System Of A Down

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Re: System Of A Down

Post autor: syzygy »

Filik10 pisze:Numery takie jak Attack, Kill Rock N' Roll, Holy Mountains czy Soldier Side zamiatają
no, akurat te co wymieniłes są znośne, może trochę przesadzam z tym dnem :P
Filik10 pisze:Lonley day nie lubie
ale to jest po prostu tragiczne.
Filik10 pisze:przez te dziecia co to gdzieś tam usłyszały
ja kiedyś w barze usłyszałem pomiędzy bytnejkami :D
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

syzygy pisze:
Filik10 pisze:przez te dziecia co to gdzieś tam usłyszały
ja kiedyś w barze usłyszałem pomiędzy bytnejkami :D
Ja tam 2 dni temu w Bravo (pożyczonym od kumpeli) przyczytałem, że mają sie rozpaść. Ba, zaraz obok była notka o Bullet For My Valentain :shock: :shock:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

chyba tylko na zawieszeniu dzialalnosic sie skonczylo...i to juz jakis czas temu...i Bullet for my Valentine ;]
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

S1MON pisze:chyba tylko na zawieszeniu dzialalnosic sie skonczylo...i to juz jakis czas temu...i Bullet for my Valentine ;]
Ale wiesz, Bravo donosiło o tym jak to oni jeźdzą osobnymi autobusami itp. typowe poltki. O zawieszeniu wiem już od ponad pół roku i to mnie nie sadysfakcjonuje :? . A z tym bullet to sięjedengo e uczepiłeś :P :wink:
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

no taki jestem, ze jak sie uczepie to trzymam za jaja do konca...nie (po)puszcze
Maciuś
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Maciuś »

Chyba nigdy nie przekonam się do tego zespołu. Nie kapuję co ludzie w nich widzą? Kilka piosenek nawet, nawet - ale reszta... Po prostu ich nie lubię.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Napewno myślą że jest to zespół ,który walczy ,że wykazuje się niezależnością, i dlatego tysiące alter-dzieciaków tak ich lubią, zresztą starczy wyjśc na ulice by zobaczyć, nie mówiąc o szkołach.
Tak naprawde teksty tego zespołu to tanie politykowanie, i są tak płytkie jakt teksty Britney,albo i bardziej.Poprostu nie cierpię takiej obłudy, robią wode z mózgu dzieciom, i teraz 13 letnie dzieci wypisują na blogach że czują sie wrogami systemu i walczą o anarchię i pokój...to nienormalne jest,ale takie bęcwały jak SOAD mają w tym swój udział .
Przecież ten zespół jest częscią Amerykańskiego show-buissnessu ,a muzycy zarabiają fortuny,chyba już sami nawet tego nie ukrywają. Kłamanie że się o coś walczy jest wyjątkowo żałosne, jak kiedyś w jakiejś gazecie przeczytałem żę SOAD to jeden z najlepszych obecnie zespołów heavy-metalowych :lol: ,który wybił się mimo że pochodzi z Armenii i dystansuje się od show-buissnessu(tak..bardzo), i co z tego że stamtąd pochodzi, dlaczego nikt nie napisze o Arii,też są ze Wschodu...
Dla mnie w Modern Talking jest więcej metalowości,heh.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Nomad pisze:Tak naprawde teksty tego zespołu to tanie politykowanie, i są tak płytkie jakt teksty Britney,albo i bardziej.
a jaki tekst znasz? tylko tyle zapytam. . przytocz choć jeden przykład. jestem pewien że nie znasz ani jednego tekstu soad.

