Trivium
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Trivium
Przesłuchałem właśnie Crusade, i baaaardzo mi się podoba. Taka nowoczena, dobra Metallica
Świetny support dla Maiden
jeszcze nie sluchalem
dzisiaj juz na 100% przeslucham i sie wypowiem 
sory, ze 2 posty pod rząd, ale informacja u góry jest nieaktualna 
właśnie skończyłem słuchać i jestem bardzo zadowolony
zwykle nie potrafię zbyt wiele powiedziec po jednym przesluchaniu więc ograniczę się jedynie do stwierdzenia, ze warto przesluchac
naprawdę wartościowa płytka, inna niż poprzednie, wokalista już nie ryczy tak bardzo jak na Ascendancy :] ogólnie z płytki podoba mi się jakieś 80% materiału, 2 czy 3 piosenki nie spodobały mi się, ale jestem pewien, ze wraz z kolejnymi przesluchaniami to się zmieni 
właśnie skończyłem słuchać i jestem bardzo zadowolony
podważasz słowa wyroczni Mikiego? :closedWrath pisze:jestem bardzo zadowolony
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Jeszcze całego albumu nie słuchałem, ale niebawem nadrobię zaległości. 3 kawałki, które znam są b. dobre - zespół ewoluuje i stara się dotrzeć do większej liczby słuchaczy. Niestety grając ciągle metalcore nie staliby się nową Metallicą, a tak mają na to jak najbardziej szanse. Życzę im powodzenia, bo talentu im nie brak - śmiem twierdzić, że są bardziej utalentowani od Mety! :rocx :solo
Mogę prosić na priv o namiary jak zdobyć nowe Trivium?? Z góry thx!!!
Mogę prosić na priv o namiary jak zdobyć nowe Trivium?? Z góry thx!!!
- Elevatorman
- -#Clansman

a w życiu .....śmiem twierdzić, że są bardziej utalentowani od Mety! YEAH! OK
ale dobre to to jest
ja tezWrath pisze:jestem bardzo zadowolony
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Co to za HerezjeWICKER MAN pisze:Jeszcze całego albumu nie słuchałem, ale niebawem nadrobię zaległości. 3 kawałki, które znam są b. dobre - zespół ewoluuje i stara się dotrzeć do większej liczby słuchaczy. Niestety grając ciągle metalcore nie staliby się nową Metallicą, a tak mają na to jak najbardziej szanse. Życzę im powodzenia, bo talentu im nie brak - śmiem twierdzić, że są bardziej utalentowani od Mety!
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Technicznie są lepsi. Matt i Corey są niesamowitymi gitarzystami, nawet Kirk przyznał, że go technicznie przerastają. Tak samo jeśli chodzi o sekcję rytmiczną. Travis i Paolo wymiatają! Zwłaszcza na żywo! :solo
Co do The Crusade to jestem po 2 przesłuchaniach i album naprawdę mi się podoba!!
Na uwagę zasługują Ignition, And Sadness Will Sear (wspaniały klimat), To The Rats i tytułwy Crusade - 8-minutowy kawałek instrumentalny przypominający momentami np. Rime of The Ancient Mariner Maiden, a także dokonania Mety i Dream Theater. Widać, że chłopaki się rozwijają i szukają swojego stylu - i wg. mnie zmierzają w dobrym kierunku! :rocx
Co do The Crusade to jestem po 2 przesłuchaniach i album naprawdę mi się podoba!!
Na uwagę zasługują Ignition, And Sadness Will Sear (wspaniały klimat), To The Rats i tytułwy Crusade - 8-minutowy kawałek instrumentalny przypominający momentami np. Rime of The Ancient Mariner Maiden, a także dokonania Mety i Dream Theater. Widać, że chłopaki się rozwijają i szukają swojego stylu - i wg. mnie zmierzają w dobrym kierunku! :rocx
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Powiedział to pewnie z grzecznośći, jak dla mnie Trivium nigdy nie przerośnie MetyWICKER MAN pisze:Technicznie są lepsi. Matt i Corey są niesamowitymi gitarzystami, nawet Kirk przyznał, że go technicznie przerastają.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Technicznie już przerośli, jeśli chodzi o całokształt to pogadamy za kilkanaście lat. 
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

Jak dla mnie to jeszcze dużo im brakuje, przede wszystkim doświadczenia. Masz rację pogadamy za kilka latTechnicznie już przerośli, jeśli chodzi o całokształt to pogadamy za kilkanaście lat.
dobrze powiedział ktoś na innym forum
choć ja tak sam nie gadamPo stokroć wolałem ich dziewczęce emo-gejkowanie niż obecne thrasho-gejkowanie .
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

miki, po premierze Ascendancy też wypowiadałeś się w podobnym tonie, a dziś uważasz go za kultowy album. Jeśli lubisz Metallicę to nie ma bata - The Crusade musi Ci się spodobać! :rocx
Mógłbym na PW prosić jakieś namiary na "The Crusade"?? Z góry dzieki... :rocx
Mi jak na razie wokal nie przypadł za bardzo do gustu.
Zobaczymy za jakiś czas...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

A słuchałeś Crusade czy Ascendancy?paniron pisze:Mi jak na razie wokal nie przypadł za bardzo do gustu.
Jak dla mnie The Crusade to, obok AMOLAD, metalowy album roku.
ja tak pisałem?WICKER MAN pisze:miki, po premierze Ascendancy też wypowiadałeś się w podobnym tonie, a dziś uważasz go za kultowy album.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Tak. Pisałeś kiedyś (bodajże w podsumowaniu albumów wydanych w 2005 roku), że Ascendancy jest bez polotu i oceniłeś go b. przeciętnie.
A w tej chwili to przecież klasyk gatunku jeśli chodzi o metalcore.
Jeśli lubisz Metę to naprawdę nie rozumiem jak możesz nie polubić The Crusade.
BTW widziałem Cię chyba pod Stodołą pod Obituary... Mogłeś przyjść się przywitać.

Jeśli lubisz Metę to naprawdę nie rozumiem jak możesz nie polubić The Crusade.
BTW widziałem Cię chyba pod Stodołą pod Obituary... Mogłeś przyjść się przywitać.
Słyszałem tylko Ascendancy. Muzyka daje rade tylko ten wokal jakiś taki...WICKER MAN pisze:A słuchałeś Crusade czy Ascendancy?
a może, muszę to zobaczyć jeszcze raz.WICKER MAN pisze:Tak. Pisałeś kiedyś (bodajże w podsumowaniu albumów wydanych w 2005 roku), że Ascendancy jest bez polotu i oceniłeś go b. przeciętnie. A w tej chwili to przecież klasyk gatunku jeśli chodzi o metalcore.
Jeszcze ten nowy materiał zobacze pewnie.
BTW, ja powiedziałem cześć, na pewno