Wyjazd do Dortmundu - FAQ

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Wyjazd do Dortmundu - FAQ

Post autor: Madril »

Po informacji od Meier(D5) jeszcze się zastanowię do jutra... :D Trzeba przekalkulować szanse. :)

Dziku, ja zawsze wchodziłem jak ludu już pełno było i z dojściem do 2 rzędu nigdy problemów nie było, szczególnie jak ludzie zaczynają skakać, wtedy trochę umiejętnych ruchów i już zostaje osoba przy barierce. To jest najtrudniejsza część, bo jak sama nie zrezygnuje, to nie masz szans raczej. :)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Meier(D5) pisze:Nie słuchaj Wickera. ;) Konta Paypal nie musisz mieć, wystarcza karta kredytowa z kodem CCV (tak to się chyba nazywa). Konto IMOC zaczyna działać chwilę po wypełnieniu formularza, więc w praktyce możesz być członkiem IMOC już za kilka minut. :)
Słuchaj D5 w takim razie - ja nie musiałem nic wypełniać, bo mam członkostwo za free w ramach przynależności do IMFC.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Madril pisze:zostaje osoba przy barierce. To jest najtrudniejsza część, bo jak sama nie zrezygnuje, to nie masz szans raczej. Smile

trzeba sie nauczyc tylko po niemiecku zwrotow:

-masz jakis problem?
-z***c ci ?
- zaraz dostaniesz

zalozyc dres i po sprawie :D
Awatar użytkownika
kargullukasz
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: kargullukasz »

Mam na sprzedasz bilet + przejazd do dortmundu na tegoroczny koncert Iron Maiden niestety ja nie bede mogl jechac
Jak ktos bedzie zainteresowany prosze o odpowiec
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Już się zapisałem i zgłosiłem do loterii... :D Szanse chyba całkiem spore, bo Niemców w IMOC jest 90, więc pewnie w losowaniu weźmie udział ze 120 +/-30 osób (tak na oko)... :)

Dziku, ja nigdy nie musiałem nic mówić, trochę zwinności i sprytu wystarcza. Czasem dodatkowo umiejętność operowania łokciami, ale zwykle w samoobronie. ;)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Madril - wygrywa 60 osób, a każdy może wziąć os. towarzyszącą. ;) Myślę, że szanse są w miarę duże... Ja mam nadzieję wygrać wejście także w Mediolanie. :)
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

IMO szanse są spore, tym bardziej, że w przeciwieństwie do konkursu o wejściówki na Skandynwskie koncerty nie można startować bez biletu, albo z biletem na sektory. :)
Awatar użytkownika
Mad Max
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Mad Max »

Ja też przypominam, że mam jeszcze pakiet na sprzedaż (bilet + przejazd) :]
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Ja sie chyba pochlastam. 1 pazdziernika zalozylem konto w mbanku. Tydzien trwalo zanim sie kurier z umowa zjawil. 11 pazdziernika wyslali karte poczta - miala dotrzec do 15 dni (czyli teoretycznie duzo szybciej) DOtarla w 16 dni. Karte aktywowalem, kase mam, ale nie moge zaplacic bo odzielnym listem idzie numer CVV2 :? Jak jutro go w skrzynce nie znajde to sie chyba pochlastam :/ Z drugiej strony moge probowac zgadywac :) Szansa 1/10000 :)

Nie mowiac o zwyklym elektronie, ktory tez mial dotrzec juz dawno. Poczta Polska mnie dobija :?
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

Szymon pisze:Ja sie chyba pochlastam. 1 pazdziernika zalozylem konto w mbanku. Tydzien trwalo zanim sie kurier z umowa zjawil. 11 pazdziernika wyslali karte poczta - miala dotrzec do 15 dni (czyli teoretycznie duzo szybciej) DOtarla w 16 dni. Karte aktywowalem, kase mam, ale nie moge zaplacic bo odzielnym listem idzie numer CVV2 :? Jak jutro go w skrzynce nie znajde to sie chyba pochlastam :/ Z drugiej strony moge probowac zgadywac :) Szansa 1/10000 :)

Nie mowiac o zwyklym elektronie, ktory tez mial dotrzec juz dawno. Poczta Polska mnie dobija :?
Jutro bedziesz mial CVV2 na bank ! :wink:
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Hm.. Losowanie jest jutro czy za tydzień, bo info kto wygrał mają rozsyłać w przyszły poniedziałek?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Info do 6 listopada na priv. Zgłoszenia są przyjmowane do dzisiaj.

