Setlista 2006 - dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Setlista 2006 - dyskusja

Post autor: paniron »

Ogólnie set mi sie podoba; szkoda tylko, że w bisach nie ma jakiegoś jednego chociaż rzadkiego utworu.
Do bisów set super: cały AMOLAD+Fear no i Iron Maiden co jest oczywiste
hybrydek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: hybrydek »

Pięknie by było jeszcze jakby na bisach grali różne kawałki - my tu patrzymy a za pare dni kończą "To Tame A Land" :P Oj co by to było :wink:
Awatar użytkownika
mirek.rus
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: mirek.rus »

Ojej, prawie wszystko z nowej płyty. Nie jest zła, ale mogli zagrać np. Montsegur z DOD. Jak komuś z fanów AMOLAD się nie podoba, to może być tak sobie zadowolony z koncertu.
Utwór Iron Maiden mogli sobie darować, bo grają go na każdej ostatniej trasie. Mogli zamiast tego dać coś innego, szybkiego.
Liczył ktoś ile to czasu wychodzi?

Jak ktoś będzie miał jakieś fotki to niech wklei link.

A swoją drogą ciekawe czy setlista w Dortmundzie będzie taka sama.
Death
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Death »

mirek.rus pisze:Ojej, prawie wszystko z nowej płyty
Wszystko, a nie prawie wszystko. :wink:
mirek.rus pisze:Liczył ktoś ile to czasu wychodzi?
Ktoś tam liczył i wyszło 105 minut.

Mnie się ta setlista bardzo podoba, chciałem żeby zagrali całe AMOLAD, szkoda tylko, że w tym roku nie zobaczę ich na żywo. :?
Awatar użytkownika
Crazy_Sam
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Crazy_Sam »

Że się tak wyrażę... ma ktoś jeszcze jakieś wolne bilety na Dortmund? :D

A co do seta - fenomenalnie, z tym, że ja takiego kawałka jak For A Greater Good Of God nie znam :]
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

jak dla mnie set dobry tylko że.... iron maiden i 2 minutes bym wywalil na rzecz troopera i 666
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Bida,tak tak to było do przewidzenia

Jedyne co fajne, to wywalenie TNOTB,RTTH i Troopera,pewnie na Golden Years będą też same utwory z okresu + Iron Maiden
Death
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Death »

Awatar użytkownika
Michcio
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Michcio »

zamiast 23:58 dałbym No More Lies lub coś z ery Blaze'a, no ale coz koncert bedzie "ladnym odegraniem albumu"

bardzo się ciesze z obecnosci TETMD :rocx
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

A ja bardzo się ciesze z takiego setu; doprawdy miodzio będzie słuchać całego AMOLAD; na trasie po BNW bardzo brakowało mi kolejnych kawałków z tej płyty dograli do 6 i koniec. A co do długości trwania seta napewno będzie dłuższy niż 105 minut... trza przeciez doliczyć gadki Bruce'a i troszku wydłużania zwłaszcza przy bisach...
UP THE IRONS!!! i do zobaczenia w Dortmundzie
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Z tego setu chętnie bym usłyszał Longest Day, These Coloiurs Don't Run,The Legacy, 2 Minutes to Midnight, Evila, Iron Maiden i Halloweed, czyli nawet nie pół setu, żal że nie zobacze tego show zdecydowanie mniejszy.
Na Out of the Shadows i Reincarnation of Benjamin Breeg to ludzie sie strasznie wynudzą, bo to anty-koncertowe utwory, tak dużo długich utworów zabije ten koncert ....
Zamiast Troopera, powinny wywalić FoTD, zresztą uważam że granie całego albumu,jak już to nie pod rząd, tylko powinien byc przeplatany starymi utworami,dla urozmaicenia,ale nie wiem...
Widze że większosc osób z setu sie cieszy..nie moja sprawa,ja tego show nie zobacze.
iron84
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: iron84 »

Scenografia tez nie jest wybitna. Tak jak mozna bylp przewidziec postawili se na srodku kawalek czolgu :P, a reszta wydaje sie byc znowu niezmieniona (oczywiscie oprocz obrazeczkow na scenie). Krotko mowiac oprawa koncertu (i kawalki jakie na nich graja) kuleje z trasy na trase coraz bardziej...(w znaczeniu NUDA)
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wojteq »

Set świetny!!, odważny krok ze strony maiden. Szkoda, że mnie nie będzie na żadnym z koncertów, chciałbym usłyszeć Longast Day w wersji live :D liczę, że Sanktuarium zamieści do ściągnięcia chociaż króciutki kawałek z koncertu z tej trasy :D

EDIT: Właśnie widziałem zdjęcia :wink: i przypomnijcie sobie, kto na tym forum pierwszy przewidział takie udekorowanie sceny? [podpowiedź: wojteq] Wisicie mi piwo :beer :wink:
Awatar użytkownika
remi
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: remi »

wszystko piekne ale dziwi mnie brak czegos z X :?
obserwator
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: obserwator »

w końcu nie ma "the number of the beast" :D
ale pozostała część setu i tak już jest ograna do bólu
w sumie dobrze, że grają cały album bo gdyby nie to, to ten setlist mógłby być chyba gorszy

ogónie setlisty od roku 2000 nie podobają mi się wogóle i w tym przypadku jest podobnie
mtszły
Dani Filth
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Dani Filth »

Świetnie, cały albumik, w chronologicznej kolejności, oraz obowiązkowe klasyki. Life is beautifull :!: :twisted:
Nemesis...as one we stand!!
Awatar użytkownika
Deep
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Deep »

hmmm ciezko ocenic, na pewno benjamin nie pasuje na koncert, w sumie 15 utworow to malo wg mnie, liczylem na 18-19. Zdecydowanie brak troopera i 666 mimo iz to "oklepane" kawalki jak ktos juz je nazwal ale na koncercie powalaja! mnie osobiscie brakuje: BNW, Bring Your Daughter..., Paschendale i The Clairvoyant. Szczerze mowiac to nie jestem zadowolony z grania calego albumu, powinien byc przeplatany starymi klasykami, no i scenografia ponoc tez jest uboga w porownaniu z trasa DOTR, ale mam juz bilet do Dortmundu wiec pojade. Na chwile obecna nie jestem za bardzo szczesliwy lecz mysle ze z czasem sie to zmieni
Brand
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: Brand »

OMG cała płyta :D
Kto ma sprzedać bilet i przejazd do Dortmundu? ;)

Maideni zdecydowali się na brak klasyków/ i dobrze, odświeżenie setu się przyda :]
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Setlista świetna wywalili wszystkie Troopery, Numbery, Hillsy zagrali album i dwa świetne utwory The Evil i 2 Minutes set naprawdę świetny może ulec zmianie tzn. bisy!
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Mi tam set pasuje, w koncu jakas zmiana.Utworow moze jest i malo ale jak ktos wyliczyl to wychodzi 105min plus gadki bruce i takie tam.
Co do tego ze Benjamin nie pasuje na koncert to chcialbym sie dowiedziec dlaczego?
ODPOWIEDZ