Setlista 2006 - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista 2006 - dyskusja
Wchodzisz w głębszą filozofię - dzielisz fanów jak Nietzsche ludzi - na lepszych i gorszych. Ja mam to w nosie, że słucham IM krócej - wcale się przez to nie uważam za gorszego. Lubie wszystkie ich dokonania, zarówno te starsze jak i nowsze i cenię sobie to, że nie grają tak samo, tylko coś zmieniają. A to że fan raczej będzie narzekał niż ciepło przyjmie nową płytę to dla mnie zupełnie sprzeczne.
Co do "mrocznej otoczki" się zgodzę, nie przepadam za tym jak ktoś się kreuje na "mrocznego" i sygnuje np słuchaniem Maiden będacego dla niego zespołem satanistycznym czy coś w tym stylu. No ale cóż, każdy ma swoje podejście. Ale nie wiem co ma do tego Fallen Angel prócz tytułu.
Co do "mrocznej otoczki" się zgodzę, nie przepadam za tym jak ktoś się kreuje na "mrocznego" i sygnuje np słuchaniem Maiden będacego dla niego zespołem satanistycznym czy coś w tym stylu. No ale cóż, każdy ma swoje podejście. Ale nie wiem co ma do tego Fallen Angel prócz tytułu.
Co Ty pieprzysz?Nomad pisze:wiesz oni nie stawiają Maiden w szeregu z Nirvaną, Nightwishem czy Cradle of Filth ,a tak robi młodzież, które nie kocha tyle muzyke, co mroczną otoczke, a Maiden dzięki Eddiemu i kawałkom takim jak Fear of the Dark czy Fallen Angel w tą otoczke sie wpisuje czasem.
To akurat prawda, a co Ci powie kinder czy tam pseudometal jak zapytasz czego słucha? On Maiden słucha a jego ulubiona piosenka to Fear od the Dark i 666.. I jeszcze słucha Nirvany i Korn. I System of a Down. Bo to taki strraszny metal jest. A Maiden słucha dlatego, że przecież każdy fan metalu zna i słucha Maiden, więc on też musi i zaraz poleci kupić wiadro naszywek. A Eddie to już w ogóle, diabeł wcielony.M@ti pisze:Co Ty pieprzysz?Nomad pisze:wiesz oni nie stawiają Maiden w szeregu z Nirvaną, Nightwishem czy Cradle of Filth ,a tak robi młodzież, które nie kocha tyle muzyke, co mroczną otoczke, a Maiden dzięki Eddiemu i kawałkom takim jak Fear of the Dark czy Fallen Angel w tą otoczke sie wpisuje czasem.![]()
Nie przesadzajmy, ja słucham Maiden od 4 lat lat a oprócz tego słucham NW , trochę Korna a nawet ostatno Cradle of Filth ,a nie jestem żadnym kindermetalem
Każdy słucha tego co mu się podoba i tego czego chce
No taak, i ja też słucham różnej muzyki, ale to jest wkurzające jak taki dzieciak udaje mrocznego i wygląda przy tym jak słup ogłoszeniowy bo naszywa na siebie wszystko co znajdzie pod ręką. Zazwyczaj oni najwięcej o tym gadają, a nie maja pojęcia jak wygląda tekst piosenki. Tyle ode mnie.
A co w tym złego? A Korn czy Nirvana nie zasługują na to żeby stawiać je obok Maiden? Sam za Kornem nie przepadam ale każdy słucha tego co mu się podoba. Równie dobrze oprócz Maiden mogę słuchać Linkin Parka albo Limp Bizkit bo mi się będzie podobało i co powiecie że jestem gówniarzem i kindermetalem?Iron maidenka pisze:On Maiden słucha a jego ulubiona piosenka to Fear od the Dark i 666.. I jeszcze słucha Nirvany i Korn. I System of a Down. Bo to taki strraszny metal jest.
Hyh, tak się składa, że LP sama niedawno słuchałamM@ti pisze:A co w tym złego? A Korn czy Nirvana nie zasługują na to żeby stawiać je obok Maiden? Sam za Kornem nie przepadam ale każdy słucha tego co mu się podoba. Równie dobrze oprócz Maiden mogę słuchać Linkin Parka albo Limp Bizkit bo mi się będzie podobało i co powiecie że jestem gówniarzem i kindermetalem?Iron maidenka pisze:On Maiden słucha a jego ulubiona piosenka to Fear od the Dark i 666.. I jeszcze słucha Nirvany i Korn. I System of a Down. Bo to taki strraszny metal jest.I nie wszyscy muszą udawać mrocznych, niektórym to się naprawdę podoba.
Zasługują, czemuż by nie, ale sam chyba przyznasz, że to rzadkie połączenie, IM stawia się raczej obok BS, JP, Helloween czy tam Deep Purple.M@ti pisze:A Korn czy Nirvana nie zasługują na to żeby stawiać je obok Maiden?
Chociaż w moim przypadku są np. obok RHCP.
