Ważne teksty Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ważne teksty Iron Maiden
Ja jak już pisałem w jakimś temacie utożsamiam się z Fear Of The Dark "I am a man who alks alone...." cytat opowiadający o mnie w sensie dosłownym i w przenośni.
a mi cholernie tekst Phantom'a się podoba ;]
pod wzgledem tekstow to XF i i tytulowa na no prayerjakos zapadly mi w pamieci...
XF pewnie przez swoj mroczny klimat.
XF pewnie przez swoj mroczny klimat.
anioł i hazardzista
Charlotte The Harlot 
Jak dla mnie to Dream of mirrors ;] Widzę siebie w tym tekście
jakby stary dobry dziadzio Steve myślał o mnie pisząc go 
Oczywiscie jeszcze refren z Powerslave'a
Oczywiscie jeszcze refren z Powerslave'a
nie mam takiego tekstu, ktory moglby mnie odzwierciedlac, a przynajmniej nigdy tak o tym nie myslalem, ale sa teksty, ktore wywarly na mnie wielkie wrazenie i zapadly gleboko w pamieci, a kiedy slucham tych utworow zawsze przechodza mnie ciarki
i tak: Hallowed By Thy Name to tekst, ktory chyba wywarl na mnie najwieksze wrazenie. wazne takze sa Blood Brothers, Dream Of Mirrors no i Judgement Of Heaven i jego poczatek, czyli "wiele razy myslalem o samobojstwie, ale to jest latwiejsza droga, bardziej egoistyczna. trudniej jest zyc dalej". jak dla mnie genialne. ciekawe ilu ludzi Harris uratowal tym tekstem
EDIT
jak ja moglem o tym zapomniec
no tak przeciez jest "The Evil That Man Do" i refren, ktory mam w opisie. taki banalny tekscik o milosci, a mowi wszystko co czuje
i podejrzewam, ze kazdy tak ma 
i tak: Hallowed By Thy Name to tekst, ktory chyba wywarl na mnie najwieksze wrazenie. wazne takze sa Blood Brothers, Dream Of Mirrors no i Judgement Of Heaven i jego poczatek, czyli "wiele razy myslalem o samobojstwie, ale to jest latwiejsza droga, bardziej egoistyczna. trudniej jest zyc dalej". jak dla mnie genialne. ciekawe ilu ludzi Harris uratowal tym tekstem
EDIT
jak ja moglem o tym zapomniec
no tak przeciez jest "The Evil That Man Do" i refren, ktory mam w opisie. taki banalny tekscik o milosci, a mowi wszystko co czuje
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ja najbardziej utoższamiam sięz Journeymanem i When Two Worlds Colide (jeśli się go odpowiednio odczyta)
Moim zdaniem wlaśnie też Journeyman ma w sobie dużo sensu i prawdy. Podobnie jest z Blood Brothers
10 ulubionych(chronologicznie)
-Halloweed Be thy Name
-Flight of Icarus
-Aces High
-Rime of the Ancient Mariner
-Wasted Years
-Sea of Madness
-Infinite Dreams
-Chains of Misery
-New Frontier
-Longest Day
Ironi wbrew pozorom mają dużo pięknych tekstów i dla mnie osobiście są najlepsi także pod tym względem, wiem zę to bardzo subiektywne zdanie, ale trudno. Bardziej na mnie działają takie teksty od tekstów Pink Floyd czy U2, które wszyscy zawsze chwalą.
-Halloweed Be thy Name
-Flight of Icarus
-Aces High
-Rime of the Ancient Mariner
-Wasted Years
-Sea of Madness
-Infinite Dreams
-Chains of Misery
-New Frontier
-Longest Day
Ironi wbrew pozorom mają dużo pięknych tekstów i dla mnie osobiście są najlepsi także pod tym względem, wiem zę to bardzo subiektywne zdanie, ale trudno. Bardziej na mnie działają takie teksty od tekstów Pink Floyd czy U2, które wszyscy zawsze chwalą.
Nomad a który to tekst był o Polakach :>? AH ?
Aces High,dlatego że Polscy piloci mieli 12% zestrzeleń podczas Bitwy o Anglię.
.......a dunczycy nie wiedzieli ze Aces High jest o polakach i wiemy doskonale jak skonczyli

Fear Of The Dark - często się boję w nocy, jak idę przez wieś 
Run To the Hils - Dlatego że Polacy nie zabili nawet 12% indian :>Nomad pisze:Aces High,dlatego że Polscy piloci mieli 12% zestrzeleń podczas Bitwy o Anglię.
Charlote The Charlott - bo opowiada o konflikcie moralno - społecznym. Tytułowa Ewka Dziewka, jest tylko przenośnią. Autorowi tekstu chodziło o opisanie pewnej klasy społecznej / kasty - jakimi są prostytutki.
:lol::lol:
Paschendale też jest o Polakach.Nomad pisze:Aces High,dlatego że Polscy piloci mieli 12% zestrzeleń podczas Bitwy o Anglię.
Maciuś pisze:Tytułowa Ewka Dziewka,
Błagam nie używaj tego glupiego tłumaczenia
Dokładnie. Lepiej pasuje Renata Szmata. :rocxEvE pisze:Maciuś pisze:Tytułowa Ewka Dziewka,![]()
Błagam nie używaj tego glupiego tłumaczenia
z pewnoscia Journayman i Blood Brothers