Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Judas Priest

Postautor: Stormshield » sob paź 28, 2006 11:55 pm

lapiacy sie do ich 5 najlepszych krazkow w karierze, za British Steel, Screaming for Vengance, Sin After Sin i Painkiller.
Dla mnie niebardzo pasuje do tego co wymieniłeś, no ale dobra.

Lord Of The Flies
-#Invader
-#Invader

Postautor: Lord Of The Flies » ndz paź 29, 2006 9:03 am

AoR jakoś mi nie pasuje...Spokojnie można go zamienić nawet na album Rocka Rolla.A tak przy okazji co sądzicie o Rocka Rolla ? Ja uważam, ze jak na na początkowe nagrania Judas to ten album jest całkeim znośny :)
I am a man who walks alone...

Yaaqb
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Yaaqb » ndz paź 29, 2006 11:41 am

Ja bardzo lubię 'Angel Of Retribution', na pewno jest w moim odczuciu z 10 razy lepszy od 'Painkillera', którego nie mogę zdzerżyć. W moim osobistym rankingu płyt Judas Priest przegrywa tylko z 'Defenders Of The Faith' i 'Point Of Entry'.

Bloody Sabbath
-#Invader
-#Invader

Postautor: Bloody Sabbath » ndz paź 29, 2006 2:58 pm

.A tak przy okazji co sądzicie o Rocka Rolla ? Ja uważam, ze jak na na początkowe nagrania Judas to ten album jest całkeim znośny
Nudy, odkad go mam przesluchalem moze 4 razy. Jak ma sie humor na akurat takie granie to mozna ewentualnie zapuscic. Jedyne co pozostaje w glowie to Run Of The Mill, Cheater i refren tytulowego :wink: Najslabszy Priest bez dwoch zdan

Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Stormshield » ndz paź 29, 2006 4:24 pm

Ja bardzo lubię 'Angel Of Retribution', na pewno jest w moim odczuciu z 10 razy lepszy od 'Painkillera', którego nie mogę zdzerżyć.
:shock:
No dobra, co kto lubi...

Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Postautor: jesper » ndz paź 29, 2006 5:58 pm

Wokalista Judas Priest wystąpił w piątek jako gość programu "Friday Night Rocks". Rob zapytany o nowy album Kapłana odpowiedział:
"Cały czas nad nim pracujemy! We wszystko, co powstało do tej pory włożyliśmy 99,9% naszej energii. Ciągle jednak przychodzą nam do głowy nowe pomysły. "Nostradamus" będzie wspaniałą płytą! Kontynuujemy stylistykę z "Angel Of Retribution", jednak na nowym wydawnictwie wszystko będzie lepsze, cięższe i bardziej metalowe. Usłyszycie tam również kilka absolutnie nowych dla Judas Priest rzeczy!
Na koncertach mamy zamiar odegrać cały album od początku do końca. To będzie wspaniała okazja, by pokazać fanom show, jakiego nigdy wcześniej nie widzieli!!!"

... eeeeeeee też mi coś fani IRON MAIDEN juz mają okazję coś takiego zobaczyć i usłyszeć na koncertach :rocx

... a tak w kwestii nowego albumu to choć nie jestem jakimś wielkim mega fanem JUDAS PRIEST to zawsze jakiekolwiek informacje na temat nowych nagrań sprawiają że przechodzi po mnie dreszcz emocji w oczekiwaniu na płytę ...

Clayman
-#Invader
-#Invader

Postautor: Clayman » ndz paź 29, 2006 6:38 pm

o rany, album od poczatku do konca ?? Rozumiem Maiden moze se takie cos robic, ale do Priest to kompletnie mi nie pasuje. Troche by mi bylo glupio, jakby kosztem jakiegos operowego show, nie bylo niektorych kultowych numerow. Set z tamtego tour byl idealny, tylko wywalic Painkillera i dac cos z Dotf z czym Rob by se poradzil.

Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: Qba666 » ndz paź 29, 2006 10:18 pm

No w wypadku judasa to bedzie mialo to rece i nogi w koncu to koncept album i utwory beda sie wzajemnie uzupelniac a nie tak jak na niezapomnianych show maiden z papierowym czolgiem w tle. Szczegolnie cieszy to zdanie Nostradamus" będzie wspaniałą płytą! Kontynuujemy stylistykę z "Angel Of Retribution", jednak na nowym wydawnictwie wszystko będzie lepsze, cięższe i bardziej metalowe.