a o SOAD mogę powiedzieć tyle że to jeden z najważniejszych zespołów przełomu wieków i żaden zaślepiony ignorant, który tylko stare grania za słuszne uważa tego nie zmieni.
a jeszcze jedna sprawa. może ostatnie dwie płyty systema to komercha ale znając ich począki tylko głupiec może stwierdzić że chcieli grać dla zbuntowanych dieci...
Nomad pisze:Dla mnie w Modern Talking jest więcej metalowości,heh.
w systemie jest więcej "metalowości" (cokolwiek to znaczy) niż w judas priest. i co na to powiesz? tak samo głupie i tyle samo w tym sensu.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Jak nie znam,jak znam, wszystkie o tym samym, niszczenie środowiska,rasizm prezydent Bush, wojna w Iraku ,Hollywood..stare ograne tematy itd. Robienie z siebie jakiś buntowników itd. Ja gardzę tmyi którzy w swoich tekstach mają agresywne teksty polityczne, wiesz można robić to z klasą ,sugerować...,ale taka propaganda to poprostu nie uchodzi, jak tak można, muzyka ma dawać radośc ,a nie być taką chamówą, i mi nie chodziło czy to komercha czy nie, bo ja mam to głęboko gdzieś , chodzi o to że jest to po prostu tania propaganda, a dobrze wiesz że jak sie ma 13-lat to sie wszystko chwyta jak młody pelikan. I potem taki dzieciak ma styl myślenia ukształtowany przez takich prowokatorów a nie przez rodziców.
Dalej uważam że dance lat 80 ma więcej wspólnego z heavy-metalem niż mają z nim jakieś zespoły które odpieprzają kampanie wyborczą ,chocby w tym ze ta muzyka ma ten sam cel, dawanie ludziom radości, jest przebojowa, melodyjna itd.
Ostatni post w tym temacie.
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Ja tam chłopaków lubię, ale nie za teksty, nie za ich ogólny wizerównek bojowników, tylko za tą porypaną, chaotyczną muzykę, której słuchając mozna się czasem pośmiać
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Nomad pisze:Jak nie znam,jak znam, wszystkie o tym samym, niszczenie środowiska,rasizm prezydent Bush, wojna w Iraku ,Hollywood..stare ograne tematy itd.
to daj przykład. wklej tekst albo rzuć chociaż tytułem utworu. bo po takich wypowiedziach nadal jestem pewien że nie znasz...
Nomad pisze:a dobrze wiesz że jak sie ma 13-lat to sie wszystko chwyta jak młody pelikan. I potem taki dzieciak ma styl myślenia ukształtowany przez takich prowokatorów a nie przez rodziców.
to chyba po swoim przypadku mówisz... poza tym popatrz na dzieci słuchające systema a na dzieci słuchające choćby hip hopu. i czy problem leży na pewno w systemie? zresztą niewiele osób przywiązuje wagę do tych tekstów, a w naszym przypadku niewiele dzieciaków je rozumie.
Nomad pisze:Ja gardzę tmyi którzy w swoich tekstach mają agresywne teksty polityczne, wiesz można robić to z klasą ,sugerować...,ale taka propaganda to poprostu nie uchodzi, jak tak można, muzyka ma dawać radośc ,a nie być taką chamówą, i mi nie chodziło czy to komercha czy nie, bo ja mam to głęboko gdzieś , chodzi o to że jest to po prostu tania propaganda,
w ogóle nie masz pojęcia o czym piszesz. nie twierdze nagle że system ma teksty o motylkach ale te Twoje "fakty" są śmieszne. żyjesz w jakimś swoim świecie, kompletnie nierealny, nawtykałeś sobie w łeb jakiś pierdół i z oślim uporem trzymasz się ich, w ogóle nie mając styczności z rzeczywistością. stworzyłeś sobie jakieś tam własne "prawdy" i jesteś i fanatycznym wyznawcą...... żal mi Ciebie...
Wrath
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Wrath »

Nomad, nie rozumiem Cię...dlaczego jeżeli coś Ci się nie podoba to jedziesz po tym jak tylko się da? nie potrafisz zrozumieć, że ktoś moze lubic coś czego Ty nie znosisz? słyszałeś choć jedną płytę SOAD?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ja nie chce się wypowiadać w tym temacie,napisałem jeden post ,nie trzeba tego zaraz wielce cytować, więc napisze ostatni raz, nie pisze tu o SOAD jako zespole muzycznym,tylko zjawisku społecznym,bo takie zespoły to już są zjawiska społeczne, tak samo np.w Europie Manu Chao ,chodzi o propagandę polityczną nie o muzyce, muzyka mnie nie obchodzi, nie znam jej zbyt dobrze więc nie oceniam,tylko teksty i działania poza sceną.Była płyta z utworami przeciwko polityce Busha, śpiewał tam wokalista RATM, System of a Down ,Green Day i inni..bardzo miłe,ale jak robią takiego,już nie są artystami.
Nie słyszeliście o tmy że wielu muzyków Amerykańskim angażowało się w kampanie Demokratów w USA np.Green Day, Madonna, Pearl Jam itd, to jest fajne jak muzyk jest marionetką w rękach polityków? to jest żałosne wg.mnie, tak nienawidzi tego Busha że wszystko by zrobili by przegrał,ale mimo to wygrał.
Matek jak nie podoba ci się jakieś moje zdanie, skoncentruj sie na tym co pisze,a nie kto pisze.

