hm... duuuze festivale muzyczne.... kraje gdzie sie dobrze AMOLAD sprzedaje.....polska...... duzy festival.... iddne fajne kapele.... jedyne mozliwe miejsce.....stadion sląski... 5 km od mojego domu.... podoba mi sie taka opcja SCREAM FOR ME KATOWICE!!!! :rocx
To tylko moje "gdybanie". Nie mam pojęcia co by ewentualnie zagrali.
Rosklide byłoby IMHO b. prawdopodobne.
U nas pewnie też zagraliby na jakimś festiwalu, np. na Heineken Opener, ale niestety nie są oni raczej zainteresowani ściąganiem zespołów metalowych choć dzięki temu mieliby jeszcze większą publiczność... Więc raczej pozostaje ew. Mystic lub 2008.
A info o trasie pochodzi od członka ekipy technicznej Maiden.
WICKER MAN pisze:U nas pewnie też zagraliby na jakimś festiwalu, np. na Heineken Opener, ale niestety nie są oni raczej zainteresowani ściąganiem zespołów metalowych choć dzięki temu mieliby jeszcze większą publiczność... Więc raczej pozostaje ew. Mystic lub 2008.
jakoś dziś taki w tym temacie odnosze się do tego zespołu - Metallica miała grać na Openerze, były nawet rozmowy prowadzone.
a wogóle to ja w wakacje na milion procent wreszcie jadę na olbrzymi zagraniczny fest, pracę mam dobrą i kasa jest już na to. wreszcie, choć jakbym się sprężyl to pewnie bym w tym roku tez gdzieś był.
miki pisze:jakoś dziś taki w tym temacie odnosze się do tego zespołu - Metallica miała grać na Openerze, były nawet rozmowy prowadzone.
a wogóle to ja w wakacje na milion procent wreszcie jadę na olbrzymi zagraniczny fest, pracę mam dobrą i kasa jest już na to. wreszcie, choć jakbym się sprężyl to pewnie bym w tym roku tez gdzieś był.
Miki - być może będę montował ekipę na Download w Donington (można tanio dolecieć Ryanair na lotnisko 1 km od festiwalu). Jakby co to się piszesz?
Co do Opener'a to ciekawe... Słyszałem o negocjacjach z Odyssey'em a'propos koncertu w Wawie na Legii, ale o tym nie. Aczkolwiek z Maiden by pewnie nie gadali, bo w Polsce nadal są odbierani jako niszowy heavy metalowy zespół, a nie legenda rocka.
WICKER MAN pisze:Miki - być może będę montował ekipę na Download w Donington (można tanio dolecieć Ryanair na lotnisko 1 km od festiwalu). Jakby co to się piszesz?
zobaczymy co zagra, kiedy dokładnie. czasu mnóstwo. dzięki za propozycję.
WICKER MAN pisze:Co do Opener'a to ciekawe... Słyszałem o negocjacjach z Odyssey'em a'propos koncertu w Wawie na Legii, ale o tym nie. Aczkolwiek z Maiden by pewnie nie gadali, bo w Polsce nadal są odbierani jako niszowy heavy metalowy zespół, a nie legenda rocka.
ja jak pisałem słyszałem takie coś. a co do koncertu na Legii to wtedy wybrano Axla Rose'a i Metallica w ten sam dzień zagrała w Estonii bodaj.
Szajba pisze:czy szanowny szef aby nie przesadza ? az takich deili mamy w kraju
Niestety chyba właśnie tak jest. Maiden nie jest w tym kraju zbyt popularne, a na tle takiej Metalliki jest zespołem zdecydowanie niszowym. W mojej rodzinie np. nikt nigdy nie słyszał o takiej kapeli jak Maiden zanim zacząłem słuchać. Kwestia promocji.
Szajba pisze:czy szanowny szef aby nie przesadza ? az takich deili mamy w kraju
Niestety chyba właśnie tak jest. Maiden nie jest w tym kraju zbyt popularne, a na tle takiej Metalliki jest zespołem zdecydowanie niszowym. W mojej rodzinie np. nikt nigdy nie słyszał o takiej kapeli jak Maiden zanim zacząłem słuchać. Kwestia promocji.
Tez to zauwazylem.Nawet ludzie kompletnie nie znajacy tej muzyki gdy sobie slucham np.Testament czy tam co innego, pytaja ,,Co Metalliki sluchasz?''
Niewiem tylko dlaczego tak jest , co Meta takiego zrobila?
Moim zdaniem chodzi głównie o ballady jakie nagrali. Szczególnie Nothing... Kawałek, który podoba się prawie wszystkim. Nieważne czy słuchają metalu czy disco. Wiele osób nie słuchających metalu kojaży Metallike właśnie z tym kawałkiem, który jest do dziś bardzo często puszczany czy to w radio czy TV. Z tąd w naszym kraju uchodzą za "gwiazdy".
Uwierze w koncerty jak je oficjalnie potwierdzą. Bruce chyba też planował odwiedzenie letnich festiwali solowo po premierze ToS. Puki co jestem sceptyczny by znów nie było tak jak z drugą częścią trasy po europie w marcu