utwor do posluchania w chlodne wieczoryNomad pisze:Out of the Shadows 6,5/10- mało słuchałem,ale wątpie by mi sie spodobał, poprostu denerwuje mnie ta ballada, Bruce śpiewa tak bez uczucia, refren w balladzie jest najwazniejszy, a tu jest całkowicie bezbarwny, poza tym utwór jest autoplagiatem kilku innych utworów Maiden lub Bruce'a a to denerwuje...na plus solówki
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Przepraszam bardzo ja "wyznaję" BNW ale uważam, że AMOLAD to też świetny albumSzczur22 pisze:oni wyznają BNW
Hmm, skoro bezsprzecznie to dlaczego ciągle są debaty m.in. w tym temacieKratos pisze:bezsprzecznie jest BNW
Lepiej kupić jakaś inną ich płytke jak się nie maThimGrim pisze:Witam, chciałem zapytać o czym ogólnie jest ta płyta i dlaczego miałbym ją kupić?
Ja wyznaje Seventh SonaSzczur22 pisze: oni wyznają BNW
Znam mniej więcej twórczość IM, dlatego interesują mnie raczej ich ostatnie dokonania.Lepiej kupić jakaś inną ich płytke jak się nie ma
A album i tak już zamówiłem...
o ja jeszcze nie ocenialem :] imo 8/10 będzie
DoD daje 7,5-8/10 a Brave 10/10 wiec wynik AMOLAD jest b.dobry 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

A ja NumberaChudy pisze:Ja wyznaje Seventh SonaSzczur22 pisze: oni wyznają BNW
-
Deleted User 804
Do piątku codziennie w warszawskim antyradiu w kasprologi (13-16) kawałek programu jest poświęcony nowej płycie ironów i są puszczane wywiady z nimi(zazwyczaj po 15) Prawdopodobnie te wywiady dostanie później sanktuarium
Dodatkowo w tej audycji można wygrać nowe płyty maiden zarówno wersje cd jak i tą z DVD, promosy benka i plakaty promujące nowy album
Dodatkowo jak ktoś z wawy nie kupił jeszcze albumu to w sklepie muzycznym przy marcpolu w centrum pod pałacem może tego dokonać a oprócz płyty dostanie też plakat promujący ją. Liczba plakatów jest ograniczona więc jak komuś zależy to lepiej się streszczać.
Ceny płyt też przystępne
59 cd
83 CD+DVD
Dodatkowo w tej audycji można wygrać nowe płyty maiden zarówno wersje cd jak i tą z DVD, promosy benka i plakaty promujące nowy album
Dodatkowo jak ktoś z wawy nie kupił jeszcze albumu to w sklepie muzycznym przy marcpolu w centrum pod pałacem może tego dokonać a oprócz płyty dostanie też plakat promujący ją. Liczba plakatów jest ograniczona więc jak komuś zależy to lepiej się streszczać.
Ceny płyt też przystępne
59 cd
83 CD+DVD
nie będziesz zawidziony....ThimGrim pisze:Znam mniej więcej twórczość IM, dlatego interesują mnie raczej ich ostatnie dokonania.Lepiej kupić jakaś inną ich płytke jak się nie ma
I zrobiłeś głupioThimGrim pisze:Znam mniej więcej twórczość IM, dlatego interesują mnie raczej ich ostatnie dokonania.
Czemu mu kłamiesz?cellman pisze:nie będziesz zawidziony....