Aria

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

najlepszy album:

Megalomania
5
8%
Whom are you with?
3
5%
Hero of Asphalt
14
22%
Play with fire
16
25%
Blood for Blood
6
9%
Night is shorter than day
7
11%
Failure
1
2%
Generator of Evil
1
2%
Chimera
2
3%
Christening By Fire
10
15%

Liczba głosów: 65

Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

Re: Aria

Post autor: Bloody Sabbath »

W Bialymstoku mozna kupic normalnie w sklepie muzycznym, tylko trzeba wiedziec gdzie szukac :wink: Ale ich albumy mozna bez problemu dostac na allegro czy w sklepach internetowych z rosyjska muzyka, wiec chyba nie ma wiekszego problemu.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Bloody Sabbath pisze:W Bialymstoku mozna kupic normalnie w sklepie muzycznym, tylko trzeba wiedziec gdzie szukac
No z tego co wiem to tylko jeden jest sklep z ich płytami. Chyba że o czymś niewiem.
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

W bialym mozna bylo kupic w Rolling Stone, niestety zostal juz zamkniety, teraz plyty Arii sa w sklepie muzycznym Amadeusz, ale juz najlepsze pozycje sa przebrane. Jest jeszcze hurtownia z plytami rosyjskimi ale niestety nigdy w niej nie bylem. Kiedys bedzie trzeba sie wybrac.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bloody Sabbath pisze:W bialym mozna bylo kupic w Rolling Stone, niestety zostal juz zamkniety, teraz plyty Arii sa w sklepie muzycznym Amadeusz, ale juz najlepsze pozycje sa przebrane.
Właśnie, w Roloing stonie kiedyś kupiłem Kreszczenie, później już zamknęli a w Amadeusie faktycznie nic nie ma prócz kilku składanek i Kipelova. A gdzie dokładnie jest ta hurtownia?
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Post autor: Beltrametix »

Wiem, że można zamówić, ale to nie to samo co zakup "na żywo" :) Do tego pocztą muszę ściągnąć naraz 3-4 , żeby się opłacało, a nie lubię kupować hurtowo. Każdy album powinien mieć solowe kilka(naście) dni zanim zakupi się kolejny :wink:
Davenport

Post autor: Davenport »

M@ti pisze:Bo u nas ta kapela jest nieznana.
no nie przesadzaj... ;) to jest najważniejsza rosyjska kapela metalowa! :) a nie są u nas znani dzięki 'cudownemu' antyrosyjskiekiemu nastawieniu na wszystko... cóż... taka mentalność :)
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Davenport pisze:no nie przesadzaj...
Wcale nie przesadzam, nie ma ich w sklepach, gazetach muzycznych, TV nigdzie, to jak mają być znani. Owszem jest grupa ludzi która zna Arię ale żeby tak spytać 10 fanów rocka/metalu co to jest Aria, to pewnie każdy by powiedział że coś związanego z operą. :lol:
Davenport pisze:to jest najważniejsza rosyjska kapela metalowa!
Więcej, to jest najważniejsza kapela metalowa Europy Wschodniej.
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

M@ti pisze:
Davenport pisze:to jest najważniejsza rosyjska kapela metalowa!
Więcej, to jest najważniejsza kapela metalowa Europy Wschodniej.
Lol, a ile kapel metalowych z Europy Wschodniej znasz? 5? Na jakiej podstawie twierdzisz ze jest najwazniejsza :lol: Mysle ze wszyscy mamy raczej nikle pojecie o metalowej scenie wschodniej czesci naszego kontynetu wiec radzilbym nie wyglaszac takich opinii
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

pytanie cyz Polske tez zaliczacie do Europy wschodniej. pozatym przed nieszczesnym formatem w lutym tego roku, mialem niezla koelkcje blacku z byluch krajow ZSRR (glownie Białoruś i Rosja). a aria mi sie naprawde zaczyna podobac :)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bloody Sabbath pisze:Lol, a ile kapel metalowych z Europy Wschodniej znasz? 5? Na jakiej podstawie twierdzisz ze jest najwazniejsza
A muszę znać dużo? Na wschodzie jest najbardziej znana, robi największe koncerty więc to chyba wiadome że jest najważniejsza mówiąc ogólnie.
Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

