Za mało opcji... No ale jednak ameryka jak dla mnie z tych co są...Matek pisze:właśnie!!! a gdzie polska szkoła?! nie ma takiej opcji w ankiecie
Którą szkołę death metalu lubisz bardziej?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Którą szkołę death metalu lubisz bardziej?
znam. wielbie. palMareq555 pisze:
Slayer a znasz Edge of Sanity ? .
Mr Dan Swano, zloty czlowiek
Jazz is not dead, it just smells funny.
Nie głosuję, bo nie ma Polski...a mi ten zthrashowany death Vaderowy, orginalny w skali świata bardzo pasuje...zblackowany w wykonaniu Behemotha tyż.
Jam patriota, gdzie jest polska szkoła się pytam
Jam patriota, gdzie jest polska szkoła się pytam
reaktywacja
-
Stormshield
- -#Moonchild

Dorzucić jeszcze brazylijską, holenderską i polską scenę i będzie git 
Ja wybrałem opcje nr. 4. Why? Bo nie lubie death metalu. Dla mnie death metal to jest nap.... w perkusje i darcie ryja przez pomalowanego jak clown wokaliste, ktory ma glos jakby pił od miesiąca bez przerwy.
-
Stormshield
- -#Moonchild

W death metalu się nie malują.Szczur22 pisze:pomalowanego jak clown wokaliste
Jedyne co naprawdę podoba mi się z deathu to Bloodbath, Morbid Angel (?), Vader i Behemoth. No to mamy układ 1:1:2. A biorąc pod uwagę, że każdy zespół jest oryginalny jak na swoje pochodzenie to powinienem chyba zaznaczyć 'żaden'. Jakieś pomysły?
Oba. Lubię zarówno Death czy Nile, jak i Amon Amarth ;]
Ja również oddał głos na żadną gdyż nie przepadam generalnie za death.
a gdzie polska?
no ale skoro tak do skandynawia 
już nie mam tu najwięcej postów

... a co to za Polska szkoła death metalu
... i jakie zespoły byś wymienił poza VADER, BEHEMOTH -który notabene death metalowy jest od niedawna] i rewelacyjnym DECAPITATED - który bardzo dobrze przebija się na światowy rynek ... jednak co poza tymi zespołami
TRAUMA, SCEPTIC, DIES IRAE, HATE, DEVILYN - szanuje te kapele ale jednak o jakims wielkim sukcesie nawet wstyd mówić - te zespoły poza granicą kraju kompletnie sie nie liczą , tak więc o jakiej polskiej szkole death metalu chcecie tutaj dyskutować
... osobiścię szkoda mi tych zespołów które nagrały bardzo dobre materiały ale przepadły na rynku tj. HAZAEL, AHRET DEV, SIRRAH, GHOST, DAMNABLE, SLASHING DEATH i jeszcze kilka innych
... wracając do tematu wybrałem opcje 3 bo cenię obie szkoły death metalu - amerykańską za bezkompromisową brutalnosć, perfkecje techniczną i potężne miazdżące brzmienie [szczególnie te z Florydy] OBITUARY, MORBID ANGEL, DEICIDE, DEATH, CANNIBAL CORPSE, TERRORIZER ... co do melodyjnej skandynawi nie ukrywam że najbardziej cenię IN FLAMES a zaraz po nich UNLEASHED, ARCH ENEMY, THE CROWN, HYPOCRISY, EDGE OF SANITY
- jednak w tych obu przypadkach długo by wymieniać.
... wracając do tematu wybrałem opcje 3 bo cenię obie szkoły death metalu - amerykańską za bezkompromisową brutalnosć, perfkecje techniczną i potężne miazdżące brzmienie [szczególnie te z Florydy] OBITUARY, MORBID ANGEL, DEICIDE, DEATH, CANNIBAL CORPSE, TERRORIZER ... co do melodyjnej skandynawi nie ukrywam że najbardziej cenię IN FLAMES a zaraz po nich UNLEASHED, ARCH ENEMY, THE CROWN, HYPOCRISY, EDGE OF SANITY
Ostatnio zmieniony czw wrz 14, 2006 8:32 pm przez jesper, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Zapomniałeś o Dissenterze.
Najbardziej lubię amerykański (Vital Remains, Suffocation) i holenderski death (Prostitute Disfigurement).
Najbardziej lubię amerykański (Vital Remains, Suffocation) i holenderski death (Prostitute Disfigurement).
- Elevatorman
- -#Clansman

jeszcze zmienisz zdanieAbstract pisze:Ja również oddał głos na żadną gdyż nie przepadam generalnie za death.
tez tak myslałem jakies 3 lata temuSzczur22 pisze:Dla mnie death metal to jest nap.... w perkusje i darcie ryja przez pomalowanego jak clown wokaliste, ktory ma glos jakby pił od miesiąca bez przerwy.
trudno wybrać bo ze Szwcji bardzo lubie In Flames, Opeth, nie wiem czy ze Szwecji, ale ostatnio Amon Amarth też mi się dosc spodobało.
Z kolei w Ameryce jest mój ukochany Death, Cynic oraz Napalm death, ale również Canibal Corpse oraz Vital remains. Naprawde trudno wybrać, dlatego wstrzymuje się póki co od głosu
Z kolei w Ameryce jest mój ukochany Death, Cynic oraz Napalm death, ale również Canibal Corpse oraz Vital remains. Naprawde trudno wybrać, dlatego wstrzymuje się póki co od głosu
-
Stormshield
- -#Moonchild

1. To jest bardziej grindcoreesoka pisze:Napalm death
2. Wielka Brytania
Death metal zdecydowanie amerykanski, co do Skandynawii to oczywiste, ze kraina ta jest poza zasiegiem na polu Black Metal
Ostatecznie wybór padł na amerykę. Za Suffocation, Cynic, Terrorizer, Nile, Martyr (choć to w sumie Kanada) no i oczywiście Death. Z drugiej strony również nie zgorsze kapele jak Amoral, In Flames, czy Edge Of Sanity, ale mimo wszystko Death przeważa szalę na korzyść ameryki.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Zauważyłem, że jeżeli chodzi o Szwecję, to często padają tutaj nazwy grup tzw. melodyjnego death metalu (In Flames, Arch Enemy), który jest określany mianem Götebordzkiej sceny.
Jak chcemy mówić o szwedzkim death metalu to mówmy o Grave, Entombed, Dismember, Unleashed, bo to dwie różne sprawy.
Porównywanie np. Suffocation z In Flames nie ma zbytnio sensu, natomiast Morbid Angel z Grave już tak!
A tak przy okzaji Death - później zaczęli grać progresywny metal, który ciężko zakwalifikować do death metalu.
Jak chcemy mówić o szwedzkim death metalu to mówmy o Grave, Entombed, Dismember, Unleashed, bo to dwie różne sprawy.
Porównywanie np. Suffocation z In Flames nie ma zbytnio sensu, natomiast Morbid Angel z Grave już tak!
A tak przy okzaji Death - później zaczęli grać progresywny metal, który ciężko zakwalifikować do death metalu.
Właśnie... Entombed kurde zapomniłem o nich. Również zacny zespół to jest. Ale mimo wszystko dalej przeważa hameryka z powodu Death. A co do samej kapeli to ja raczej bym sklasyfikował ich (wczesny okres) jako death metal (późniejszy okres) jako technical death metal.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
ja bym sie zastanawial, bo to w sumie dwa rozne prezentowane swiaty.Stormshield pisze:natomiast Morbid Angel z Grave już tak!
Jazz is not dead, it just smells funny.