Megadeth
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
obserwator
- -#Long distance runner

Re: Megadeth
przypadkiem natknąłem się na info skąd wzięła się nazwa MegadetH
"Sama nazwa pochodzi od jednostki miar oznaczającej śmierć miliona osób w wyniku eksplozji nuklearnej, Dave natrafił na nią na ulotce jednego z polityków i uznał, że jest to świetna nazwa dla zespołu grającego ostrą, ciężką muzykę"
"Sama nazwa pochodzi od jednostki miar oznaczającej śmierć miliona osób w wyniku eksplozji nuklearnej, Dave natrafił na nią na ulotce jednego z polityków i uznał, że jest to świetna nazwa dla zespołu grającego ostrą, ciężką muzykę"
mtszły
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Czytałem to w jaimś artykule. A wersje studyjne słuchałem i wokal nadal nie pasujeobserwator pisze:przypadkiem natknąłem się na info skąd wzięła się nazwa MegadetH
6 marca 2007 nakładem Image Entertainment ukaże się koncertowy album Megadeth zatytułowany "That One Night: Live in Buenos Aires". Album ten, jak wskazuje jego tytuł, nagrany został w Buenos Aires, podczas koncertu w dniu 9 października 2005 i ukaże się zarówno w formacie CD, jak i DVD. Przypomnijmy, iż nowy album Megadeth "United Abominations" ukaże się najprawdopodobniej 7 lutego 2007 nakładem Roadrunner Records.
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
obserwator
- -#Long distance runner

świetna sprawa, megadeth zawsze chciało wydać koncertówkę pochodzącą z argentynyslayer pisze: marca 2007 nakładem Image Entertainment ukaże się koncertowy album Megadeth zatytułowany "That One Night: Live in Buenos Aires". Album ten, jak wskazuje jego tytuł, nagrany został w Buenos Aires, podczas koncertu w dniu 9 października 2005 i ukaże się zarówno w formacie CD, jak i DVD.
to jest chyba koncert, który był grany podczas festiwalu "pepsi music rock festival" i jest dostępny w bardzo dobrej jakości na bootlegu
megadeth zagrało wtedy aż 26 utworów
1. Blackmail the Universe
2. Set the World Afire
3. Skin o' my Teeth
4. The Scorpion
5. Wake up Dead
6. In My Darkest Hour
7. Die Dead Enough
8. She Wolf
9. Reckoning Day
10. A Tout le Monde
11. Angry Again
12. Train of Consequences
13. Dave
14. Hangar 18
15. Return to Hangar
16. Of Mouse and Men
17. Dave / I'll Be There
18. Tornado of Souls
19. Trust (partially in Spanish)
20. Something I'm Not
21. Kick the Chair
22. Dave / Coming Home (to Argentina)
23. Symphony of Destruction
24. Sweating Bullets
25. Peace Sells
26. Dave / Band Intro / Holy Wars / Silent Scorn / Dave
tutaj macie linki video do 3 kawałków z tego koncertu
http://youtube.com/watch?v=RKSd4-6jY3I
http://youtube.com/watch?v=j86FDwlU-Ic
http://youtube.com/watch?v=CbI1xwfhp3A
mtszły
Poczekamy, zobaczymy
NAjpierw na pewno kupię nowego studyjniaka, chociaż wolałbym, by nie był w tak złodziejskiej cenie jak "The System Has Failed".... który nadal widzę w MM za 60zł, a przecież na Mysticu sprzedają to za 40zł.. co jest grane ??
A koncertówkę to ja najpierw sobie ściągnę i zobaczę czy warto nabywać. Swoją drogą wydają ją jak dla mnie w beznadziejnym terminie, ledwie miesiąc po albumie... Przesyt będzie...
A koncertówkę to ja najpierw sobie ściągnę i zobaczę czy warto nabywać. Swoją drogą wydają ją jak dla mnie w beznadziejnym terminie, ledwie miesiąc po albumie... Przesyt będzie...
-
obserwator
- -#Long distance runner

a jak :beerArtur pisze:NAjpierw na pewno kupię nowego studyjniaka
to jest dziwne, że nadal tak drogo, bo normalnie można go dostać w cenie, jakoś do 45 złArtur pisze:chociaż wolałbym, by nie był w tak złodziejskiej cenie jak "The System Has Failed".... który nadal widzę w MM za 60zł
ja już wiem, że warto, bo bootleg jak dla mnie jest bardzo dobry, publiczność w argentynie mistrzowska i fajnie usłyszeć będzie live z nowym składem, który IMO jest super i ten setlist - cudoArtur pisze:A koncertówkę to ja najpierw sobie ściągnę i zobaczę czy warto nabywać.
mtszły
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

-
obserwator
- -#Long distance runner

Holy Wars
In My Darkest Hour
Reckoning Day
A Secret Place
Angry Again
She-wolf
Guitar Solo
A Tout Le Monde
Almost Honest
Crush'em
Use the Man
Trust
Dave's Speech
Sweating Bullets
Symphony of Destruction
Peace Sells
In My Darkest Hour
Reckoning Day
A Secret Place
Angry Again
She-wolf
Guitar Solo
A Tout Le Monde
Almost Honest
Crush'em
Use the Man
Trust
Dave's Speech
Sweating Bullets
Symphony of Destruction
Peace Sells
mtszły
-
obserwator
- -#Long distance runner

oto link do kawałka pochodzącego z nowego albumu megadeth
http://www.youtube.com/watch?v=OSOx3hfnK7Q
utwór nazywa się "washington is next"
nagranie pochodzi z występu w toronto, jakość nie najlepsza, ale da się posłuchać
http://www.youtube.com/watch?v=OSOx3hfnK7Q
utwór nazywa się "washington is next"
nagranie pochodzi z występu w toronto, jakość nie najlepsza, ale da się posłuchać
mtszły
Narazie za dużo powiedzieć nie można, riff ciekawy ale jakiś ten kawałek taki za lekki mi się wydaje. Cukierkowy taki jakby.
-
obserwator
- -#Long distance runner

dokładnie mam takie samo wrażenie, choć to wcale nie jest dla mnie wadąM@ti pisze:riff ciekawy ale jakiś ten kawałek taki za lekki mi się wydaje. Cukierkowy taki jakby.
mtszły
No napewno ten numer jest lepszy od nowego green dayowego kawałka Mety.obserwator pisze:dokładnie mam takie samo wrażenie, choć to wcale nie jest dla mnie wadą
-
obserwator
- -#Long distance runner

hehehehe, bez dwóch zdańM@ti pisze:No napewno ten numer jest lepszy od nowego green dayowego kawałka Mety
pewnie niedługo się pojawi coś w lepszej jakości, może jakiś soundboard, to będzie można rzec coś więcej
mtszły
-
Deleted User 622
Może się wydawać lekki bo kiepsko słychać bas. Myślę że na albumie nabrzmi należycie. Riff wydaje się być taki "dżigi dżigi" jak lubię 
Oby. Jakieś sample powinni udostępnić.obserwator pisze:pewnie niedługo się pojawi coś w lepszej jakości, może jakiś soundboard, to będzie można rzec coś więcej
metal pisze:Riff wydaje się być taki "dżigi dżigi" jak lubię Wink
-
Deleted User 622
Nie nie, chodzi mi o "dżigi dżigi"metal pisze:Riff wydaje się być taki "dżigi dżigi" jak lubię WinkTakie p2p2?
Że taki lajtowy?metal pisze:Nie nie, chodzi mi o "dżigi dżigi" Wink - to jest co innego. Ten riff na podkładzie
-
Deleted User 622
Wlaśnie nie że lajtowy... Posłuchaj np podkładu pod zwrotkę w Dio - Wild One z Lock Up The Wolves to bedziesz wiedział co to jest dżigi dżigiM@ti pisze:Że taki lajtowy?metal pisze:Nie nie, chodzi mi o "dżigi dżigi" Wink - to jest co innego. Ten riff na podkładzieNiewiem no, ale nazwa fajna hehe.
Aaaa, takie "tyfy tyfy". Już wiem.metal pisze:I nie chodzi mi o ten kombinowany motyw (w przypadku Dio) a o proste jak cep machanie łapą po gryfie Wink