No to troche jakby powiedziec ze Lepper jest najwazniejszym politykiem, bo w Polsce jest najbardziej rozpoznawalny i robi najwieksze 'show' :wink: Dobra, glupie porownanie, dam jakies muzyczne. Z polskich kapel najbardziej znane na zachodzie to Vader i Behemot. Pytanie czy one sa najwazniejsze na polskiej scenie? Moim zdaniem nie...
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Bloody Sabbath pisze:No to troche jakby powiedziec ze Lepper jest najwazniejszym politykiem, bo w Polsce jest najbardziej rozpoznawalny i robi najwieksze 'show'
A jest jednym z najważniejszych. :wink:
Bloody Sabbath pisze:Z polskich kapel najbardziej znane na zachodzie to Vader i Behemot. Pytanie czy one sa najwazniejsze na polskiej scenie? Moim zdaniem nie...
A moim tak. Bo to 2 wizytówki polskiej sceny metalowej. Te 2 kapele osiągnęły najwięcej i w sumie za granicą ukazują się w mediach o wiele częściej niż w Polsce. Jest jeszcze kilka polskich kapel które już zaczynają dołączać do 2 w/w np. Yattering czy Decapitated, ale prym wiodą jednak Vader i Behemoth.
Davenport

M@ti pisze:Na wschodzie jest najbardziej znana
Arija jest także bardzo znana w Niemczech... dużo tam koncertują (koncertowali?)

a Arija osiągnęła najwięcej jeżeli chodzi o rosyjski metal... prócz Polski (ach ta nasza antryrosyjskość) są rozpoznawani w Niemczech, Stanach i Wlk. Brytanii... wystarczą same Niemcy, bo to największy rynek, jeżeli chodzi o muzykę heavy i najbardziej pochodną od niej... no i określenie 'radzieckie Iron Maiden' wiele wyjaśnia ;)
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

Davenport pisze:
M@ti pisze:Na wschodzie jest najbardziej znana
Arija jest także bardzo znana w Niemczech... dużo tam koncertują (koncertowali?)

a Arija osiągnęła najwięcej jeżeli chodzi o rosyjski metal... prócz Polski (ach ta nasza antryrosyjskość) są rozpoznawani w Niemczech, Stanach i Wlk. Brytanii... wystarczą same Niemcy, bo to największy rynek, jeżeli chodzi o muzykę heavy i najbardziej pochodną od niej... no i określenie 'radzieckie Iron Maiden' wiele wyjaśnia ;)
w Niemczech to oni dosłownie kilka koncertów zagrali w całej swojej karierze - w tym jeden b.duży(jeszcze za ZSRR), a reszta to po knajpach "do kotleta", w sklepach to ich albumy można dostać bez problemu jedynie w krajach byłej WNP - więc nie sądzę żeby byli "rozpoznawalni w Niemczech" - co najwyżej w takim stopniu jak u nas
Davenport

z tego, co ja słyszałem to wiem, że na prawdę są znani tam... ale wydaje mi się, że to kwestia tego, że jednak Niemcy są bastionem takiego grania, więc... no i jeszcze Udo przecież gościnnie na Штилю zaśpiewał...
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Na stronie Master's Land jest boot video "Live at Odessa 02.04.05" z trasy 20-lecia zespołu. Swoją drogą naprawdę fajny :) Mam pytanie: jaki utwór jest grany na intro? Taki patetyczny, grany przez orkiestrę. To jakaś piosenka Aryi , sowiecki hymn, czy muzyka klasyczna :D?
Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Yaaqb »

A w którym miejscu ten bootleg? Bo nie mogę się do niego dokopać..
Beltrametix
-#Invader
-#Invader

Mnie się aktualnie nie uruchamia ta strona :wink: Znalazłem to jakoś na górze strony, plik waży 180MB i jest to jakby best of z tego koncertu, z wielu kawałków po 1-3 minuty. Najłatwiej znaleźć chyba przez Ctrl+F i "odessa" :)

Przy okazji, to intro to na 99% "Sztil" (czy jak się tam pisze :D) grane przez orkiestrę. Utwór ten pojawia się ok. 23 minuty na tym video.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... dzisiaj dorwałem na Allegro - mam nadzieję że to nie jest pirat - The Wizard Ty coś wiesz na ten temat bo jak się nie mylę posidasz takie samo wydanie płyty.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=135071248
Awatar użytkownika
Metalophil
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Metalophil »

jesper pisze:... dzisiaj dorwałem na Allegro - mam nadzieję że to nie jest pirat - The Wizard Ty coś wiesz na ten temat bo jak się nie mylę posidasz takie samo wydanie płyty.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=135071248
tak - to 100% oryginał
ODPOWIEDZ