The Longest Day - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Stormshield
- -#Moonchild

Re: The Longest Day - oceny, wrażenia, recenzje!
Prześwietny klimat ma początek utworu. Zupełnie niepotrzebny "przedrefren", natomiast samo "How long on this longest day..." bardzo fajne. Potem już naprawdę super.
5/6 - bardzo dobry kawałek
5/6 - bardzo dobry kawałek
Niezmiennie mój faworyt na płycie. Początkowe wykonanie live niezbyt mnie zachwycało, ale po tym http://www.youtube.com/watch?v=y-BQc9s0E-0 jestem absolutnie zachwycony (minus pomyłka Bruce'a w tekście) :solo Klimatyczny wstęp nagle przerwany przedrefrenem, porywający refren, doskonała część instrumentalna i genialne solówki - nad tym utworem mogę się rozpływać w nieskończoność. Absolutny faworyt i arcydzieło.
Kocham ten kawałek nie wiem dlaczego ale Iron Maiden jakoś bardzo dobrze wychodzą utwory o tematyce wojennej jak Paschendale czy też z nowej płyty na której jest wiele takich utworów ale The Longest Day je niesamowity tak samo jak jest niesamowity Szeregowiec Rayan.
Szeregowiec Ryan w swojej klasie rozgrywkowej nie może być porównywany do tego utworu, obraża się go takim zestawieniem. Film oczywiście.
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

Coraz bardziej podoba mi się ta solówka perkusyjna (w momencie, gdy gasną wszystkie instrumenty). Cudo !! :beer
Nemesis...as one we stand!!
A kim ty jesteś, żeby to osądzać utwór się skupia na początkowej scenie w filmie czyli na lądowaniu na plaży Omaha więc nie mów co może obrażać ten film jak nie jesteś jego autorem.miki pisze:Szeregowiec Ryan w swojej klasie rozgrywkowej nie może być porównywany do tego utworu, obraża się go takim zestawieniem. Film oczywiście.
-
Stormshield
- -#Moonchild

Ale idiotyczny post. W takim razie nikt niczego nie może osądzać, więc to forum, jako miejsce wyrażania poglądów nie ma prawa bytu.tarot 20 pisze:A kim ty jesteś, żeby to osądzać utwór się skupia na początkowej scenie w filmie czyli na lądowaniu na plaży Omaha więc nie mów co może obrażać ten film jak nie jesteś jego autorem.
desant na Omaha nie jest żadną sceną filmu przede wszystkim, tylko wydarzeniem hitorycznym. chyba na nim się skupia utwór a nie na scenie filmu. a wogóle to wypadałoby zrozumieć co się czytatarot 20 pisze:A kim ty jesteś, żeby to osądzać utwór się skupia na początkowej scenie w filmie czyli na lądowaniu na plaży Omaha więc nie mów co może obrażać ten film jak nie jesteś jego autorem.
Nie martw się wiem co czytam i wiem co to było D-Day nie chodzi, że nie szanuję negatywnych poglądów tylko słuchając tekstu doskonale można go przyrównać do tej sceny w filmie oto mi chodzi.
to tak samo mozna porównać do Medal of Honor. myśl co piszesz
Ale osoba słuchając tego utworu i oglądająca ten film gdzie ta scena jest mistrzowsko zrealizowana pod względem realistycznym jak i zresztą cały film. Piosenka do tego pasuje i tak samo emocje, jakie Bruce stara się przekazać, żeby poczuć klimat tego tragicznego wydarzenia w dziejach historii.
-
Stormshield
- -#Moonchild

To zdanie nie ma sensu logicznego. Weź je jakoś normalnie napisz.tarot 20 pisze:Ale osoba słuchając tego utworu i oglądająca ten film gdzie ta scena jest mistrzowsko zrealizowana pod względem realistycznym jak i zresztą cały film.
a co w nim nie rozumiesz ??
udało się wtedy chociaż.
jednak nadal proszę Cię o myślenie, nadal nie wiem czemu zacząłeś o tym gadać. ok - porównanie utworu do sceny w filmie, ale mi chodzi o to, ze film był dobry, ta sceny też, a ten utwór to tylko takie patosy maidenowe, które nie mają startu do dobrze zrobionej ekranizacji
jednak nadal proszę Cię o myślenie, nadal nie wiem czemu zacząłeś o tym gadać. ok - porównanie utworu do sceny w filmie, ale mi chodzi o to, ze film był dobry, ta sceny też, a ten utwór to tylko takie patosy maidenowe, które nie mają startu do dobrze zrobionej ekranizacji
-
Stormshield
- -#Moonchild

Przeczytaj pare razy, jak jesteś inteligentny to zrozumiesz.tarot 20 pisze:a co w nim nie rozumiesz ??
Wiesz to twoje zdanie i je szanuje dla mnie ten utwór świetnie pasuje do tej sceny to wszystko.
ok, rozumiem, szanuje, jednak dalej nie wiem czemuś z tym wyskoczył tak dziwnie.
ale jak już jest to ok, ja sądze, że oglądając tę scenę i słuchając tego utworu nic dobrego by nie wyszło.
ale jak już jest to ok, ja sądze, że oglądając tę scenę i słuchając tego utworu nic dobrego by nie wyszło.
Zgadzam się, nawet ten teledysk z youtube po dłuższym oglądaniu tak średnio mi pasuje. Film najlepiej pozostawić filmowi bo nic tak nie pasuje do tych scen jak jęki rannych, wybuchy i szczęk karabinów maszynowych. Zupełnie inna sprawa jeśli chodzi o utwór - słuchając go można sobie doskonale samemu wyobrazić podobne sceny ("Bo fantazja, fantazja jest od tego..."
)
P.S. Polecam film z '62 pt. "The Longest Day
"
P.S. Polecam film z '62 pt. "The Longest Day
Nie wiem czy miałeś okazję już oglądać teledysk do tej piosenki oczywiście jakiś fan go robił nawet z tego forum.
http://youtube.com/watch?v=tgvAI8Cdkyg
http://youtube.com/watch?v=tgvAI8Cdkyg