Out of The Shadows - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Re: Out of The Shadows - oceny, wrażenia, recenzje!
Rzecz gustu. Ale porównywanie AOTS do Legacy jest oszczerstwem w stosunku do tego drugiego 
Dla mnie odwrotnie.
Out of the Shadows jest po prostu przyzwoitą balladką, której lubię słuchać, ale do The Legacy nie może mieć startu. Legacy jest jednym z oryginalniejszych utworów w całej karierze Maiden i jednym z najmocniejszych punktów AMOLAD.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

:beer :beer I jak tu się nie zgodzićZygmunt pisze:Out of the Shadows jest po prostu przyzwoitą balladką, której lubię słuchać, ale do The Legacy nie może mieć startu. Legacy jest jednym z oryginalniejszych utworów w całej karierze Maiden i jednym z najmocniejszych punktów AMOLAD.
Zresztą OOTS i Legacy to dwie rózne kategorie wagowe, więc trudno tu porównywać te dwa utwory.Zygmunt pisze:Out of the Shadows jest po prostu przyzwoitą balladką, której lubię słuchać, ale do The Legacy nie może mieć startu. Legacy jest jednym z oryginalniejszych utworów w całej karierze Maiden i jednym z najmocniejszych punktów AMOLAD.
owszem, ale jesli juz to OOTS zjada TL na sniadanieMarcin T pisze:Zresztą OOTS i Legacy to dwie rózne kategorie wagowe, więc trudno tu porównywać te dwa utwory.
już nie mam tu najwięcej postów

-
Filik10
- -#Clairvoyant

Szajbuś, co ci dzisiaj słoneczko mocno przygrzało? Bo głupoty już czas jakiś gadaszSzajba pisze:owszem, ale jesli juz to OOTS zjada TL na sniadanie
Dzisiaj wszyscy gadają jakby obaczyli gołego Romana G. z garderobie swojej dziewczyny/chłopaka (czyli romek nie jest taki jak mówi
)
Ja tu jeden normalny, jak zawsze zresztą
Ja tu jeden normalny, jak zawsze zresztą
To przez ten "wspaniały" teledysk tak się nam porobiło hehehe. Zostaliśmy porażeni tym arcydziełem.
A tak aby nie off-topować uważam iż Legacy nie ma konkurencji na AMOLAD aby ten kawałek można było z czymś porównać - jest wyjątkowy. Oczywiście może się komuś bardziej lub mniej podobać, ale bezpośrenio jest go trudno do innego kawałka porównać (a nawet wręcz niemożliwe).
A OOTS - miła dla ucha ballada, ze świetnym refrenem - ot taka odskocznia od całej progresji
A tak aby nie off-topować uważam iż Legacy nie ma konkurencji na AMOLAD aby ten kawałek można było z czymś porównać - jest wyjątkowy. Oczywiście może się komuś bardziej lub mniej podobać, ale bezpośrenio jest go trudno do innego kawałka porównać (a nawet wręcz niemożliwe).
A OOTS - miła dla ucha ballada, ze świetnym refrenem - ot taka odskocznia od całej progresji
Kurde, nie można mieć własnego zdania? Są tacy którym nie podoba się aż tak bardzo The LegacyFilik10 pisze:Szajbuś, co ci dzisiaj słoneczko mocno przygrzało? Bo głupoty już czas jakiś gadasz
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Ależ mi nie zależy no gnojeniu go tylko wyrażam swoja opinię. Wiem, że sietym utworem za bardzo podcam, ale nie mogę nad tym zapanowaćBartSmith pisze:Kurde, nie można mieć własnego zdania? Są tacy którym nie podoba się aż tak bardzo The LegacyFilik10 pisze:Szajbuś, co ci dzisiaj słoneczko mocno przygrzało? Bo głupoty już czas jakiś gadasz. Zluzujcie trochę!
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nie pisz takich pierdółBartSmith pisze:nie można mieć własnego zdania?
Dzięki Kratos, ale wiesz, takie teksty jak "głupoty gadasz" czy "co ci dzisiaj słoneczko mocno przygrzało" bo ktoś nie lubi TL to trochę dziwnie można odebrać nie sądzisz? Taka lekka chamówa
Ja wszystko rozumiem, ale filik lekko przegiął.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Moim zdaniem to nie była chamówka. Ikona na końcu wypowiedzi wyraźnie sugeruje żartobliwą treść tekstu
A co by offtopa nie robić to napiszę, że przed chwilą przesłuchałem OOTS (zwykle go omijam) i następnym razem też go pominę
Monotonny i nudny jak dla mnie. Zdecydowanie najsłabszy na płycie.
A co by offtopa nie robić to napiszę, że przed chwilą przesłuchałem OOTS (zwykle go omijam) i następnym razem też go pominę
Szkoda, że tak słabo go oceniasz. Dla mnie jest chyba nawet lepszy niż Tears Of The Dragon (wersja albumowa).
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Nie...... Do Tears... to ja nawet go nie porównuje 
czy aby nie przesadzasz?BartSmith pisze:Szkoda, że tak słabo go oceniasz. Dla mnie jest chyba nawet lepszy niż Tears Of The Dragon (wersja albumowa).
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Akurat Szajba urzył praktycznie identyczne stwierdzenia co do Wratha, gdy ten stwierdził, że mu sie St. anger podoba. Gdyby sięprzyczepił to byłoby to bezsensu.BartSmith pisze: Ja wszystko rozumiem, ale filik lekko przegiął.
Mały PS. Jak się da to piszcie mój nick z duzej litery - jestem uczulony na takie sprawy
Nie, a co? Ale muszę powiedzieć, że uwielbiam wersję live TOTD z solo Adrian'a zamiast Roy'aZ. Coś wspaniałego. Taki OOTS nie ma szans wtedyTomash pisze:czy aby nie przesadzasz?
Dobrze panie FilikFilik10 pisze:Mały PS. Jak się da to piszcie mój nick z duzej litery - jestem uczulony na takie sprawy
zgadzam sie z BartSmithem, solo TOTD oczywiście live jest lepsze z Adrianem, a wracając do tematu to OOTS jest najlepszym kawałkiem z nowej płyty, non stop 2 dni go podczas wycieczki sluchałem i jest zajedwabisty 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives