Sprzedaż AMOLAD
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Sprzedaż AMOLAD
Chodzi mi o docenienie artysty. Myślę, że dla zespołu będzie to najlepsza nagroda za wysiłek i pracę jaką włożyli w ten album. A że płyta jest, przynajmniej wśród większości uważana za dobrą, to myślę, że takie wyróżnienie im się należy.
no, ale ciągle nie wiem co to zmienia
zmienia to jej kolor na złotymiki pisze:no, ale ciągle nie wiem co to zmienia
-
Deleted User 804
Nawet jak dostanie platyne wątpie by zmienił się jej kolor na mojej półcecellman pisze:zmienia to jej kolor na złotymiki pisze:no, ale ciągle nie wiem co to zmienia
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ja tam używam w takim przypadku sprayuDeleted User 804 pisze:Nawet jak dostanie platyne wątpie by zmienił się jej kolor na mojej półcecellman pisze:zmienia to jej kolor na złotymiki pisze:no, ale ciągle nie wiem co to zmienia![]()
jeżeli używasz sprayu to rozumiem, czemu zależy CI na złocie tej płycie
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Z tego co słyszałem to do złota brakuje jeszcze niecałych 2000...
2000...
to 8 tys poszło.... 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Tragedii nie ma, ale myślałem, że nieco lepiej bedzie
. Ciekawe czy złoto w tym roku będzie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Może po premierze singla... Oby przed ewentualnym kolejnym koncertem w Polsce, bo inaczej kiszka będzie - #1 w naszym kraju i brak złota... 
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Maiden zobaczy w jakich realiach zyjemy i się nad nami zlituje - na każdej trasie jakiś koncertWICKER MAN pisze:#1 w naszym kraju i brak złota...
-
Deleted User 2259
MarzeniaFilik10 pisze:Maiden zobaczy w jakich realiach zyjemy i się nad nami zlituje - na każdej trasie jakiś koncert Wink[/url]
Oj żeby nie było odwrotnieFilik10 pisze:Maiden zobaczy w jakich realiach zyjemy i się nad nami zlituje - na każdej trasie jakiś koncert
Ja najbardziej chciałbym wiedzieć ile mniej więcej kopii, bo to oczywiście się zmienia i zależy od tygodnia, trzeba sprzedać, żeby znaleźć się w pierwszej 10, 20, 30 i wogóle na liście Olis. Obawiam się, że niewiele skoro nadal nie ma złota. 10000 kopii to nie jest dużo i wydaje się, że z powodu Internetu będzie to najgorzej sprzedająca się płyta Maiden po reunion. Nie liczę tutaj oczywiście płyt koncertowych. Jeżeli AMOLAD jest na 32 miejscu, to może równie dobrze się okazać, że sprzedali w danym tygodniu między 50 a 100 płyt i żeby dostać złoto musieliby być na tej liście jeszcze z przynajmniej 10 tygodni, a to wydaje się mało prawdopodobne. Gdyby teoretycznie w grudniu był koncert w Polsce, to znając set listę więcej fanów mogłoby się pokusić o oryginał, a tak to kicha.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Można liczyć jeszcze na ewentualny koncert latem - może wtedy więcej osób sięgnie po płytkę. Tak samo, gdyby jakaś większa sieć (np. MM) zrobiła promocję i sprzedawała wersję CD za np. 30 czy 35 zł. W Wielkiej Brytanii sieć HMV sprzedawała TNOTB za 3 funty (18 złotych) i album od razu wskoczył na listy przebojów zajmując miejsce niedaleko za AMOLAD.
Jest we wrocławski MM obniżka cen płyt - taki Fear czy Powerslave są po 34,99 jednak AMoLaD duzo nie staniał - 79,99...
i tak za mało tych płyt wymagają na złoto
Jak widać wystarczająco dużo żeby ich wiele nie przyznawać. Maiden to niszowy zespół nie jest a jak widać mimo fantastycznej promocji i dobrych recenzji najnizszych progów nie osiąga. To znaczy że się u nas płyt nie kupuje, ale to już ktos tu chyba pisał...miki pisze:i tak za mało tych płyt wymagają na złoto
A cena powyzej 70 złotych to przegięcie i też bym nie kupił gdyby nie to że to album maiden. Ze względu na dobre recenzje kupiłbym po pół roku - jak będzie kosztował 50 zeta albo i mniej. Dlatego sądzę że złota płyta to raczej kwestia czasu, te 2000 się jeszcze dozbiera wśród fanów muzyki a nie tylko fanów Maiden.
Ja to wogóle się zastanawiam skąd ta cena. Jednak 72 zł to nie jest mało jak na płytę. Czy to tylko "nazwa zespołu" tak podbija cenę?
Robert Chojnacki teraz powrócił do muzyki i wydał album, nawet promocji specjalnie jeszcze, nie było a już jest złoto. a po promocji pewnie będzie dużo lepiejjeżyk pisze:Jak widać wystarczająco dużo żeby ich wiele nie przyznawać. Maiden to niszowy zespół nie jest a jak widać mimo fantastycznej promocji i dobrych recenzji najnizszych progów nie osiąga. To znaczy że się u nas płyt nie kupuje, ale to już ktos tu chyba pisał...