DVD - Live After Death

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: DVD - Live After Death

Post autor: Nomad »

No właśnie namiastka, po co mi namiastka, wole sobie iśc na nawet najgorszy koncert ,ale na żywo, niż oglądać coś przez szklaną szybę, poza tym mówie ze te koncerty i tak nieraz już sie widziało.
Wolałbym by Ironi zajęli sie wydawaniem płyt studyjnych, w latach 80 to w 5 lat potrafili zrobić tyle co przez ostatnie 15, ale cóż niech robią co chcą, byle by Polskę odwiedzali.
Awatar użytkownika
zygfryd
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: zygfryd »

Maiden England+jakiś koncert z trasy Somewhere on tour (byle z pełnym setem ~18 numerów). Nie uważam Live after deatha za wybitne wydawnictwo, toteż jego obecność na DVD lata mi i powiewa :). Pierwsze dwa warunki+dokument na poziomie tego z Early days i będę rad.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

LAD musi byc uwielbiam te trase i te wydawnictwo :)
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Ale LAD, tak jak Maiden England jest łatwo dostępne z laser disców, z perfekcyjną jakością, każde na 2DVD. Jeśli wyjdzie LAD i ME to wiele osób to wydawnictwo sobie po prostu daruje, mimo innego historycznego materiału. Inna sprawa, że LAD to wcale nie taki super hiper mega świetny koncert.
freeforce
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: freeforce »

Hallowed pisze:Ale LAD, tak jak Maiden England jest łatwo dostępne z laser disców, z perfekcyjną jakością, każde na 2DVD. Jeśli wyjdzie LAD i ME to wiele osób to wydawnictwo sobie po prostu daruje, mimo innego historycznego materiału. Inna sprawa, że LAD to wcale nie taki super hiper mega świetny koncert.
Popieram !! Ja sam mam wydanie na DVD obu tych koncertów ;)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Hallowed pisze:LAD to wcale nie taki super hiper mega świetny koncert
Też tak uważam :wink: Jest dobry, ale z nóg mnie nie zwalił.
Awatar użytkownika
Green Man
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Green Man »

ja bym chciał, żeby dali tam koncert z Donington 88 i jakiś z Somewhere on Tour, z World Slavery Tour to mi odojętne co :P
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Hallowed pisze:Ale LAD, tak jak Maiden England jest łatwo dostępne z laser disców, z perfekcyjną jakością, każde na 2DVD. Jeśli wyjdzie LAD i ME to wiele osób to wydawnictwo sobie po prostu daruje, mimo innego historycznego materiału. Inna sprawa, że LAD to wcale nie taki super hiper mega świetny koncert.
W oficjalnym obiegu tego nie ma i wątpię żeby zespół się tym przejmował. Tak samo jak Rock in Rio czy Ullevi, są dostępne ale i tak zespół najprawdopodobniej je wyda oficjalnie i wiele ludzi to kupi. Dlatego nie spodziewam się, że jeśli dali by zremasterowanego LaD i Maiden England w dobrej jakości to wiele osób by sobie to darowało bo już to mają.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Kratos pisze:
Hallowed pisze:LAD to wcale nie taki super hiper mega świetny koncert
Też tak uważam :wink: Jest dobry, ale z nóg mnie nie zwalił.
Wokal Bruca mis ię miejscami nie podoba za bardzo :P Ale i tak jest nieźle, bo kiedyś w ogóle nie lubiłem tego wydawnictwa :lol:
Hallowed
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Hallowed »

Piwowarus pisze:Tak samo jak Rock in Rio czy Ullevi, są dostępne ale i tak zespół najprawdopodobniej je wyda oficjalnie i wiele ludzi to kupi
Ale Rock In Rio i Ullevi to zapisy z telewizji. A dostępne 2-płytowe wersje LAD i ME z laser disców są na prawdę świetnej jakości i są identyczne pod względem zawartości z wersjami oryginalnymi na VHS. Oczywizm, że zespół nie zwraca na to uwagi, ale jestem pewien, że spora grupa ludzi, która to już ma darowałaby sobie TED part II. Sam osobiście chyba miałbym wątpliwości co do kupna, chyba, że Kevin Shirley okazałby się jakimś geniuszem i wyciągnął jeszcze lepszą jakość z tych wydawnictw. Wtedy kupuję w ciemno.
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