To jest naprawdę ostatni post w tym temacie.
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Nomad pisze:Hollywood..stare ograne tematy
Znasz inny zespół który ma teksty o tym, że w Hollywood częściej na ulicy spodkasz prostytuki i narkomanów niż gwiazdy? Bo ja osobiście nie.
Xanathos
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Xanathos »

Do niedawna gardziłem tym zespołem. Zupełnie nie rozumiałem fenomenu tej kapeli. Potem jakoś pożyczyłem od kumpla Hypnotize. I co? Okazało się, że zespół na którym wcześniej wieszałem psy gra całkiem niezłą muzykę. Płytka pozostawała w odtwarzaczu kilka dni :D
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Xanathos pisze:Do niedawna gardziłem tym zespołem. Zupełnie nie rozumiałem fenomenu tej kapeli. Potem jakoś pożyczyłem od kumpla Hypnotize. I co? Okazało się, że zespół na którym wcześniej wieszałem psy gra całkiem niezłą muzykę. Płytka pozostawała w odtwarzaczu kilka dni :D
No i to jest madra osoba :) . Witamy w (dużym) klubie maniaków S. O. A. D. i (mniejszym) klubie maniaków Hypnotize :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Xanathos pisze:Okazało się, że zespół na którym wcześniej wieszałem psy gra całkiem niezłą muzykę. Płytka pozostawała w odtwarzaczu kilka dni
tyk\le, że hupno, to najfgrssze co nagrali, posłuchaj takeigo Toxicity albo Steal This Album, to jest dopiero cos :D
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

Wrath pisze:Nomad, nie rozumiem Cię...dlaczego jeżeli coś Ci się nie podoba to jedziesz po tym jak tylko się da? nie potrafisz zrozumieć, że ktoś moze lubic coś czego Ty nie znosisz? słyszałeś choć jedną płytę SOAD?
to akurat nie jest dla mnie argument. ok, nomad pisze dziwactwa i też się z tym nie zgadzam. ale z drugiej strony mam już dosyć tych 'grzecznych' dyskusji. jak uważam coś za gówno, to nie widzę powodów żeby tego nie pisać. nie trzeba zaraz wszystkiego prymitywnie jechać (nie chodzi mi tu o kłótnie, bo bez sensu ścierać się zbytnio o muzykę), ale no kurde ile można pisać "oczywiście szanuję twój gust, ale mi się to nie bardzo podoba". miejmy odwagę wypowiedzieć własne zdanie :wink:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Serj Tankian kończy prace nad pierwszą solową płytą. Longplay znanego z formacji System Of A Down wokalisty zatytułowano "Elect The Dead".

Jak zapewnia twórca, będzie to rockowy album, jednak z wieloma elementami progresywnymi, a także z pewną klasyczną, wręcz operową atmosferą. - Ma bogate brzmienie, użyłem bardzo wielu różnych instrumentów - wyjaśnia Tankian. - Szykując ten materiał byłem tak samo podekscytowany, jak przy pierwszym krążku System Of A Down.

Dzieło jest bardziej osobiste i intymne, niż dorobek macierzystej formacji artysty. Fani nadal mogą liczyć na zaangażowane politycznie teksty i poczucie humoru, powinni jednak również spodziewać się romantycznych i miłosnych piosenek.

"Elect The Dead" ukaże się nakładem należącej do Tankiana wytwórni Serjical Strike. Większość nagrań została zarejestrowana w studiu muzyka w Los Angeles. Choć sam grał na większości instrumentów, podczas sesji wspomagali go perkusiści John Dolmayan i Bryan "Brain" Mantia, a także Dan Monti na gitarze i basie oraz Ani Maldjian na niektórych instrumentach smyczkowych.

omg, w takim razie na to też bardzo czekam. :D bardzo lubię jego głos, a tutaj nareszcie nie będzie mu się wpieprzał malakian.
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Kawałek z nadchodzącej płyty Serja:
http://rapidshare.com/files/46158158/02 ... jority.mp3

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ODPOWIEDZ