Setlista 2006 - dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Setlista 2006 - dyskusja

Post autor: Mr.Hankey »

sekcjazwlok pisze:wybacz nie zauwazylem
Spoko nie obraziłem się :wink: A co do Setlisty to mi osobiście nie pasuje 23:58. Wolałbym np. Bring Your Daughter..., albo coś z ery z Blaze'm. Ale i tak lepsze to niż RTTH :wink:
Paschendale
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Paschendale »

[quote="Mirdaroh"]Jakby grali ATG, SSOTSS czy ROTAM to koncert byłby długi strasznie a to nie wiem czy by wytrzymali muzycy... Zwróć uwage że koncert trwa i tak długo mimo 15 utworów.[/quo
te]

Faktycznie, nie pomyślałem
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

A pozatym dziwne jest dla mnie tweirdzenie, że ROTM, SSOASS i ATG pasują do AMOLAD - jedyny mianownik wspólny to długość - więcej niz5 min. Ale klimatem zdecydowanie nie.
Paschendale
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Paschendale »

Chodzi mi o to, Ze wszystkie są epickie
Filik10
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Filik10 »

Paschendale pisze:Chodzi mi o to, Ze wszystkie są epickie
W sumie to tak, ale wszystkie te trzy w zupełnie inny sposób
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Tak po głębszym zastanowieniu to dałbym ATSS zamiast FOTD i byłoby git w 100%, ale i z FOTD jest dobrze. :)
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... może ktoś wrzuci boota na RapidShare 8) - poproszę info w tej kwesti na PW :twisted:
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Co do boota to Klubowicze powinni być mile zaskoczeni... :twisted:

Intro z trasy jest: Holst - Mars Bringer of War

Okładki używane podczas koncertu:
- wojenny krajobraz (walące się mury)
- These Colours Don't Run - okładka nowej książki Dereka Riggsa (a więc miałem rację!! 8) )
- okładka AMOLAD
- strony gazety o lądowaniu w Normandii - do The Longest Day
- 3D czołg z okładki AMOLAD
- 2 Minutes To Midnight
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

WICKER MAN pisze:- strony gazety o lądowaniu w Normandii - do The Longest Day
To fajny pomysł jest. Ciekawe czy są tam też dodatkowo zdjęcia z plaż.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

hybrydek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: hybrydek »

Patrzcie na Edka w "TETMD" :!: :lol:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

Setlista dokladnie taka jak sobie zyczylem tzn cale AMOLAD.
Z pozniejszych kawalkow zaminilby7m tylko 2m2m bo na pewno zagraja to tez na najblizszej trasie wspominkowej! Przydalaby sie w to miejsce jakas niespodzianka, ale nie jest zle!
Na wspominkowej po Chorzowie i skandowaniu FOTD jestem pewien ze nie zagraja nic co ukazlo sie pozniej :)
Co do scenografii wedlug mnie ok, mozna bylo przewidziec czolg i Edka komandosa!
Awatar użytkownika
Gary91
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Gary91 »

Eddie komandos wymiata :) może ten set był tylko przedsmaczkiem i na nastepnych koncertach dozucą jakies inne stare przeboje :)
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Wg.mnie ten set jest cieńki,a argument że na GY usłyszymy stare hity,do mnie nie trafia, na trasie DoD potrafili pogodzić koncepcje grania starych utworów z nowymi,a tutaj nie..i tam brzmiało to super,a tutaj może być nuda.Poprostu utwory z AMOLAD są bardzo podobne i schematyczne, ludzi głowa rozboli od tych długich intr, utwory długie zazwyczaj nie nadają sie na koncerty, ale na słuchanie w domowym zaciszu.
Krótkie utwory w domu mogą nudzić,ale na koncertach właśnie wymiatają, pamiętam że Trooper we Wrocku i Chorzowie był główną atrakcją. Właśnie brak tego utworu to dla mnie porażka, to nie jest zwykły utwór,to coś więcej, tymbardziej że żaden utwór z AMOLAD nie dorasta mu do pięt. Może na koncertach w Europie dodadzą Troopera i RttH, myśle że jest szansa.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Nomad pisze:Może na koncertach w Europie dodadzą Troopera i RttH, myśle że jest szansa