Szymon - a ta e-karta to jest to samo co zwykła karta kredytowa tylko można używać jej tylko do transakcji internetowych?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

WICKER MAN pisze:Szymon - a ta e-karta to jest to samo co zwykła karta kredytowa tylko można używać jej tylko do transakcji internetowych?
Tak, chociaż pytanie nie do mnie. :) Z tego, co kiedyś czytałem o mBanku to się przerzuca kasę na tę wirtualną kartę i można płacić w necie, a reszty pieniędzy na koncie nikt nie ma możliwości ruszyć.
Awatar użytkownika
Maidenholik
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Maidenholik »

Madril pisze:
WICKER MAN pisze:Szymon - a ta e-karta to jest to samo co zwykła karta kredytowa tylko można używać jej tylko do transakcji internetowych?
Tak, chociaż pytanie nie do mnie. :) Z tego, co kiedyś czytałem o mBanku to się przerzuca kasę na tę wirtualną kartę i można płacić w necie, a reszty pieniędzy na koncie nikt nie ma możliwości ruszyć.
Jako, ze uzywam wlasniej jej, to tez sie wypowiem. Madril ma racje, najpierw ladujesz na nia kase, a potem kupujesz, co chcesz. Osobiscie najczesciej uzywam jej do transakcji z bukami :wink: Ogolnie, bardzo wygodnie rozwiazanie...
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Tak sobie pomyślałem, że może się to przydać dość licznej grupce która ma zamiar lecieć do Dortmundu samolotem. http://www.lotnictwo.net/doc.php?doc=06103001
Tak więc picia nie bierzcie ze sobą bo i tak Wam zabiorą ;) Chyba, że wszyscy zrzucicie napoje do jednej torby i nadacie ja do luku.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Maidenholik pisze:
Szymon pisze:Ja sie chyba pochlastam. 1 pazdziernika zalozylem konto w mbanku. Tydzien trwalo zanim sie kurier z umowa zjawil. 11 pazdziernika wyslali karte poczta - miala dotrzec do 15 dni (czyli teoretycznie duzo szybciej) DOtarla w 16 dni. Karte aktywowalem, kase mam, ale nie moge zaplacic bo odzielnym listem idzie numer CVV2 :? Jak jutro go w skrzynce nie znajde to sie chyba pochlastam :/ Z drugiej strony moge probowac zgadywac :) Szansa 1/10000 :)

Jutro bedziesz mial CVV2 na bank ! :wink:
Czyzbys byl moim listonoszem?? :> Faktycznie odebralem dzisiaj numer. Electron tez dzis przyszedl. Wlasnie zaplacilem za czlonkostwo i wyslalem 3 formularze :) Jakies potwierdzenie mailem sie dostaje ze sie jest pelnoprawnym czlonkiem i ze sie zlozylo zgloszenie czy nie?? :>

E-karty bym kredytowa nie nazwal bo kredytu na niej nie ma. Mozesz wydac tylko tyle ile na nia zaladujesz.
mBank pobiera jakies oplaty za kazda transakcje?? Bo z przelicznika kursu powinni mnie skasowac 50,52 PLN a skasowali 51,52 PLN :?
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Szymon, ja mam Inteligo i też mi 1PLN więcej wzięli za płatność kartą, chociaż zwykle tego nie robią.
Czemu aż 3 zgłoszenia wysłałeś? :shock:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Madril pisze:Szymon, ja mam Inteligo i też mi 1PLN więcej wzięli za płatność kartą, chociaż zwykle tego nie robią.
Czemu aż 3 zgłoszenia wysłałeś? :shock:
No wlasnie kupowalem bilet lotniczy przed chwila i mi tej zlotowki nie zabrali - moze to oplata za przewalutowanie nie wiem.

A 3 zgloszenia bo na 3 koncerty jade.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Szymon pisze:Jakies potwierdzenie mailem sie dostaje ze sie jest pelnoprawnym czlonkiem i ze sie zlozylo zgloszenie czy nie?? :>
Nie.
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Meier(D5) pisze:
Szymon pisze:Jakies potwierdzenie mailem sie dostaje ze sie jest pelnoprawnym czlonkiem i ze sie zlozylo zgloszenie czy nie?? :>
Nie.
Ale czy jesteś członkiem możesz sprawdzić w swoim panelu użytkownika. Poza tym na stronie głównej IMOC po prawej stronie jest taki box, który mówi, że się go widzi jeśli się jest członkiem.
Zablokowany