Co sądzisz o "The Reincarnation Of Benjamin Breeg"
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Co sądzisz o "The Reincarnation Of Benjamin Breeg"
Dla mnie nadal świetny, jednak licząc albumowo jest w środku.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jak dla mnie Benjamin jest świetny! Z czasem raczej zyskał, niż stracił. Myślę, że pozamiata na żywo :rocx
Mi się również Benek z czasem wydaje coraz lepszy 
Coraz bardziej mi się podoba - wersja na żywo wymiata!
Jest ok. Lubię ten ciężki kroczący riff. Gorzej trochę z refrenem, ale podoba mi się. Jest trochę w stylu Dio z tych późniejszych albumów. Mógłby go Ronnie zaśpiewać na swojej ostatniej płycie Master of the Moon. Niektóe kawałki z tej płyty są podobne klimatem do Benka.
Jeden z najlepszych utworów na tej płycie ... Fajny riff te solówki
U mnie to samo! A solo Dave'a jest lepsze niż na płycie (mowa tu o Hartford). A i Bruce dał radę. Dla mnie to najlepiej wykonany utwór na Hartford, a i publiczność lepiej go przyjęła niż inne z nowej płyty.Freeze pisze:Coraz bardziej mi się podoba - wersja na żywo wymiata!
Kurczę, tego się nie spodziewałem :rocx. Przed chwilą leciał Benjamin na polskim MTV w programie Number 1 Hits 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

BartSmith pisze:Kurczę, tego się nie spodziewałem :rocx. Przed chwilą leciał Benjamin na polskim MTV w programie Number 1 Hits
No jak widać nie
Na angielskim MTV to jeszcze, ale na polskim?! I to nie w programie rockowym. Zaraz po Benjaminie leciał Robbie Williams 
Siedzę sobie przed TV i kiedy przełączyłem na MTV to się strasznie zdziwiłem. Było tam napisane w jakim kraju jest no.1, ale z wrażenia zapomniałem
Siedzę sobie przed TV i kiedy przełączyłem na MTV to się strasznie zdziwiłem. Było tam napisane w jakim kraju jest no.1, ale z wrażenia zapomniałem
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Też ostatnio widziałem na zagranicznym ,,TROBB", i szczena mi opadała. Sam nie wiem czemu, ale ironi często w Tv nie goszczą.
Dobre i to :beer
Dobre i to :beer
Nemesis...as one we stand!!
-
Filik10
- -#Clairvoyant

W sumie sienie dizwie, ale mogłeś zapisać na szybkoBartSmith pisze: Było tam napisane w jakim kraju jest no.1, ale z wrażenia zapomniałem
Włączyłem gdzieś tak w połowie. Widziałem, że to Number One Hits, ale dopiero pod koniec utworu skapnąłem się, że to pierwsze miejsca z Europy (po krajach).
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Nie no spox
Ale to świetnie, że Maiden nadal się trzyma na pierwszym miejscu w Europie 
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Benjamim jeszcze często leci na 4FunTV.
Tam to The Wicker Man leciał (nie mylić z Wicker'emKratos pisze:Benjamim jeszcze często leci na 4FunTV.
Na MTV Polska się nie spodziewałem, chociaż od jakiegoś czasu są bardziej przychylni do rocka.
- maidengraf
- -#Wrathchild

Tak..to jeden z tych utworów ,które znacznie zyskują ,po kilkunastu przesłuchaniach , klimatyczne intro , riff-jak ciężki czołg ..właśnie ..ten kawałek kroczy jak jak czołg , niszcząc co popadnie
..wstawka instrumentalna i solo to sama esencja..W tej chwili trudno jest mi wyobrazić sobie AMOLAD bez Breega..dodał cieżkiego sosu. Up The Breeg !
ostatnio widziałem tam klipy Ministry, Devildriver i H8breedNa MTV Polska się nie spodziewałem, chociaż od jakiegoś czasu są bardziej przychylni do rocka.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Dobry kawałek, ale nie zachęcił mnie do posłuchania albumu
Nie będę się dłużej rozwodził - 4/6
Nie będę się dłużej rozwodził - 4/6
Zabawne...jak ten utwór wyszedł uważałem go za bardzo,bardzo słabego ...teraz uważam że to dobry utwór, a na koncertach może naprawdę chwycić, jest oszczędny,nie ma w nim nic robionego na siłę, brak może fajerwerków ale też jakiejś nudy. Świetne jest intro ,które kojarzy mi się jednoznacznie z czasami SiT/7th Son ,głos Bruce'a bardzo przyzwoity ,niektóre linie melodyczne mogą się podobać.Dobry utwór.