A ja mam nadzieje ze nie.Nomad z tego co napisales wynika ze Maiden na tej trasie powinno zagrac tylko Different World no i ew. Pilgrim ,bo sa najkrotszymi utworami.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Nie , powinno zagrać z 6 utworów z płyty,tak jak na BNW czy DOD Tour i z pewnością świetnie by sie to komponowało,wtedy mogli by zagrać jakieś rzadko grane utwory np.z płyt Somewhere in Time czy No Prayer for the Dying.
A znudzenia Trooperem i Run to the Hills nie rozumiem, większośc z was była na koncercie z 2-3 razy, więc to chyba nie tyle by sie tym znudzić...a słuchanie płyt live w domu to nie to samo, zaręczam was że po koncercie będziecie żałować że set tak wygląda, tak jak ktoś napisał Ironi nie mają takich płyt jak PF że mają spójny klimat, może jedynie Somewhere in time , Ironi to zespół heavy-metalowy a nie progresywny .
Deleted User 1499

No wlasnie 2-3 sluchac tego samego?No daj spokoj.
Ja sie ciesze ze bedzie odegrany caly album , oby im to tylko wyszlo.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Jak coś jest dobre to można i 10 razy tego słuchać,co to jest 2 razy? jeszcze jak koncert jest średnio co 2 lata, akurat już widze jakbyś tam myślał słuchając Troopa na koncercie że cie to nudzi, byś bawił sie razem z rozszalałym tłumem w młynie ,takie myśli przychodzą tylko jak słuchasz bootlega czy koncertu live, wtedy rzeczy nowe sie podobają,a stare nudzą,ale na koncertach liczą sie rzeczy sprawdzowe, jak to sie mówi wyprubowane w najcięszych bojach.
No właśnie na Trooperze szalał byś w młynie,śpiewał prosty tekst, a na Out of the Shadows czy RoBB, nie wyobrażam sobie tego, nie wiem jak to będzie wyglądało,ludzie będą stali i sie za ręce trzymać,co to ma być?
Deleted User 1499

Oczywiscie ze bym sie bawil , bo bardzo lubie te utwory, ale wole cos nowego w secie.Pozatym jak to co beda robic na Out... , a co robili na Blood Brothers,Journeyman itp Co moze mi powiesz ze szaleli?
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Ci którzy widzieli Maiden w latach '80 napewno nie szaleli, ale jak widać po tym secie,tacy fani już dla Maiden mało znaczą, bo przecież najważniejsze są jak to Nicko ostatnio w wywiadzie powiedział "te szalone dzieciaki ze Skandynawii" poza tym jak już to te ballady są o wiele lepsze od Out of the Shadows, i jak musisz zauwazyć przeplatały sie z hitami Maiden ,a tutaj jest granie albumu po kolei,co wg.mnie zabije tą trase.

Ty tak widze strasznie wojujesz na forum,ale radze nabrać troche pokory, ile my mamy lat 18-22 te granice, wszyscy po pierwsze gówno wiemy, po drugie poznaliśmy Maiden w epoce netu,kiedy każdy może poznać Maiden przez mp3 w jeden dzień,a płyty oryginalne ślicznie leżą na półeczce, kim my jesteśmy przy fanach Maiden z lat 80, mam tu na myśli tych z Polski, czy np.tych z Angli początków lat '80, którzy byli z Maiden jak nikt z nimi nie było...poza tym znam(czy osobiście,czy przez to co czytam na forach,necie) wielu takich ludzi jak ty,którzy w liceum ogólnie kochało metal,a potem wraz z dojrzałym wiekiem rzucili tą muze w kąt, ten okres jest jakoś w wieku 20 lat, ja go mam za sobą, ale wielu ludzi sie złamało, nie mówie że Ciebie to czeka, ale pamiętaj że jak słyszysz opinie że ta nowa płyta jest słaba, że to już nie to samo co kiedyś, apotem "ooo zajebiście, k...mac, nowa płyta Ironów, super,super" to prędzej ta pierwsza należy do fana Maiden ,niż ta druga, znam wiele osób które Maiden kocha ,ale tylko stare płyty, nowe płyty dla nich nic nie znaczą, bo poprostu są fanami heavy-metalu od którego Ironi wyraźnie odchodzą ,wiesz oni nie stawiają Maiden w szeregu z Nirvaną, Nightwishem czy Cradle of Filth ,a tak robi młodzież, które nie kocha tyle muzyke, co mroczną otoczke, a Maiden dzięki Eddiemu i kawałkom takim jak Fear of the Dark czy Fallen Angel w tą otoczke sie wpisuje czasem.
Muzyka sie nie nudzi,otoczka tak.
ODPOWIEDZ