znam wiele osób ,którym nie podoba sie gra Nicko w tym kawałku. Mi akurat też się własnie podoba. Jest tam trochę schematu ale to IMO dobrze. Nie każdy musi grać takie rzeczy jak Portnoynurni pisze:aczkolwiek w TROBB nie mam prawie nic do bebnow
Ach Ten Nicko McBrain
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Ach Ten Nicko McBrain
kawalek nie jest skomplikowany wiec udziwnianie bebnow moglo by mu tylko zaszkodzic.Abstract pisze:znam wiele osób ,którym nie podoba sie gra Nicko w tym kawałku. Mi akurat też się własnie podoba. Jest tam trochę schematu ale to IMO dobrze. Nie każdy musi grać takie rzeczy jak Portnoy
oceniajac plyte napisalem ze ten numer to muzyczny walec - ciezki, wolno toczacy sie - wg mnie nie ma tu miejsca na skomplikowane bebny.
to tak jakby sie czepiac gry Ulricha w 'Sad But True'...
dla bardziej wtajemniczonych - posluchajcie w TROBB gry na hi-hacie...
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Tylko ,że tu jest problem ,bo hi-hatu (stopą) bardzo częto nie słychać wogóle , a tylko widać na koncertówkach
nurniemu chyba chodziło raczej o to co Nicko wyprawia na tym break'u uderzając pałami.Abstract pisze:Tylko ,że tu jest problem ,bo hi-hatu (stopą) bardzo częto nie słychać wogóle , a tylko widać na koncertówkach
miesza niezgorzej ale to wszystko już było na PoM i SSotSS
Bardzo dobrze słychać pracę hi-hata na tym albumie.Abstract pisze:Tylko ,że tu jest problem ,bo hi-hatu (stopą) bardzo częto nie słychać wogóle , a tylko widać na koncertówkach
Ale mi chodzi o koncerty. Na albumie to jedno ,ale na koncertach raczej słabo słychać hi-hat Nicko
eeeee ja bebnowo zboczony jestem i takie rzeczy zdarza mi sie wylapacAbstract pisze:hi-hatu (stopą) bardzo częto nie słychać wogóle , a tylko widać na koncertówkach
ale
dokladnieadam IM pisze:nurniemu chyba chodziło raczej o to co Nicko wyprawia na tym break'u uderzając pałami.
Ale co to ma do rzeczy w przypadku, kiedy Nurni pisał o tym, żebyśmy zwrócili uwagę na pracę hi-hata w 'Reincarnation Of Benjamin Breeg'?Abstract pisze:Ale mi chodzi o koncerty. Na albumie to jedno ,ale na koncertach raczej słabo słychać hi-hat Nicko
na AMOLAD mozna wylapac wiecej takich smaczkow jak w TROBB.
reasumujac - przy tym albumie czerpie duzo wieksza przyjemnosc ze sluchania bebnow niz mialo to miejsce przy niektorych poprzednikach.
reasumujac - przy tym albumie czerpie duzo wieksza przyjemnosc ze sluchania bebnow niz mialo to miejsce przy niektorych poprzednikach.
Jeżeli ktoś się specjalnie wsłuchuje w bębny to napewno wszystko wyłapie
i tu jesteś w dużym blędzieAbstract pisze:Na albumie to jedno ,ale na koncertach raczej słabo słychać hi-hat Nicko
takie tam moje zboczenie...Abstract pisze:Jeżeli ktoś się specjalnie wsłuchuje w bębny to napewno wszystko wyłapie
chociazby Rock In Rioadam IM pisze:i tu jesteś w dużym blędzieAbstract pisze:Na albumie to jedno ,ale na koncertach raczej słabo słychać hi-hat Nicko
jak to dobrze ze nie jestem samnurni pisze:takie tam moje zboczenie...Abstract pisze:Jeżeli ktoś się specjalnie wsłuchuje w bębny to napewno wszystko wyłapie![]()
Sam też się wsłuchuje często w perkusje 
:beeradam IM pisze:jak to dobrze ze nie jestem sam
Abstract pisze:Sam też się wsłuchuje często w perkusje
no w przypadku gry Nicko, w wiekszosci numerow jest czego posluchac :rocx
nurni pisze:no w przypadku gry Nicko, w wiekszosci numerow jest czego posluchac
Tak, ale nie ukrywajmy , że są lepsi perkusiści
tak jak i są lepsi gitarzyci, basiści oraz wokaliści 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Znajdzie się, ale dla mnie jeśli się porówna wszystkich ludków z zespołu do reszty świata, to Nicko jest jednak najsłabszy (przerasta go więcj perkusitów, niz Bruce wokalistów itp.)
po tej wypowiedzi wnioskuje, ze niestety pojecia o grze na perkusji nie masz... oczywiscie masz prawo ocenic na zasadzie 'podoba mi sie bardziej lub mniej niz inni', ale wierz mi ze technicznie Nicko do slabeuszy nie nalezy - szczegolnie biorac pod uwage jego gre na pojedynczej stopie.Filik10 pisze:Znajdzie się, ale dla mnie jeśli się porówna wszystkich ludków z zespołu do reszty świata, to Nicko jest jednak najsłabszy
mialem kiedys okazje obejrzec w tv solowy pokaz Nicko (jeden z wielu, z ktorymi jezdzi na rozne pokazy - swoja droga byle kogo tam sie tez nie zaprasza) i dopiero wtedy w pelni docenilem go jako bebniarza.
ciekawostka 1) Mike Portnoy of Dream Theater has said that -- 'I may fit fourty different patterns into a song and Nicko only thirty, but his will still sound better and more technical.'
ciekawostka 2) http://www.digitaldreamdoor.com/pages/b ... mmers.html
Nicko na pozycji 24/100.
oceniano za: wplyw na innych, innowacyjnosc, oryginalnosc i oczywiscie technike.
adam IM pisze:tak jak i są lepsi gitarzyci, basiści oraz wokaliści
Filik10 pisze:Nicko jest jednak najsłabszy
Jak to się dzieje, że są lepsi basiści, wokaliści, gitarzyści i perkusiści, a nie ma lepszego zespołu?Abstract pisze:są lepsi perkusiści