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Artur » ndz paź 29, 2006 10:31 pm

Szczegolnie cieszy to zdanie Nostradamus" będzie wspaniałą płytą! Kontynuujemy stylistykę z "Angel Of Retribution", jednak na nowym wydawnictwie wszystko będzie lepsze, cięższe i bardziej metalowe.
Hmmm, zasanawiasz mnie... Nierzadko mieszasz z błotem fanów Maiden, często szydziłeś o ile dobrze pamiętam z tych zapowiedzi muzyków, a teraz naiwnie wierzysz we wszystko to co Ci Judasi powiedzą tak ??
Jedna rzecz - ROTFL :lol:
Wybacz, ale nie mogłem się powstrzymać :lol:
Teraz już się upewniam, że Ty jesteś po prostu fanatykiem Priest i to wysokich lotów...
Aha... :
No w wypadku judasa to bedzie mialo to rece i nogi w koncu to koncept album i utwory beda sie wzajemnie uzupelniac a nie tak jak na niezapomnianych show maiden z papierowym czolgiem w tle.
To już się naprawdę z deka ndune robi :roll:

Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Stormshield » ndz paź 29, 2006 10:33 pm

Heh, to są jeszcze ludzie, którzy wierzą w zapowiedzi muzyków przed premierą...

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Artur » ndz paź 29, 2006 10:34 pm

Jak widać zdarzają się :wink:

Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Postautor: Stormshield » ndz paź 29, 2006 10:39 pm

Jak widać zdarzają się :wink:
Hehe, a potem się wyżalają po premierze :lol: Dobrze, że mnie już to tak bardzo nie rusza (trochę owszem, ale bez przesady) :wink:

Clayman
-#Invader
-#Invader

Postautor: Clayman » ndz paź 29, 2006 11:26 pm

no jasne, zawsze sie pisze ze ten album bedzie wyjatkowy itd, mamy sporo frajdy, bedzie ciezko, nowe oblicze plaplaplaplaplapla. Póki nie usłysze, nie uwierze że heavy metalowy bóg Judas Priest zrobi coś dobrego o Nostradamusie O_o

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Artur » ndz paź 29, 2006 11:30 pm

Póki nie usłysze, nie uwierze że heavy metalowy bóg Judas Priest zrobi coś dobrego o Nostradamusie
I to jest według mnie słuszne podejście :wink:
Tzn. wiesz, uwierzyć w to, że oni mogą zrobić coć dobrego spokojnie jestem w stanie, ale niebardzo chce mi się wierzyć, że to będzie taka rewolucja i rewelacja zarazem, w końcu mają już swoje lata, swoje już zrobili i nagrali a pomysłów na nową muzykę nie ma się całe życie...

Deleted User 622

Postautor: Deleted User 622 » pn paź 30, 2006 12:17 am

Jesli chodzi o koncept o Nostradamusie to słyszałem fragmenty tego: http://www.nostramusic.com/02_interviewfaeton.htm i jakoś mam obawy czy Priest przebiją ten album.

Tipton
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Postautor: Tipton » pn paź 30, 2006 11:55 am

przede wszystkim koncept album Kotzena ma niewiele wspolnego z metalem zeby nie powiedziec, ze nic nie ma...po drugie kotzen wykorzystuje czesto chorki, nie wiem czy Judasi rowniez to zrobia...po trzecie kotzen raczej odnosi sie tekstowo do przepowiedni, judasi maja zamiar podejsc raczej do zycia...po czwarte album kotzena jest podzielony wokalnie na charaktery odtwarzane przez wokalistow i wokalistki, tutaj raczej bedziemy miec samego halforda - i tutaj wlasnie moze tkwic sila albumu, bo Halford jest w stanie sam zaspiewac sciezki dla kilku charakterow...po piate wreszcie album Ktozena nie jest specjalnie mroczny, tutaj nalezy szukac sciezki Priest...

Clayman
-#Invader
-#Invader

Postautor: Clayman » pn paź 30, 2006 3:08 pm

właśnie najbardziej sie boje że bedą chórki.

Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Postautor: Qba666 » pn paź 30, 2006 4:06 pm

Ale co do tego ze Judasie graja ciezej i mocniej niz IM chyba nikt nie ma watpliwosci.

Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Postautor: slayer » pn paź 30, 2006 4:54 pm

właśnie najbardziej sie boje że bedą chórki
chorki chorki, przeciez nie beda takie jak w 'od przeszkola do opola' ;)
Na ostatniej epce Entombed tez sie pojawily i przyklimacily maksymalnie , epka roku i w ogole. Dobry zespol i chorki dobre zrobi ;)
Jazz is not dead, it just smells funny.

Artur
-#Nomad
-#Nomad

Postautor: Artur » wt paź 31, 2006 8:19 am

Ale co do tego ze Judasie graja ciezej i mocniej niz IM chyba nikt nie ma watpliwosci.
No tak, i jakie to ma znaczenie ?? Niech se grają...

Wróć do „Zespoły i Albumy”