Jak dla mnie jest to niepowtrzalna szansa aby zyskać. Zostawiamy tylko męski wokal i robi się z Nightwish wreście świetny zespółPaschendale pisze:Ja Nightwish'a bez Tari sobie nie wyobrażam. Dopóki nie usłyszę nowej płyty uwazam, że powinni się rozwiązać
Nightwish
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Re: Nightwish
Dokładnie, bo muzyke mają fajną tylko to wycie wkurzaFilik10 pisze:Jak dla mnie jest to niepowtrzalna szansa aby zyskać. Zostawiamy tylko męski wokal i robi się z Nightwish wreście świetny zespółPaschendale pisze:Ja Nightwish'a bez Tari sobie nie wyobrażam. Dopóki nie usłyszę nowej płyty uwazam, że powinni się rozwiązać
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Nareszcie mnie ktoś popiera pod tym względem :beermichi pisze: Dokładnie, bo muzyke mają fajną tylko to wycie wkurza
Ja tam nie wiem czy się przyzwyczaję
mógłbyś coś więcej o tym napisać? :>jesper pisze:... w oczekiwaniu na nowe wieści z obozu NIGHTWISH polecam płytę :
BROTHER FIRETRIBE : False Metal
... mógłbym ale dopiero zasysam [wogóle przez przypadek dowiedziałem się że taka płyta została nagrana] ... jak przesłucham dam znać 
A ja dziś obejrzałem End of an era. Powalił mnie ten koncert, wizualnie jest genialny. Jedynie pretensje można mieć do setu. Zdecydowanie za mało starszych kawałków. Mogli by zagrać jeszcze np Beauty and the beast czy Gathesmane. A jak usłyszałem High hopes i Sleeping sun to zaniemówiłem.
... brzeminie i produkcja tego wydawnictwa powala w pozytywnym tego słowa znaczeniu :rocx
Racja, tylko jak mówiłem żeby set był nieco lepszy to ocena 10/10 murowana.jesper pisze:... brzeminie i produkcja tego wydawnictwa powala w pozytywnym tego słowa znaczeniu YEAH!
Ale chyba też dobierali do możliwości Tarji
Na ostatnich dwóch albumach nie ma tego tzw. "wysokiego wycia" poprostu Tarja sobie czasami nie radziła z tym na koncertach.
Niewiem, możliwe ale niektóre kawałki mogli sobie darować, bo nudne jak flaki z olejem były. Ale ogólnie koncercik zajebisty, bardzo mi się podoba głos basisty(Marko Hietala chyba). Świetnie zaśpiewał High Hopes i inne kawałki.Abstract pisze:Ale chyba też dobierali do możliwości Tarji
-
Deleted User 1499
Mi sie koncert bardzo podobal , ale fakt ze te flaki to mogli sobie darowac , wlasciwie prawie cala 2 czesc koncertu to te flaki i troche nuda wieje , ale scena,produkcja najprawde zaskoczyly.
A wiadomo coś więcej o tej płytce? Nadal metal albo chociaż rock?
Gotyk!!! 
A bliżej ? 
A tak sobie palnąłem.
Myślę, że będzie to bardzo przybliżone do tego co robiła z Nightwish. Jak wyjdzie to chętnie się zapoznam.
Oby to nie był totalny odwrót od tego rodzaju muzyki. Zresztą jakoś specjalnie nie czekam na tą płytę
... szczerze mówiąc mam wrażenie że muzyka jaka będziemy mogli usłyszec na płycie będzie miała niewiele wspólnego z metalem i rockiem .
... a tutaj dużo słów - mało konkretów:
Tarja Turunen, ekswokalistka fińskiej grupy Nightwish, ujawniła już okładkę swojej płyty solowej "Henkäys Ikuisuudesta", który to tytuł można przetłumaczyć na język polski jako "oddech niebios".
Jak poinformowała Tarja za pośrednictwem swojej strony internetowej, prace nad piosenkami na jej płytę już się zakończyły.
"Chciałabym podziękować wszystkim, którzy ze mną pracowali – muzykom, producentom, inżynierom dźwięku, projektantom strojów, projektantowi okładki, przedstawicielom mediów, wytwórni płytowej" – wylicza Tarja. "Cały proces był dla mnie pełen zabawy. Mam nadzieję, że piosenki spodobają się wam tak samo, jak mnie".
Wkrótce na stronie Tarji ma pojawić się wywiad z wokalistką, która opowie o pracach nad materiałem.
Zapowiadająca album "Henkäys Ikuisuudesta" piosenka "You Would Have Loved This" ukaże się na singlu już 25 października z logo niemieckiego oddziału wytwórni Universal. Płyta ma wyznaczoną datę premiery na 8 listopada.
... a tutaj dużo słów - mało konkretów:
Tarja Turunen, ekswokalistka fińskiej grupy Nightwish, ujawniła już okładkę swojej płyty solowej "Henkäys Ikuisuudesta", który to tytuł można przetłumaczyć na język polski jako "oddech niebios".
Jak poinformowała Tarja za pośrednictwem swojej strony internetowej, prace nad piosenkami na jej płytę już się zakończyły.
"Chciałabym podziękować wszystkim, którzy ze mną pracowali – muzykom, producentom, inżynierom dźwięku, projektantom strojów, projektantowi okładki, przedstawicielom mediów, wytwórni płytowej" – wylicza Tarja. "Cały proces był dla mnie pełen zabawy. Mam nadzieję, że piosenki spodobają się wam tak samo, jak mnie".
Wkrótce na stronie Tarji ma pojawić się wywiad z wokalistką, która opowie o pracach nad materiałem.
Zapowiadająca album "Henkäys Ikuisuudesta" piosenka "You Would Have Loved This" ukaże się na singlu już 25 października z logo niemieckiego oddziału wytwórni Universal. Płyta ma wyznaczoną datę premiery na 8 listopada.
Ciekaew czy wiekśzośc kawałków po fińskuczy po angielsku będzie
Ja tam bym się bardzo cieszył gdyby Tarja znalazł miejsce w jakimś rockowym/ metalowym zespole. Przekonalibyśmy się jak może Tarja śpiewać w innym składzie niż w NW