-
Deleted User 1499
Jakbys sie troche porozgladal na forum to bys nie wyskakiwal z takim starym newsem , no chyba ze ten boot to video i caly.Poztym temat o tym jest w dziale Dla KolekcjonerowTobink pisze:a ja mam linka do bootlega
Ale to nie jest żadna reguła, to zależy od gustu osoby słuchającej. To że w/w kapele zalicza się do tego samego nurtu, nie znaczy że trzeba ich wszystkich słuchać. EOTZasługują, czemuż by nie, ale sam chyba przyznasz, że to rzadkie połączenie, IM stawia się raczej obok BS, JP, Helloween czy tam Deep Purple.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

W większości zgadzam się z Matem, a wypociny Nomada to dla mnie (tylko bez obrazy) pierdoły z dupy wyjęte. Tyle odemnie. Ja w niczym nie czuje się gorszy od fana z lat 80', ale jeśli Ty tak to masz problem.
Zaszpanował burżujTobink pisze:a ja mam linka do bootlega
A co do Kindermetali- ja metalu sucham od nieco ponad póltora roku- Im, meta, Tool, Megadeth, Helloween, Slayer, Gamma Ray, JP, nie ubieram się na codzień na czarno. Wcześniej słuchałem hh, punk rocka i numetalu, więc niektóre osoby dalej twierdzą że jestem pozerem :/ Mimo to nie uważam że tamte zespoły nie zasługują na to aby ich słuchać z tymi co teraz. Więc skończcie te pierdoły, koniec offtpoa
Denerwuje mnie tutaj pewne szydzenie z Nirvany.
Oczywiście,większość tych "mhrocznych" pogańskich dzieci, którzy żyletki zużywają jak wodę, słuchają tego. Ale warto zauważyć,że jest to tak samo jak w przypadku Ironów. Słuchają Smells Like Teen Spirit lub inne znane ich kawałki, uważają się za wielkich fanów, płaczą do zdjęcia Cobaina, a nie znają tak naprawdę całości ich dokonań i historii.Większość tekstów Nirvany (słynne "I hate myself and I want to die") to genialna ironia Cobaina, który oglądając to co się dzieje wokół niego, i Nirvany był niesamowicie tym zniesmaczony i rozbawiony.
Oczywiście,większość tych "mhrocznych" pogańskich dzieci, którzy żyletki zużywają jak wodę, słuchają tego. Ale warto zauważyć,że jest to tak samo jak w przypadku Ironów. Słuchają Smells Like Teen Spirit lub inne znane ich kawałki, uważają się za wielkich fanów, płaczą do zdjęcia Cobaina, a nie znają tak naprawdę całości ich dokonań i historii.Większość tekstów Nirvany (słynne "I hate myself and I want to die") to genialna ironia Cobaina, który oglądając to co się dzieje wokół niego, i Nirvany był niesamowicie tym zniesmaczony i rozbawiony.
Czyli rada jest jedna- żeby słucha muzyki, trzeba mieć mózg
Ja tam nie szydzę z Nirvany ani z żadnego z wymienionych zespołów. Szydzę w pewnym sensie z ludzi którzy udają kogoś kim nie są. Ale na forum chyba takich nie maBlood Brother pisze:Denerwuje mnie tutaj pewne szydzenie z Nirvany.
O Tobie Mati zawszeM@ti pisze:powiecie że jestem gówniarzem i kindermetalem?
maidenka nie masz poważnie innych problemów niż martwić się mhrocznymi gothami którzy słuchają Limp Bizkit i Nirvany? To zazdroszczę życia
Co w ogóle kogoś obchodzi jak ktoś sie ubiera i czego słucha w połączeniu z czym? W ogóle nie czaje tego punktu widzenia. Widzę chodzący mrok to przynajmniej robi mi się weselej i jest się z czego pośmiać. I jakby mnie takie rzeczy miały wkurzać to byłabym naprawdę w siódmym niebie, że mam życie usrane różami conajmniej.
A najlepsze jest przekonanie że jak coś jest bardzo popularne to juz nie jest tru
Uwielbiam wieczny spór o pozerstwo i kindermetalizm. Jedynym słusznym metalem jest Nasz Wielki Kelhuz. A reszta do zaorania. Mam nadzieję, że teraz kwestia stanie się jaśniejsza.
nomad jest upośledzony
przyznać się, nie wiedzieliście?:]
a co do setlisty to mimo że nie lubię amolad to bardzo mi zaimponowali tym posunięciem.
a co do setlisty to mimo że nie lubię amolad to bardzo mi zaimponowali tym posunięciem.
Ja się wcale tym nie martwię tylko wygłaszam moją opinię, a i nie masz czego zazdrościć. Z Nomadem często się nie zgadzam, czego oczywiście nie zauważyłaś.EvE pisze:maidenka nie masz poważnie innych problemów niż martwić się mhrocznymi gothami którzy słuchają Limp Bizkit i Nirvany? To zazdroszczę życia Umów się z Rycerzem (Nomadem) na piwo, chyba po jednych pieniądzach jesteście. Tak jak problem Nomada o Skandynawach.
EvE pisze:A najlepsze jest przekonanie że jak coś jest bardzo popularne to juz nie jest tru A ludzie tacy wlasnie jak maidenka prezentują zazwyczaj takie poglądy
sorry jesli juz takie pytanie padlo....czy znany jest set z wystepu piatkowego? zmienilo sie cos ?
w Bostonie set był taki sam jak w Hartford. Na MaidenNorway jest opis tego gigu.