Kevin ma robić mix 5.1 Live After Death.
Oficjalnie Live Ater Death jest w wersji stereo. Tzn. jest jakaś wersja 5.1 niby ale ja tego nie słyszałem
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

arcos89 pisze:Ja tam tylko się zastanawiam nad, ceną tego wydawnictwa.
nigdy sie o to nie mamrtwie jakby co to sie martwie aby tylko dobrze wytloczyli :wink:
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

remi pisze:nigdy sie o to nie mamrtwie jakby co to sie martwie aby tylko dobrze wytloczyli
Jak za drogo to sie ściągnie :lol: :wink:
Zygmunt
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygmunt »

Jak wyjdzie DVD History Pt II, to kupuję w ciemno. Ja osobiście byłbym rad, gdyby załączyli oficjalne wydawnictwa LAD i Maiden England, bo mam to na 15 letnich kasetach VHS i dawno tego nie oglądałem. Jakby jeszcze dali to w 5.1, to wypas. Bardzo bym chciał aby dali chociaż 45 min. show z trasy Somewhere on Tour. Na 4 płycie mogą ewentualnie dać jakieś wywiady i rarytasy. Coś z Behind the Iron Curtain czy Donington 88.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

paniron pisze:jest jakaś wersja 5.1 niby ale ja tego nie słyszałem
I nic nie straciłeś bo to straszna kiszka :?
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Hallowed pisze:Jeśli wyjdzie LAD i ME to wiele osób to wydawnictwo sobie po prostu daruje
jestem tego samego zdania
BartSmith
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BartSmith »

Nomad pisze:No właśnie namiastka, po co mi namiastka, wole sobie iśc na nawet najgorszy koncert ,ale na żywo, niż oglądać coś przez szklaną szybę, poza tym mówie ze te koncerty i tak nieraz już sie widziało
Tej, my tu gadamy o okresie 1984-1988, tak więc NIE MOGŁEŚ być na nich (chyba, że masz machinę czasu w pokoju o której nie wiemy). O to mi chodziło...

Wiadomo, że koncert na żywo jest sto razy lepszy, ale jak się nie ma co się lubi to... :wink:
Dobra, ale nie każdy wie, że takie coś istnieje (tymbardziej nie umie tego zdobyć). Jest też wiele osób, które wolą kupować oryginalne wydawnictwa niż dać zarabiać jak to nazywają "oszustom" itp. A lepiej mieć perfekcyjnej jakości remaster na dvd niż zużytą kasetę VHS. A laser disc'y mimo iż są o wiele lepsze niż VHS'y to nadal nie są takie jakie powinny być. Chociażby dźwięk! Ja czekam na LAD i ME (mimo iż LAD nie jest taki super to i tak chcę to mieć bo to lepsze niż nic) bo i tak to kupię.

A tak przy okazji widzieliście ile kosztują VHS'y na necie (np. na fan.pl)? Są często droższe niż dvd!
paniron pisze:Tzn. jest jakaś wersja 5.1 niby ale ja tego nie słyszałem
Nie ma. To co jest 5.1 mix to tylko namiastka tego co można wyciągnąć z oryginalnego nagrania. Mowa tutaj o wydaniu brazylijskim.

Hallowed, zobacz jaki jest dźwięk na Beast Over Hammersmith, dla mnie super! Laser disc'i są świetne, ale nie idealne.
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Na GY DvD chciałbym przede wszystkim, jak większość, zobaczyć coś z Somwhere on Tour. Chociaż jakies 30 minut materiału. Poza tym fajnie by było ujrzeć LAD, ale jeśli mają go wydać osobno to może by tak Behind the Iron Curtain?? przynajmniej jakies fragmenty. Poza tym z trasy z '88 roku to mogliby dac Donnington. Materiał na dokumencie też mógłby byc przeplatany kawałkami z Polski '84 (jeśliby ich nie dali normalnie na dysku). Swoją drogą, co by nie było, i tak kupię :D A ten pomysł z dodatkowymi figurkami Eddiego niczego sobie :beer
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

A tak swoją drogą, ciekaw jak się będzi nazywać history tour part 3 :D
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

A będzie wogóle część trzecia? Wg mnie to są trasy robione po to żeby przypomnieć tą starszą Maiden :)
ODPOWIEDZ