Powiedz mi lepiej który zespół nie ma tego rodzaju fanów?i tu jest dużo racji. jak się czyta to forum to aż kipi od pewnych tylko i wyłącznie swojej racji osób, które krytyki nie przyjmą. jeżeli to jest efekt słuchanie Maidenów to naprawdę źle ta muzyka na ludzi czasem wpływa. dużo tutejszych fanów daje daje do zrozumienia innym jakimi to sa ekspertami i inteligentami. lansują się niektorzy bardzo, pewnie w 90% udając kogos innego.
Iron Maiden kona...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden kona...
Mów za siebiemiki pisze:i tu jest dużo racji. jak się czyta to forum to aż kipi od pewnych tylko i wyłącznie swojej racji osób, które krytyki nie przyjmą. jeżeli to jest efekt słuchanie Maidenów to naprawdę źle ta muzyka na ludzi czasem wpływa. dużo tutejszych fanów daje daje do zrozumienia innym jakimi to sa ekspertami i inteligentami. lansują się niektorzy bardzo, pewnie w 90% udając kogos innego.
A Gov't Mule'owi nawet nie chce mi się odpisywać bo nie warto, i tak nie zrozumie. A jeżeli jego post miał jakiś przekaz to raczej mizerny.
nie zgadzam się z Tobą Bart. Ja uwielbiam Iron Maiden za to co zrobiło w latach 80. Nagrali wtedy kilka doskonałych, świeżych i radosnych płyt. To co mamy teraz to muzyczne skostnienie, schematyczne niczym poranna toaleta i pogoń za kasiorą.
Czy tak nie jest? Mój przekaz też jest daremny?
Jeśli chodzi o mnie to ... takJoker pisze:Mój przekaz też jest daremny?
każdy ma ale nie w takim stopniu.BartSmith pisze:Powiedz mi lepiej który zespół nie ma tego rodzaju fanów?
dokładnie, zgadzam się całkowicie. nie ewoluują, wykorzystują stare sprawdzone i trafiające patentyJoker pisze:To co mamy teraz to muzyczne skostnienie, schematyczne niczym poranna toaleta i pogoń za kasiorą.
-
Gov't Mule
Mi jak coś się nie podoba to mówie: " nie podoba mi się to, to i to" a nie pisze że coś jest gównem. Może wszystko i wszystkim się nie podobać w danym zespole, ale niech matoł jeden z drugim wysili się i poda logiczne argumenty a nie wytrychy słowne.Budziol pisze: Ja jestem zdania nie podoba Ci sie LOAD, ReLOAD czy ST.ANGER - nie sluchaj, nie podoba Ci sie wydawanie zbyt duzej ilosci koncertowek przez MAIDEN - nie kupuj. Proste.
Widze, że kolejny ekspert od mojej osoby się trafił. Wiedz, że to czy dla Ciebie jestem debilem czy idiotą za głupim na zrozumienie Waszych/Twich ambitnych wypowiedzi zwisa mi. Poziom polemiki na tym forum jest gdzieś pomiędzy szlamem, dnem a wodorostami dlatego nie odpisuje. Poza kilkoma wyjątkami patrzycie na Ironka jak mohery na Rydzyka, a to nie jest moja wizja nieba. I żebyś miał jasność-zarówno Metallica jak Iron wiszą miBartSmith pisze: A Gov't Mule'owi nawet nie chce mi się odpisywać bo nie warto, i tak nie zrozumie. A jeżeli jego post miał jakiś przekaz to raczej mizerny.
Jak Ty się tu uchowałeś :beerJoker pisze:nie zgadzam się z Tobą Bart. Ja uwielbiam Iron Maiden za to co zrobiło w latach 80. Nagrali wtedy kilka doskonałych, świeżych i radosnych płyt. To co mamy teraz to muzyczne skostnienie, schematyczne niczym poranna toaleta i pogoń za kasiorą.
brawoGov't Mule pisze:Poza kilkoma wyjątkami patrzycie na Ironka jak mohery na Rydzyka, a to nie jest moja wizja nieba.
Nie chce tutaj robić gadki Meta kontra Maiden. Ale jak Meta poszła na innowacyjność to na niej psy wieszają, Maiden roi swoje to na nim psy wieszają.miki pisze:Joker napisał:
To co mamy teraz to muzyczne skostnienie, schematyczne niczym poranna toaleta i pogoń za kasiorą.
dokładnie, zgadzam się całkowicie. nie ewoluują, wykorzystują stare sprawdzone i trafiające patenty
To jak z drogami w Polsce. Każdy narzeka, że są dziury i kolejiny, oki ale jak widzi ekipe drogowców co tę droge robi to nażekają, że utrudnienei w ruchu. I tu widze podobny schemat. Nie podba się ani tak ani tak? Łap gitare spiknij kupli i pokaż ludzią jak to się robi.
