na której płycie sa najbardziej wypasione solówki ?
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: na której płycie sa najbardziej wypasione solówki ?
kurcze no
widze ,że sporo głosów na AMOLAD jest
:P a ja po chwili namysłu dorzucę do Powerslave i SIT jeszcze 7th Son'a 
dobrze że zaznaczyłeś to w pierwszej części zdania. więc masz wybaczoneSzczur22 pisze:Ja sie nieznam, ale AMOLAD.
"solówki to najnudniejsza rzecz w muzyce", czy jakoś tak
Kto to powiedział?? Doda wieczna dziewica, czy predator Mandaryna?
Igor Cavalera
-
Filik10
- -#Clairvoyant

A ja myslałem, że to mądry chłopmiki pisze:Igor Cavalera
a co w tym głupiego? oczywiście, ze są super solówki, ale jednak np. w takim Maiden jak dla mnie wystepuje gupie zjawisko - za wszelką cenę w każdym numerze musi byc solo, tylko po co.
ideał solówki:
Sepultura - Mass Hypnosis, jej, cudo, mogę słuchać latami non stop
ideał solówki:
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Czasem jest na siłę, ale rzadko. Jenak duża część solówek jest świetna. Znam wiele nudniejszych rzeczy w muzyce np. bity Hip - Hopowemiki pisze:, ale jednak np. w takim Maiden jak dla mnie wystepuje gupie zjawisko - za wszelką cenę w każdym numerze musi byc solo, tylko po co.
ideał solówki:
A co to za koleś jest?
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Nie wiesz kim jest Igor Cavalera? WspółczuciaSzczur22 pisze:A co to za koleś jest?
Igor ?Szczur22 pisze:A co to za koleś jest?
Bębniarz Sepultury?? Sorry, nie słucham
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ale elementarną wiedzę trzeba miećSzczur22 pisze:Bębniarz Sepultury?? Sorry, nie słucham
Solówki muszą być w takim graniu i koniec gadania
!!!! Po pierwsze rozbudowywują utwór, po drugie dają się wykazać muzykom jacy to oni nie są sprytni, po trzecie jakby w IM brakło solówek to przydałoby się wykopać JAnicka lub Dave'a (a tego byśmy nie chcieli prawda
? ). Tak w ogóle solówki są tr00 i basta !
A tak bardziej na poważnie, jak zaczynałem przygodę z tym typem muzyki i na początku katowałem 24h na dobe metallice (koniec lat 90-tych) to też uważałem iż solówki to zapychacze, są niepotrzebne i psuja harmonie utworu. A teraz bardzo doceniam solówki i lubię - nie tylko z punktu "brzmieniowego" ,ale także mam większy szacunek dla gitarzysty, bo to juz wyższa jazda niż pykanie akordzików przy ognisku
Popatrzcie na St. Anger Metalliki, tam nie ma solówek i co biedny Hammett robił na tej płycie ?
A rzesza fanów darła koty na nich za brak solówek.
Chyba jednak lepiej że są. Amen :solo
A tak bardziej na poważnie, jak zaczynałem przygodę z tym typem muzyki i na początku katowałem 24h na dobe metallice (koniec lat 90-tych) to też uważałem iż solówki to zapychacze, są niepotrzebne i psuja harmonie utworu. A teraz bardzo doceniam solówki i lubię - nie tylko z punktu "brzmieniowego" ,ale także mam większy szacunek dla gitarzysty, bo to juz wyższa jazda niż pykanie akordzików przy ognisku
Popatrzcie na St. Anger Metalliki, tam nie ma solówek i co biedny Hammett robił na tej płycie ?
Chyba jednak lepiej że są. Amen :solo
znam dużo dużo dużo bitów milion razy ciekawszych niż solówki MaidenówFilik10 pisze:Czasem jest na siłę, ale rzadko. Jenak duża część solówek jest świetna. Znam wiele nudniejszych rzeczy w muzyce np. bity Hip - Hopowe
grał na gitarze, która prowadzi numery. ja nie wiem, czego się ludzie na tym Angerze uczepili braku solówek, pełno kapel nie ma solówek a bardzo się ceni ich płyty. ja wolę jakiś fajny riffowy motyw niż solówki,a jak już sola to takie dobre jak Mass Hypnosis, spójne z numerem, albo Slayerowe wyścigi, to jest fajnePopatrzcie na St. Anger Metalliki, tam nie ma solówek i co biedny Hammett robił na tej płycie ?
Ostatnio zmieniony pn paź 16, 2006 11:41 pm przez miki, łącznie zmieniany 1 raz.
u PF wszystko się w sumię na solówkach Davida opiera ;] bo któż nie zna solo z Comfortably Numb bądź oklepanego już Another Brick (II) ;]
i w zwiazku z tym?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Moje top 3 jeśli chodzi o sola.
1. BNW
2. SIT
3. SSOASS
Chciałbym jeszcze wyróżnić DOD, za którym nie przepadam, ale sola na tym albumie ostro biją beret. Co do AMOLAD to miom zdaniem solówki to najsłabszy element tego albumu. Jak na Maiden (zwłaszcza z trzema gitarzystami) jest bardzo przeciętnie.
1. BNW
2. SIT
3. SSOASS
Chciałbym jeszcze wyróżnić DOD, za którym nie przepadam, ale sola na tym albumie ostro biją beret. Co do AMOLAD to miom zdaniem solówki to najsłabszy element tego albumu. Jak na Maiden (zwłaszcza z trzema gitarzystami) jest bardzo przeciętnie.
To zależy. Ja bym ich stawiał obok siebie.adam IM pisze:tak po prawdzie to K.K Downing i G.Tipton sa trochę lepsi od duetu Smith-Murray a nawet od trio z Janickiem. ale to inny temat.
Slayer ma słabe solówki jak dla mnie (wolę melodyjność niż napierniczanie jak głupek).
Moje top 5 (mniej więcej):
1) SIT
2) Killers
3) Powerslave
4) SSOASS
5) DOD
Chciałbym także wyróżnić TNOTB, FOTD i TXF.
1) DOD => zdecydowanie nr 1
2) BNW => kolejnosc przypadkowa
3) SIT => kolejnosc przypadkowa
4) KILLERS => kolejnosc przypadkowa
5) SSOASS => kolejnosc przypadkowa
2) BNW => kolejnosc przypadkowa
3) SIT => kolejnosc przypadkowa
4) KILLERS => kolejnosc przypadkowa
5) SSOASS => kolejnosc przypadkowa