Ale to też musimy sie z tym kosztem liczyć, żeby podjąć potem decyzjeLucy pisze:A to chyba każdy ze swojego miasta, nie?
Blind Guardian - 15.10.2006 Hala Miejska Trencin (SK)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Blind Guardian - 15.10.2006 Hala Miejska Trencin (SK)
nie wiem jak jest w slowacji. w czechach to tak ze za pierwsze dwa bilety placi sie 100% a za każdy kolejny już 50%

No ale do Zwardonia tak samo trzeba czymś dojechać, też raczej nie gratisowo. Na tym odcinku trasy każdy mówi za siebie, ale na przykład ja nie mam nawet bezpośredniego autobusu do Zwardonia.
a moze pociąg ?
Nie że mi się Twój plan nie podoba, ale trza będzie zrobić co ile kosztuje po prostu
Bo to w zasadzie mi jedno.
Nie że mi się Twój plan nie podoba, ale trza będzie zrobić co ile kosztuje po prostu
Bo to w zasadzie mi jedno.
Ja już obliczyłam koszty tej trasy (przynajmniej od granicy) i mam obczajoną drogę powrotną.
A to chcecie jechać w dzień koncertu, takie buty... A nie wchodzi w grę opcja, żeby wyjechać na noc i w niedzielę rano być już w Trenczynie, połazić trochę po mieście, a dopiero potem na koncert? Nigdy nie byłam w Trenczynie, a skoro będę, to chciałabym co nieco pozwiedzać. 
To tylko takie moje małe marzenie, :] no ale jeżeli wszyscy chcecie jechać w dzień koncertu, to oczywiście się dostosuję. W każdym razie, do prześlicznej wycieczki dołączę w Katowicach, rzecz jasna.
A tak przy okazji zapytam, EvE, jak się czuje mój bilet? :>
To tylko takie moje małe marzenie, :] no ale jeżeli wszyscy chcecie jechać w dzień koncertu, to oczywiście się dostosuję. W każdym razie, do prześlicznej wycieczki dołączę w Katowicach, rzecz jasna.
A tak przy okazji zapytam, EvE, jak się czuje mój bilet? :>
Wszyscy się jeszcze nie wypowiedzieli, a jechać 2 noce pod rząd to chyba byłby za duży hardcore...
Tak samo jak bilet LucyA tak przy okazji zapytam, EvE, jak się czuje mój bilet? :>
Ja się dostosuję. Lubię zwiedzac więc w porzo
No to niech jeszcze inni powiedzą, co o tym sądzą. Tylko, że jeśli miałoby to być w dzień koncertu, to mi w takim razie pasuje jak najpóźniej, żebym nie musiała jechać sama nocnym. Taki pociąg o 7:06 byłby dla mnie ok, on jest w Katach według rozkładu o 10:44. Bo wcześniejszy jest o 3:33 i on jest dla mnie zbyt nocny, chociaż to jest ten, co jedzie dalej z Katowic do Bielska Białej - ten 7:35, o ktorym pisała Ewa. Tylko nie wiem, czy ten pociąg 7:06 to nie będzie zbyt późno, bo jeśli tak, to będę musiała głębiej rozważyć nocność tego 3:33. :]
Jeszcze tylko ostatnie pytanie co do biletu - jaki on jest, taki jakiś pociągowy, czy taki ładny, drukowany? :]
Jeszcze tylko ostatnie pytanie co do biletu - jaki on jest, taki jakiś pociągowy, czy taki ładny, drukowany? :]
Ten 10.44 to nie wydaje mi się bo zajedziemy na 20 do Trencina
. To jest za późno :/.
Ale jak ten o 3.33 jedzie przez BB to znaczy ze my wsiadziemy w Kato i już będziesz bezpieczna...

no o jest tak ładny jak ze mnie kokos
Ale jak ten o 3.33 jedzie przez BB to znaczy ze my wsiadziemy w Kato i już będziesz bezpieczna...
Eddia pisze:Jeszcze tylko ostatnie pytanie co do biletu - jaki on jest, taki jakiś pociągowy, czy taki ładny, drukowany? :]