tak bardzo nie chcesz zrozumieć, udajesz, czy serio nie rozumiesz?Marx pisze:Nie chce tutaj robić gadki Meta kontra Maiden. Ale jak Meta poszła na innowacyjność to na niej psy wieszają, Maiden roi swoje to na nim psy wieszają.
to że nie zaglądaja do Polski to dowód zachłannosci na kasę i coś co nie przystoi gwieździe takiego formatuJoker pisze:Faktem jest działalność wydawnicza Iron Maiden, DVD i koncertówka z każdej trasy(czego dawniej nie było) i granie koncertów tylko na dużych, ekstrapłatnych gigach w bogatych krajach. Do śmierdzącej i biednej polandii już się za każdym razem dupy ruszać nie chce. bo się nie kalkuluje. Faktem jest kręcenie teledysków dla odbiorców na poziomie przedszkolnym. Bardzo cwane.
To nie są domysły. To jest tak widoczne, że aż śmierdzi.
a znasz wszystkie środowiska fanowskie że tak twierdzisz czy to tylko twoje widzimisięmiki pisze:każdy ma ale nie w takim stopniu.BartSmith pisze:Powiedz mi lepiej który zespół nie ma tego rodzaju fanów?
Ostatnio zmieniony sob paź 21, 2006 11:55 am przez adam IM, łącznie zmieniany 1 raz.
Zauważ, że nie każdy tak robi.Gov't Mule pisze:Mi jak coś się nie podoba to mówie: " nie podoba mi się to, to i to" a nie pisze że coś jest gównem. Może wszystko i wszystkim się nie podobać w danym zespole, ale niech matoł jeden z drugim wysili się i poda logiczne argumenty a nie wytrychy słowne.
W takim też, jestem pewien.miki pisze:każdy ma ale nie w takim stopniu.
Stare i sprawdzone patenty. Może i tak, ale niektórych rzeczy nie da się uniknąć. Ok rozumiem, dla częśći osób to jest skostnienie. Nie ma sprawy. Ale mnie się ta płytka po prostu podoba. Owszem, nadal jest to schemat riff, refren, solówka, riff, refren (wyjąwszy Legacy). Podobnie jak i większość tego typu zespołów. Radość grania jest dla mnie tak samo tu obecna jak i na płytkach z lat '80. Inna sprawa, że grają w nieco innym stylu. Tym mniemniej, podoba mi się i bardzo chętnie usłyszałbym ją na żywo.
jak nie da się uniknąć? podam Ci masę kapel, które mając swój styl ciągle kombunują i coś zmieniają, są ciekawe. odkrywa się je wiele razy, w utworach mnóstwo się dzieje. a tu nie ma tegoFreeze pisze:Może i tak, ale niektórych rzeczy nie da się uniknąć.
Tak, ale pewne elementy wspólne nadal są. Zresztą ja sam uważam ostatnią płytę za pewien krok naprzód, różni się od poprzednich.
zawsze powtarzam że IM to mistrzowie trzech akordów ale nie przeszkadza mi to w ich słuchaniu bo akurat od IM własnie tego oczekuję i wali mnie w cycki czy to skostnienie czy nie. w IM własnie lubie tę schematyczność i przewidywalność jeśli chcę posłuchać czegoś bardziej skomplikowanego i wydumanego to sięgam po innych wykonawców i tyle ale i tak zawsze z ogromną chęcią wracam do IM. nie przepadam np. za okresem twórczości między NPfD do VXI, nawet uważam że to było dno w ich wydaniu, i wtedy miałem podobne odczucia jak Nomad ale wierzyłem że może będzie lepiej no i były stare płyty, których dało się posłuchać. teraz grają tak jak mi to odpowiada mimo że ostatni album nie jest jakimś arcydziełem.
krok na przód bo? bo są dłuższe utwory?Tak, ale pewne elementy wspólne nadal są. Zresztą ja sam uważam ostatnią płytę za pewien krok naprzód, różni się od poprzednich.
Długie bywały i na X Factor i na wielu innych poprzednich. Choćby dlatego, że grają cięzej, riffy bardziej zapadają mi w pamięc, no i teksty. Pod tym ostatnim względem uważam to za najlepszą płytę.
teksty dobre? nie powiedziałbym, często przerost formy nad treścią. nie są ciekawe, nie zostawiają Ci za wiele miejsca dla sibie. no chyba, że Ty nie lubisz pomyśleć nad przekazem, wtedy są fajne
-
Stormshield
- -#Moonchild

Ee że co?Freeze pisze:grają cięzej
Chyba dlatego, że refreny są takie wyraźne. Strasznie mnie one denerwują. A powtarzanie w jednej piosence 20 razy pod rząd jednego zdania to przesada...Freeze pisze:riffy bardziej zapadają mi w pamięc
Kiepskie.Freeze pisze:no i teksty.
-
Deleted User 2259
być Może,moim zdaniem najlepsze Texty są na The X Factor,i Siódmym SynkuStormshield pisze:Kiepskie.