no o jest tak ładny jak ze mnie kokos
Jest taki mały problemik, że Skalite i Zwardoń to nie jest takie "podwójne miasto" jak "Cieszyny" tylko do Skalite trzeba by jeszcze ze Zwardonia popylać na piechotę ładnych parę kilometrów, albo brać jakiś pociąc lokalny, więc z tej perspektywy ja dalej obstawiałabym Cieszyn.EvE pisze:W Zwardoniu Słowackim (Skalité) pociąg mamy
A jechać 2 noce na pewno nie chcę.
...a moim zdaniem Cieszyn jest lepszym rozwiazaniem...
Za drobna oplata moge Wam przedstawic prognoze pogody (precip gratis)
Za drobna oplata moge Wam przedstawic prognoze pogody (precip gratis)
-
Deleted User 357
Zgadzam się...a moim zdaniem Cieszyn jest lepszym rozwiazaniem...
Parę osób z Cyrkla chce jechać z nami. Zgadzamy się,czy wywalamy ich w cholerę?
wywalamyŻelazny pisze:Zgadzamy się,czy wywalamy ich w cholerę?
pieprzenie, tak jak z MoR. sami se poradzimy, a oni nie są dziecmi (a kto np chce jechac?). Jak robimy w końcu? Cieszyn? Mam nadzieje, że nie jest jakoś super ogromny i z Dwrca PKP na dworzec w Słowacji zajdziemy wczas.
-
Deleted User 357
Paru moich znajomychEvE pisze:kto np chce jechac?)
Eddia, jeżeli jechalibyśmy z Cieszyna to o 15:52 lub 14:22 czyli możesz się spokojnie i bez pośpiechu kierować na Cieszyn.
Jeżeli się zgadzacie, to rozpiszę wam drogę powrotną.
No właśnie, kto? (a dzieci to tam jest akurat sporo)EvE pisze:wywalamy
pieprzenie, tak jak z MoR. sami se poradzimy, a oni nie są dziecmi (a kto np chce jechac?).
Z Cieszyna do Trencina dojedziemy w niecałe 3 godziny.EvE pisze:Jak robimy w końcu? Cieszyn? Mam nadzieje, że nie jest jakoś super ogromny i z Dwrca PKP na dworzec w Słowacji zajdziemy wczas.
Jeżeli się zgadzacie, to rozpiszę wam drogę powrotną.
-
Deleted User 357
Młody,AidenHallen,Morrigan,EresseaLucy pisze: No właśnie, kto? (a dzieci to tam jest akurat sporo)
Co do pociągu to sugerowałbym jednak ten wcześniejszy,jeśli zajedziemy tam na tą 18.42 to będzie trochę za późno,bo przecież tą halę trzeba jeszcze jakoś znaleść,bo to nie będzie jak na Mastersach,gdzie na miejsce festiwalu z dworca jest 5 minut
Czyli w takim razie:
Česky Tešin 14:22 -- Žilina 15:28 = 81,- Kč (5,78 zł)
Žilina 15:35 -- Trenčin 16:42 = 118,- Sk (11,80 zł)
i raczej bez Cyrkla...
Česky Tešin 14:22 -- Žilina 15:28 = 81,- Kč (5,78 zł)
Žilina 15:35 -- Trenčin 16:42 = 118,- Sk (11,80 zł)
i raczej bez Cyrkla...
-
Deleted User 357
No tak się spodziewałem że do Mlodego możesz mieć jakieś anse,ale wydawało mi się że ta sprawa została wyjaśniona
A i może tej gej Saiden pojedzie,trzeba go urobic odpowiednio,bo na razie coś o studiach marudzi
A i może tej gej Saiden pojedzie,trzeba go urobic odpowiednio,bo na razie coś o studiach marudzi
Cieszyn, powiadacie... Do cieszyna mam Pksa o 3:20 i jest tam na 9:05. Bo pociągami się nie da. Jest co prawda połączenie z Łodzi, z przesiadkami w Czechowicach Dziedzicach i Zebrzydowicach, ale w rozkładzie przy jednej z osobówek widnieje uwaga, że kursuje od poniedziałku do piątku. Wnoszę więc z tego, że podróżowanie tym środkiem lokomocji w niedzielę mogę sobie co najwyżej narysować. :]
W związku z powyższym - zapytanko: nie chciałoby się Wam wyjechać wcześniej - przed południem? Wtedy można by zobaczyć zamek trenczyński i może, jeśli starczyłoby czasu, coś jeszcze. Bo w przeciwnym razie, chyba będzie musiało mi się zachcieć poczekać na Was te parę godzin w Cieszynie.
W związku z powyższym - zapytanko: nie chciałoby się Wam wyjechać wcześniej - przed południem? Wtedy można by zobaczyć zamek trenczyński i może, jeśli starczyłoby czasu, coś jeszcze. Bo w przeciwnym razie, chyba będzie musiało mi się zachcieć poczekać na Was te parę godzin w Cieszynie.
ale wsiadając w Zwardoniu zwykłym kupisz bilet tylko na słowcką część. wiem, bo sam to zaliczyłem. tanio jestJest taki mały problemik, że Skalite i Zwardoń to nie jest takie "podwójne miasto" jak "Cieszyny" tylko do Skalite trzeba by jeszcze ze Zwardonia popylać na piechotę ładnych parę kilometrów, albo brać jakiś pociąc lokalny, więc z tej perspektywy ja dalej obstawiałabym Cieszyn.